Zonder make up de deur uit

27 februari 2014 3 Comments

Vandaag wil ik het met jullie hebben over make up. Ik denk dat bijna elke volger die ik heb wel make up draagt. Maar wanneer draag je het? En waarvoor? Durf jij ook zonder make up de deur uit? Dat zijn een aantal dingen waar ik het met jullie over wil hebben. Want voor veel meisjes is dit een lastig punt.

Zelf draag ik ook make up, niet veel maar ik draag het wel. Ik draag op een normale schooldag lippenbalsem, mascara en soms eyeliner, af en toe werk ik mijn wenkbrauwen bij. Alleen op dagen dat ik er zin en tijd voor heb gebruik ik ook bb cream, poeder en blush. Het komt maar zelden voor dat ik oogschaduw of lipstick gebruik. Maar er zijn ook dagen dat ik gewoon dood moe mijn bed uit kom, geen zin heb om moeite te doen en gewoon een lekker zittende broek en trui aantrek en naar school toe ga. Zo simpel is dat voor mij.

Op dagen dat ik naar de manege ga doe ik eigenlijk nooit make up op, ja tenzij ik na school ga en al make up op had. Op de manege vind ik het namelijk al helemaal zonde, ik word er toch vies dus waarom zou ik aandacht besteden aan mijn uiterlijk? Niemand die er op let.

Naar mijn werk draag ik eigenlijk altijd wel mascara, omdat ik dat net een wat frissere en verzorgde oogopslag vind geven. Dat is dus eigenlijk de enige plek waar ik altijd wel iets op heb. Verder maakt het me eigenlijk niet zo veel uit.

Maar waarom dragen we nu eigenlijk make up? Dat is de vraag waar ik het met jullie over wil hebben. Ik zelf draag make up omdat ik het leuk vind. Voor mij is het een heerlijk rustig moment in de ochtend waarop ik lekker wakker word en even echt tijd voor mezelf heb. Ik draag het dus voor mezelf. En wanneer ik er zelf geen zin in heb? Nou dan draag ik het gewoon lekker niet! Zo simpel is dat.

Het is niet altijd zo geweest hoor. Ik heb jaren lang iedere dag make up gedragen omdat ik mezelf gewoon echt niet mooi vond zonder. In de loop van de tijd is dit veranderd, ik ben make up gaan dragen omdat ik het leuk vind. Natuurlijk ben ik nog wel eens onzeker, maar dat zijn we denk ik allemaal wel eens.

Wat ik dus wil zeggen is dat wanneer jij make up draagt omdat je jezelf anders niet mooi vind, dat dat helemaal niet erg is. Ik denk dat iedereen wel zo’n periode heeft waarin hij/zij zich niet prettig voelt in zijn of haar lichaam. Maar het gaat voorbij, als je daar zelf ook aan gaat werken. Vraag jezelf af of je het leuk vind om make up te dragen, en waarom dan.

Draag jij make up voor anderen? Vraag jezelf dan eens af waarom. Denk je dat mensen jou leuker en aardiger gaan vinden omdat je make up draagt? Wil jij echt vrienden hebben om hoe je er uit ziet, of wil je vrienden hebben die om je geven om wie jij bent? Geloof me: ook jij verdient het om je goed te voelen zonder make up.

Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen. Hebben jullie ook zo’n periode gehad waarin je iedere dag make up droeg om je mooier te voelen? Durf jij zonder make up de deur uit? Ik ben heel erg benieuwd, dus laat vooral jou ervaringen achter in de comments. Misschien kunnen we elkaar wel helpen om ons goed te voelen zonder make up!

Waarom draag jij make up?

3 Comments

 • ‘Like a girl’ | 28 juli 2014 at 13:21

  […] heb al eerder artikelen geschreven die te maken hebben met hoe je je zelf voelt. Zo schreef ik over hoe je je voelt zonder make up, en hoe je je dag zo fijn mogelijk kunt maken voor jezelf. Ik vind het belangrijk om het op mijn […]

 • The Fairytale Tag | 3 maart 2014 at 06:09

  […] mooi? Ik vind het niet echt aan mezelf om te beoordelen of ik mooi ben. Wel kan ik zeggen dat ik eindelijk blij ben met hoe ik er uit zie. Dat is wel eens anders geweest, en daarom ben ik zo blij dat ik niet meer zo onzeker ben! Ik denk […]

 • Deborah 27 februari 2014 at 22:19

  Goed artikel! Eigenlijk ga ik nauwelijks zonder make-up de deur uit, heel soms alleen even om mijn hondje uit te laten of een kleine boodschap bij de supermarkt te doen, maar dan voel ik me vaak best wel ongemakkelijk.. Met make-up voel ik me toch altijd wat fijner 😉

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×