Zo omring je jezelf met de juiste mensen

Zo omring je jezelf met de juiste mensen

11 september 2019 2 Comments

Omring jezelf met de juiste mensen: hoe vaak heb je deze woorden al wel niet gehoord? Zelf dacht ik eigenlijk nooit zo veel na over de betekenis erachter, want mijn vriendengroep zat immers wel goed. Toch heb ik de afgelopen tijd gemerkt hoe veel invloed de mensen om mij heen nu eigenlijk hebben op mijn eigen denkwijze en daarmee ook gemoedstoestand. Het is dan ook ontzettend belangrijk om ‘de juiste’ mensen om je heen te verzamelen: mensen die je motiveren en inspireren en daarmee ook direct kracht en energie geven. Vandaag deel ik mijn tips om deze mensen om je heen te krijgen.

Wie heb jij op dit moment om je heen?

Het klinkt misschien heel erg simpel, maar kijk eens welke mensen jij op dit moment om je heen hebt. Met welke 5 personen heb jij het meeste contact en welk gevoel krijg jij van deze personen? Probeer hier echt kritisch naar te kijken en jezelf echt te laten voelen: of je nu blij zult zijn met de uitkomst of niet. Stel jezelf bij iedere persoon de volgende vragen:

 • Heb ik zin om met deze persoon af te spreken/te praten?
 • Kost een afspraak met deze persoon me energie, of krijg ik er juist energie van?
 • Steunt deze persoon mij in de dingen die ik (wil) doe(n), of zien ze beren op de weg?
 • Inspireert/motiveert deze persoon mij om alles uit mezelf te halen?

Is het antwoord op één of meerdere van deze vragen nee, dan is het belangrijk om jezelf af te vragen of ze wel de juiste persoon voor jou zijn om op dit moment mee om te gaan. Dit klinkt misschien erg hard, maar de denkwijze van de mensen om jou heen beïnvloed jouw eigen denkwijze behoorlijk. Wanneer jij dan ook een ontzettend tof idee in je hoofd hebt en de mensen om jou heen je hier niet in steunen, kan dit er heel erg goed voor zorgen dat jij dit idee niet zult gaan uitvoeren. Of je voert het misschien wel uit, maar zult merken dat hun denkwijze in jouw hoofd is geslopen en hiermee je handelen beïnvloed. Je zult dus nooit voor de volle 100% gaan voor jouw idee, waar je dit wel gedaan had op het moment dat de mensen in jouw leven achter je zouden staan en je motiveren.

Hoe vind je de juiste mensen om je mee te omringen?

Dan nu de moeilijkste vraag van allemaal: hoe omring je jezelf nu eigenlijk met de juiste mensen? Hoe ontmoet je ze en hoe weet je of iemand de juiste persoon voor jou is om op dit moment mee om te gaan?

Mijn grootste tip: bedenk je wat jij op dit moment in je leven graag zou willen doen en welk soort persoon jij hierbij nodig hebt. Voor mij is dit op het moment het opzetten van mijn eigen bedrijfje, waarbij ik graag mensen om me heen heb die me inspireren en motiveren om hier voor de volle 100% voor te gaan. Mensen die achter mij staan en geloven dat ik dit kan. Geloven in jezelf is namelijk direct een stuk makkelijker op het moment dat jouw omgeving ook in je gelooft.

Een volgende stap is mezelf bedenken dat ik graag de persoon zou willen zijn die ik zelf zoek in een ander. Zo wil ik de ander ook kunnen inspireren en motiveren, waarbij ik hem/haar het vertrouwen geef dat ik in ze geloof. Ik geloof er zelf namelijk in, dat wanneer je jezelf in ‘de rol’ van de persoon waar jij je graag mee omringt stopt, je die soort persoon gaat aantrekken. Mensen gaan namelijk graag een relatie aan, waarbij ze van beide kanten kunnen profiteren. Geven en nemen. Of het nu in een liefdesrelatie, vriendschap of werkrelatie is: dit is de fundering voor een goede relatie.

Vervolgens ga ik me bedenken op welke plekken mijn ‘ideale persoon’ om mee om te gaan zich zou bevinden. Wanneer ik weet dat ik iemand zoek die me kan inspireren en motiveren op zakelijk vlak, weet ik dat ik een grote kans maak om iemand te vinden tussen andere ondernemende content creators. Dat betekent dat ik via social media in contact kan komen met anderen, maar ook via bijvoorbeeld speciale influencer events of business borrels. Hier kan ik vervolgens allerlei andere ondernemers ontmoeten en leren kennen.

Om er vervolgens achter te komen welke mensen nu daadwerkelijk de ‘juiste mensen’ voor mij zijn volg ik grotendeels mijn gevoel. Mocht je dit lastig vinden, dan kun je jezelf natuurlijk opnieuw de vier vragen die ik eerder benoemde stellen. Antwoord je hier in alle eerlijkheid vier keer ja op, dan weet je dat dit de juiste persoon voor jou is.


Ik hoop dat deze tips je op weg kunnen helpen tot het vinden van de juiste mensen voor jou, op dit moment in je leven. Bedenk je dat mensen die op dit moment goed voor je zijn, dit niet altijd hoeven te blijven. Wees dan ook niet bang om een relatie die je op dit moment geen energie geeft (tijdelijk) stop te zetten. Wees eerlijk tegenover de ander waarom jij dit doet en ze zullen dit in de meeste gevallen begrijpen.

Mocht je zelf nog tips hebben op het vlak van de juiste mensen om jezelf heen verzamelen, dan mag je deze natuurlijk altijd achter laten in een reactie.

Zo omring je jezelf met de juiste mensen

2 Comments

 • Jon 10 juli 2022 at 10:53

  Geweldig artikel.
  Heb het jarenlang wel moeilijk gevonden me te kunnen omringen met de juiste mensen.
  Vooral in vriendschappen ben ik in het verleden erg spaak gelopen.
  Vaak trok ik bepaalde mensen aan vanuit een soort van onzekerheid en angst.
  Wilde graag vaak aardig gevonden worden en kon erg pleasen, interesse veinzen etc.
  Gelukkig wordt dit wel steeds minder.
  Merk sinds vorig jaar dat mijn vriendenkring ook steeds beter en uitgebalanceerder is geworden.
  Kwaliteit gaat meer boven kwantiteit en contacten dienen niet langer meer als een soort van ‘opvulling’, verplicht nummer oid.
  Wel vind ik situaties nog wel lastig zoals met bepaalde collega’s, buren enz.
  Je kiest hun natuurlijk niet uit en je hebt in een zekere zin met hun te ‘dealen’.
  Probeer me hierin wel in een zekere zin correct op te stellen.
  Ik merk echter dat ik met bepaalde mensen soms totaal geen klik voel.
  Dat kan vaak wel een wat ontmoedigend en ook demotiverend gevoel geven.

 • Josje 2 juni 2022 at 13:42

  Fantastisch zo kan iedereen leven Ik doe het al heerlijk geen negatieve mensen meer om me heen

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×