Wat ik heb geleerd van… het hebben van het eigen paard

14 mei 2015 2 Comments
2010_0816MPFiets0012
2010

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: een foto van mij en het paardje dat inmiddels alweer een half jaar van mij is uit 2010. Vandaag begin ik met een nieuwe serie: een serie waarin ik vertel over wat ik heb geleerd op een bepaald gebied. Dit kan gaan over van alles, vandaag begin ik met wat ik geleerd heb van het hebben van een eigen paard. Veel plezier met lezen!

Door het hebben van een eigen paard heb zowel ik als mijn paard beter geleerd te rijden. Ieder paard is anders en moet daarom ook net iets anders gereden worden. Gezien het feit dat ik al wel jaren lang af en toe op haar reed wist ik al wel voor een groot deel hoe ik met haar moest rijden, maar dit begint nu steeds verder te komen. We voelen elkaar steeds beter aan, en daardoor merk ik ook dat dingen die ze jaren terug nog helemaal niet kon nu steeds beter lukken. Het is geweldig om te zien dat het vele en harde werk dat we daar samen voor hebben geleverd uiteindelijk resultaten boekt. Ik krijg er ook regelmatig opmerkingen over, en dat is natuurlijk fijn: als anderen ook door hebben dat je vooruitgang boekt.

Ik heb beter leren plannen. Een paard neemt natuurlijk heel erg veel tijd in beslag, en die tijd moet je vrijmaken. Waar ik voorheen uit zou hebben geslapen wanneer ik pas later naar school of werk moest, ga ik nu naar de manege. Wanneer ik vroeg uit was: ik ga gelijk langs de manege om mijn paard te doen, zo heb ik ’s avonds tijd voor andere dingen. Ook is er nu een boel planning over welke dagen ik haar doe en welke dagen mijn moeder haar doet. Onderling hebben we daar dan ook vaak overleg over, zeker in de tijd dat ik nog iedere week een ander rooster had van school.

65737_435410326551405_105218069_n
2013

Ook heb ik geleerd hoe ik met mijn geld om moet gaan. Voordat ik een eigen paard had kon ik al het geld dat ik verdiende in principe gewoon uitgeven. Nu moet ik er rekening mee houden dat ik iedere maand een vast bedrag over houdt, zodat ik dit kan gebruiken voor de stalling e.d. van mijn paard. Daardoor ga je veel bewuster kijken naar je loon. Je ziet niet meer dat bedrag staan en bedenkt je: YES, ik kan weer shoppen! (Al denk ik dat nog altijd wel eens hoor), maar je bedenkt je eerst hoeveel dat dan is wanneer je het geld van je paard er af gehaald hebt. Dit is een hele verandering geweest voor mij.

Daarnaast heb ik ook het idee dat ik verantwoordelijker geworden ben. Toen ik nog geen eigen paard had besloot ik eerder om toch wat met vrienden te gaan doen i.p.v. naar de manege te gaan. Nu bedenk ik me ‘nee, ik moet naar mijn paard’, en ga dan ook, ook al zou ik iets anders leuks kunnen gaan doen. Wanneer ik een keer niet voor haar kan zorgen dan zorg ik ook altijd goed dat

En ik heb vast nog een heleboel andere dingen geleerd van haar, maar daar kan ik op dit moment even niet op komen. Wanneer die boven komen zal ik misschien wel een vervolg maken! Vinden jullie deze serie leuk? Laat vooral weten welk onderwerp jij de volgende keer wilt zien. Het mag van alles zijn!

2 Comments

 • Amy 12 augustus 2015 at 15:32

  Een hele leuke serie! En je paard ziet er heel mooi uit!

 • Ria 14 mei 2015 at 09:23

  Wat een heerlijk enthousiast verhaal Irina! Ga zo door!

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×