Zelf een fotoalbum maken via Het Fotoalbum.nl

Zelf een fotoalbum maken via Het Fotoalbum.nl

9 augustus 2018 3 Comments

Jullie weten inmiddels wel dat ik een heerlijke vakantie achter de rug heb samen met mijn moeder. Toen ik een mailtje kreeg van Het Fotoalbum.nl met de vraag of het mij leuk leek om een fotoalbum te ontvangen ter review wist ik het dan ook meteen: dat wilde ik maar al te graag. Ik stelde dan ook een fotoalbum samen van deze vakantie, om het cadeau te doen aan mijn moeder. Kijk je mee hoe deze is geworden?

Zelf een fotoalbum maken via Het Fotoalbum.nl

Het klinkt altijd heel erg simpel om een fotoalbum te maken, maar uiteindelijk kost het toch meer tijd dan dat je eigenlijk denkt. Zelf heb ik uiteindelijk ongeveer 1,5e dag besteed aan het samenstellen. Je begint door aan te geven welk soort fotoalbum je wilt: een horizontale, verticale, vierkante, harde kaft, zachte kaft, ringband, de grootte van het album, etc. Zelf besloot ik te gaan voor een verticaal album op A4 formaat met een harde kaft, zodat het echt op een boek lijkt.

Vervolgens ga je verder met het programma waarin je daadwerkelijk de foto’s kunt toevoegen, bewerken, teksten kunt toevoegen, etc. Ik vond het echt ontzettend gemakkelijk werken. Wanneer je precies weet welke foto’s je wilt gaan gebruiken is het maken van het album dan ook zo gedaan, maar het uitzoeken zelf was bij mij nogal een tijdrovende klus.

Zelf een fotoalbum maken via Het Fotoalbum.nl

Wat me is opgevallen is dat je tijdens het maken van het fotoalbum op de computer niet altijd direct te zien krijgt hoe scherp je foto’s worden. Zo had ik regelmatig het idee dat de foto’s heel erg pixelig waren in het bewerkingsprogramma, terwijl ze op mijn computer wel scherp waren. Zoals je hierboven kunt zien komen de foto’s gelukkig uiteindelijk wel 100% scherp in je album te staan (als je tenminste kwalitatief goede foto’s gebruikt) dus hier hoef je niet bang voor te zijn. Het programma is simpelweg niet altijd even snel met het verwerken van de foto’s, waardoor je soms pixelig beeld te zien zult krijgen. Laat je hier dus vooral niet door afschrikken.

Zelf een fotoalbum maken via Het Fotoalbum.nl

In het programma zitten ontzettend veel opties voor het samenstellen van je album. Zo kun je uit verschillende soorten lay-outs kiezen, teksten toevoegen in verschillende kleuren, stijlen en met of zonder achtergrond, maar ook maskers toevoegen aan foto’s. Hierboven heb ik één van die bijzondere maskers toegevoegd aan een foto op de Akropolis. Ik vind het de foto toch net iets extra’s geven, wat ik zelf nooit had kunnen maken in een met de hand gemaakt fotoalbum. Dit is voor mij dan ook echt een toevoeging. Naast dit masker heb je overigens ook nog tientallen andere opties, waaronder het maken van je foto tot een soort polaroid of vervagingen aan de zijkanten.

Zelf een fotoalbum maken via Het Fotoalbum.nl

Ik heb uiteindelijk een fotoboek gemaakt met zo’n 40 pagina’s en vervolgens heb ik voor €0,30 per pagina een hoogglans laten toevoegen aan het papier. Dit geeft voor mij echt een luxe uitstraling en ook mijn moeder viel het direct op toen ik haar het fotoboek overhandigde. Mocht je dit niet willen toevoegen dan heb je (afhankelijk van het type fotoalbum) 200 of 250 grams zijdepapier tot je beschikking.

Zelf een fotoalbum maken via Het Fotoalbum.nl

Omdat ik had gekozen voor een fotoboek met harde kaft duurde de verzending iets langer: de lijm moest namelijk nog even goed drogen. Toch was het fotoboek enorm snel in huis. Voor harde kaften staat er 5 werkdagen verzendtijd, maar ik had het boek al binnen 3/4 werkdagen in huis. Mocht je overigens voor een andere soort fotoboek (zachte kaft of ringband) kiezen dan staat er een verzendtijd van zo’n 3 werkdagen. Ik vind dat echt heel erg snel voor een gepersonaliseerd product.

Al met al ben ik echt heel erg tevreden over de kwaliteit van het fotoalbum dat ik heb samengesteld. Daarnaast heb ik mijn moeder hier ook echt heel erg blij mee kunnen maken, dus dit is natuurlijk een extra pluspunt. Wat mij betreft is dit zeker een aanrader, mocht je ooit een fotoboek maken.

Ik heb dit product ontvangen ter review

3 Comments

 • machteld 9 augustus 2018 at 15:46

  Ik ben er zeker erg blij mee!
  Wat een leuke verrassing, en wat een fantastisch mooi boek!

 • Joyce 9 augustus 2018 at 09:54

  Wat een leuk fotoalbum is het geworden en hele mooie foto’s! Superleuk idee ook om hem aan je moeder cadeau te geven.

  • Irina 9 augustus 2018 at 11:05

   Ja ze was er ook echt heel blij mee!

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×