Zoeva Spice of Life eyeshadow palette

Zoeva Spice of Life eyeshadow palette

11 augustus 2019 2 Comments

Toen ik een Sephora tegen kwam in Lissabon afgelopen april kon ik het natuurlijk niet laten om een aantal producten met me mee naar huis te nemen. Eén van die items was het Zoeva Spice of Life eyeshadow palette: mijn eerst Zoeva product ooit. Ik kon dan ook niet wachten om dit palette te gaan gebruiken en aan jullie te laten zien. Vandaag is het eindelijk zo ver! Kijk je mee?

Zoeva Spice of Life eyeshadow palette

De verpakking van het Zoeva Spice of Life eyeshadow palette

De verpakking van de Zoeva producten heb ik altijd al mooi gevonden, en het is dan ook een wonder dat ik niet eerder een product heb aangeschaft. Zoeva valt niet zozeer onder de goedkope merken, maar is in mijn ogen ook niet direct high-end. Het merk zit er precies tussenin en dat kun je ook zien aan de verpakking van het palette.

Dit palette is bijvoorbeeld gemaakt van karton, maar wel een hele stevige variant die niet goedkoop aanvoelt. Daarnaast oogt de opdruk van het palette weer heel erg chique door alle glanzende vierkantjes. Dit patroon zie je vaker terug bij de palettes van Zoeva waardoor ze goed herkenbaar zijn. Wat mij betreft een strakke maar mooie vormgeving: iets wat ik toch altijd een mooie extra vind aan een product.

Zoeva Spice of Life eyeshadow palette

De inhoud van het Zoeva Spice of Life eyeshadow palette

Wanneer je het palette open maakt vind je tien verschillende kleuren oogschaduw. Het palette bevat verder geen toevoegingen zoals een spiegel of oogschaduwkwast, wat ik ergens jammer vind. Zelf stel ik het altijd op prijs wanneer een palette een spiegel bevat: op die manier kun je hem gemakkelijk mee nemen op reis en scheelt het je weer een extra spiegel in je bagage.

De kleuren in het palette daarentegen spraken me direct aan. Ik ben gek op warme ooglooks en vooral rood/roze tinten vind ik ontzettend mooi om mee te werken. Dit palette bestaat uit verschillende matte en glanzende tinten waar je een mooie natuurlijke look, warme rood/roze look, maar ook bijvoorbeeld een ooglook met groen en bruin mee kunt maken. Je kunt dan ook redelijk veel kanten ermee op.

Zoeva Spice of Life eyeshadow palette

Swatches van het Zoeva Spice of Life eyeshadow palette

Hierboven zie je van links naar rechts de kleuren A Nuance, Unlike Any Other, Fortuitous Moments, Balance The Contrast en The Flavor.

Wat mij betreft springen vooral Balance The Contrast en The Flavor er echt tussenuit in deze rij. Deze prachtige rood/roze en groene tint vol met glitters zijn goed gepigmenteerd en vind je ook niet in veel andere palettes, waar de eerste drie kleuren uit deze rij toch net iets meer gangbaar zijn.

Wat betreft de pigmentatie van de oogschaduw merk ik dat de matte tint (A Nuance) minder goed pakt dan dat de glanzende tinten doen, maar dit is redelijk normaal.

Zoeva Spice of Life eyeshadow palette

Hierboven zie je van links naar rechts de kleuren Of The Favor, Surprises Of Life, Favorite Discovery, Variety Is Key en Shared Joy.

Hoewel ik had verwacht niet zo gek te gaan zijn op Variety Is Key vind ik het toch wel één van de uitblinkers van dit palette. Zo’n diep paarse kleur met glitters heb ik nog niet vaak gezien en is prachtig om een mooie smokey look mee te maken. Daarnaast is Surprises Of Life echt een kleur voor mij. Hiermee zie ik mezelf nog veel warme looks creëren.

Ook valt het op dat deze matte tinten een stuk beter gepigmenteerd zijn dan dat de witte tint uit de eerste rij was. Misschien ligt het aan het feit dat deze tinten donkerder zijn, maar in ieder geval werd ik enthousiast van de pigmentatie.

Zoeva Spice of Life eyeshadow palette

Een ooglook met het Zoeva Spice of Life eyeshadow palette

Ik kon het natuurlijk niet laten om meteen een ooglook te maken met het palette. Je weet immers pas of een palette fijn werkt wanneer je de producten op het oog hebt aangebracht.

Ik begon door de kleur Of The Favor aan te brengen in de gehele arcadeboog. Vervolgens bracht ik Shared Joy aan de buitenzijde van de arcadeboog aan om hier wat extra diepte te creëren. Ik besloot voor de kleur Surprises Of Life te gaan aan de buitenzijde van het bewegend ooglid en deze over te laten lopen naar Fortuitous Moments aan de binnenzijde van het ooglid en de binnenste ooghoek. Langs de onderste wimperrand bracht ik de look vervolgens samen door Surprises Of Life en Shared Joy opnieuw aan te brengen. Een laagje mascara en de look was af.

Zoeva Spice of Life eyeshadow palette

Mijn conclusie over het Zoeva Spice of Life eyeshadow palette

Al met al ben ik mega enthousiast over dit palette. Ik had al veel goede verhalen gehoord over de producten van Zoeva, maar heb dit nu ook zelf ervaren. Het palette ziet er mooi uit, de kleuren zijn mooi en gepigmenteerd maar werken vervolgens ook nog eens ontzettend gemakkelijk bij het creëren van een ooglook. Iets wat voor mij een echte must is aangezien ik geen held ben met oogschaduw. Ik vind hem dan ook zijn prijs van €24,99 helemaal waard. Misschien dat ik binnenkort ga kijken voor meer Zoeva palettes, want deze heeft mijn hart veroverd. Je shopt het palette o.a. bij Douglas.

Zoeva Spice of Life eyeshadow palette

2 Comments

 • gea 11 augustus 2019 at 13:22

  Prachtige zachte kleuren zo te zien. Ziet er uit als een prima product. Leuke foto’s heb je ook gemaakt!

 • Tessa 11 augustus 2019 at 09:10

  wat een prachtig palette. ik heb dit merk nog niet in mijn collectie, maar daar gaat vast en zeker verandering in komen nu in jouw review gelezen heb!

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×