Waarom ik zo van mijn blog houd

13 september 2016 6 Comments

Waarom ik zo van mijn blog houd

Laatst kwam ik bij Suz van de blog Fashion is a Party een artikel tegen waarin ze haar liefde voor haar blog uitte. Dit klinkt misschien heel erg zoetsappig maar tegelijkertijd trok het me meteen aan. Het zette me aan het denken, en ik besloot om zo’n zelfde soort artikel te schrijven. Waarom houd ik eigenlijk zo van bloggen en wat heeft het bloggen me tot nog toe gebracht?

Ik heb natuurlijk lang niet zo’n grote blog als Suz, maar dat betekend niet dat ik minder van mijn blog houd. Mijn blog is echt een heel erg groot deel van mijn leven en ik ben er iedere dag mee bezig: zowel bewust als onbewust.

Het artikel van Suz zette me aan het denken: wat heeft het bloggen me tot nog toe gebracht? Ik heb nieuwe mensen leren kennen, vriendschappen gesloten en zelfs mijn studiekeuze eraan te danken. Zonder mijn blog had ik een heleboel mensen waarschijnlijk nooit leren kennen, had ik zeer waarschijnlijk op een compleet andere opleiding gezeten en zou mijn leven er nu compleet anders uit zien.

Nog iets waar ik mijn blog heel erg dankbaar voor ben is het feit dat het me een heleboel afleiding heeft gegeven in de rotperiode die ik vorig jaar had. Na het stuklopen van mijn relatie, mijn vorige studie en het overlijden van mijn tante viel ik in een behoorlijk zwart gat. Ik had vrijwel nergens meer zin in en ben heel erg blij geweest met mijn paard en mijn blog als afleiding.

Dieren hebben me altijd al geholpen wanneer ik me rot voelde: dus mijn katten en mijn paard hebben zeker geholpen. Toch denk ik dat mijn blog ook een heel grote rol heeft gespeeld in het omhoog klauteren uit dat zwarte gat. Wanneer ik thuis kwam had ik toch nog iets te doen: afleiding van alle sombere gedachten. Bloggen kan namelijk altijd: als je geen artikel kunt typen kun je wel werken aan de SEO of het netwerken met andere bloggers/creators.

Nee, zonder mijn blog weet ik niet waar ik nu was geweest. Of ik dan al uit dat zwarte gat was gekomen? Geen idee. Of ik dan op deze opleiding terecht was gekomen? Waarschijnlijk niet. Al met al ben ik gewoon echt heel erg blij met mijn blog: het is mijn hobby en uitlaatklep.

6 Comments

 • Ria 13 september 2016 at 17:05

  Leuk verhaal, het blog is inderdaad een goede uitlaatklep voor je!

  • Irina 13 september 2016 at 17:59

   Dankjewel!

 • Hilde 13 september 2016 at 15:57

  Ben het helemaal met je eens! Voor mij heeft het op sociaal vlak heel veel gebracht. Ook grenzen verleggen door zelf op pad te gaan naar events.

  • Irina 13 september 2016 at 16:10

   Dat heb ik nog niet gedaan! Maar dat zal zeker ook impact hebben!

 • Brittany 13 september 2016 at 08:36

  Wat heb je er een leuk artikel van gemaakt! Ik zou echt niet weten wat ik zonder m’n blog zou doen! Het is inderdaad ook mijn hobby en uitlaatklep!

  • Irina 13 september 2016 at 09:31

   Dankjewel! Ja het is zo fijn dat het gewoon helemaal ‘van jouw’ is.

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×