Wat wil ik gaan doen in … Kefalonia

27 juni 2017 2 Comments

Nog een paar dagen en dan stap ik in het vliegtuig voor een heerlijke vakantie van 2,5e week: ik kan niet wachten. De eerste 1,5e dag verblijf ik in Zakynthos stad op het Griekse eiland (jawel) Zakynthos. Daarna ga ik voor zo’n 1,5e week door naar het eiland Kefalonia. Natuurlijk zijn er wel een aantal dingen die op mijn to-visit lijstje staan. Lees je mee?

Melissani Cave

Als er iets is waarvan je mooie foto’s vindt wanneer je zoekt op Kefalonia op Google, dan is het wel de Melissani Cave. Dit is een grot waar je doorheen kunt varen met bovenin een groot gat waardoor de zon naar binnen komt. De foto’s zien er zo ontzettend mooi uit dat ik dit heel erg graag eens met mijn eigen ogen wil gaan zien. Het lijkt me echt een prachtige plek.

Drogarati Cave

Een andere grot die ik graag wil gaan bezoeken is de Drograti Cave. Dit is geen grot met water, maar een ‘simpele’ druipsteengrot. Ik vind grotten altijd ontzettend indrukwekkend, en ook heerlijk om te doen op een hete dag. Lekker afkoelen kun je er over het algemeen namelijk wel! Ik ben heel erg benieuwd naar deze grot, dus hopelijk krijgen we de kans om hem te bekijken.

Caretta Caretta zeeschildpadden

Op zowel Kefalonia als Zakynthos zitten de Caretta Caretta zeeschildpadden. Ik als dierenliefhebber wil deze prachtige bedreigde diersoort dan ook maar al te graag bekijken. Wie weet dat we een zeeschildpadden-tour nemen, waarbij je zowel langs het strand gaat waar ze eieren leggen als door de zee vaart waar ze het meeste zitten. Zo niet: dan heb je ook een grote kans om de schildpadden tegen te komen in de haven van de hoofdstad. Ik ben benieuwd!

Fiskardo, Assos en Argostoli

Ik heb natuurlijk al een heleboel vlogs van anderen zitten bekijken die op vakantie waren op Kefalonia. In deze vlogs kwamen de steden/dorpjes Fiskardo, Assos en Argostoli veel langs en deze drie lijken me ook heel erg leuk om te bezoeken. Alledrie net iets anders qua sfeer en uitstraling, maar juist daarom zo leuk om te bezoeken.

Dit zijn dan de dingen die ik echt wil gaan zien op Kefalonia, daarnaast zien we wel waar we terecht komen en willen we ook lekker gaan ontspannen aan het strand. Mocht jij nu tips hebben om te bezoeken op dit prachtige eiland, laat het dan vooral weten in de reacties!

2 Comments

 • ria 29 juni 2017 at 21:18

  Fijne vakantie!

 • Sandra 27 juni 2017 at 16:30

  Ah wat een gave vakantie ga jij tegemoet! Kefalonia is zó mooi! Je moet echt naar Myrtos Beach gaan. Dat is echt adembenemend mooi! Verder is het plaatsje Lassi erg leuk. Daar heb je erg veel kleine mooie strandjes en baaien met super helder blauw water. En om te snorkelen is het daar ook top! Pizza eten bij restaurant Aqua Marina daar is ook een aanrader, hihi. En verder deden wij toen een kayak tour langs de kust. Kost geen drol en je komt op de tofste plekken van het eiland!!

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×