Waarom ik zo gek ben op het maken van YouTube video’s

17 december 2016 No Comments

Bloggen is iets waar ik me dagelijks mee bezig houd en wat ik ontzettend leuk vind om te doen. Uit deze blog kwam ook het idee om video’s te gaan maken: gewoon voor erbij. Veel bloggers maakten YouTube video’s dus ik dacht dat het erbij hoorde. Waar ik in het begin dacht dat het niks voor mij was weet ik nu wel beter: wat vind ik YouTube video’s maken leuk!

Ik weet nog goed dat ik mijn eerste video filmde: de 50 facts about me tag. Deze video kwam op 24 februari 2014 online: alweer bijna 3 jaar geleden. Toch doe ik pas zo’n 1,5 jaar echt actief iets met mijn YouTube kanaal. In het begin dacht ik namelijk dat het helemaal niets voor mij was en plaatste ik slechts heel sporadisch een video.

Ik zat echt te stuntelen voor de camera en wanneer ik dit nu terug zie is het zo leuk om te zien hoe ik verbeterd ben. Mijn video’s zijn er niet alleen in kwaliteit op vooruit gegaan wat betreft mijn apparatuur maar ook ik zelf ben zo ontzettend gegroeid. Waar ik in het begin zat te stamelen praat ik nu met gemak tegen de camera, weet ik precies welke beelden ik mooi vind om te maken en geniet ik ervan om video’s voor jullie te maken.

Soms denk ik er wel over na om te stoppen met bloggen en me fulltime op YouTube te gaan richten. Toch vind ik deze stap op het moment echt nog veel te groot. Hoewel ik steeds meer neig naar YouTube blijf ik mijn blog nog altijd een heerlijke uitlaatklep vinden en het schrijven is iets waar ik niet mee wil stoppen.

Vandaag deel ik mijn redenen waarom YouTube video’s maken eigenlijk zo leuk is om te doen.

Je kunt er ontzettend creatief in zijn

Waar ik mijn blog altijd heb gezien als creatieve uitlaatklep merk ik dat ik dit op YouTube misschien nog wel beter kan. In tekst en foto’s is natuurlijk een heleboel creativiteit te gebruiken, maar op film kun je nog zo veel meer kanten op. Het is zo leuk om aan mezelf te merken hoe ik iedere keer weer probeer iets nieuws te bedenken voor mijn kanaal. Een geheel nieuwe serie of misschien maar een kleine verandering in hoe ik dingen bijvoorbeeld film of bewerk: ik geniet er van.

Het bewerken van video’s

Sommige YouTubers houden er absoluut niet van om hun video’s te bewerken. Het filmen zelf vinden ze geweldig, maar het bewerken zouden ze liever aan iemand anders over laten. Ik niet. Ik vind het bewerken soms zelfs nog wel leuker dan het filmen zelf. Het liefst zou ik een dag in de week hebben waarop ik de hele dag vanuit bed video’s bewerk: helaas is dit niet haalbaar met school en heb ik gewoonweg de tijd niet om zo veel video’s op te nemen dat ik de hele dag aan het bewerken ben. Toch geniet ik ervan als ik een video naar mijn idee goed heb bewerkt. Wanneer ik mezelf weer iets wijzer heb gemaakt binnen mijn bewerkingsprogramma. Nerdy? Ja misschien wel. But I like it.

De mensen die ik leer kennen

Natuurlijk leer ik ook bloggers kennen via mijn blog, maar toch heb ik het idee dat dit minder makkelijk gaat dan via YouTube. Via YouTube heb ik echt al zo veel leuke mensen leren kennen! Zo heb ik op het moment een XL Kerst Winactie lopen samen met 5 andere onwijs leuke meiden die ik nooit zou hebben leren kennen zonder mijn YouTube kanaal. YouTubers zijn echt een ander soort mensen: klinkt misschien gek maar is echt waar. Ik voel me helemaal op mijn gemak als ik met andere YouTubers afspreek en zou al deze leuke mensen dan ook voor geen goud willen missen.

De leuke reacties van mijn kijkers

Ik weet niet of het aan mij ligt, maar ik heb het gevoel dat de drempel om te reageren op mijn blog veel hoger ligt dan op mijn YouTube kanaal. Op YouTube krijg ik dan ook altijd zulke leuke reacties van mijn kijkers dat ik meteen gemotiveerd word om met een  volgende video aan de slag te gaan. Mijn kijkers voelen gewoon echt aan als vriendinnen en kunnen mijn hele dag goed maken.

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

Irina

GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
×