Waarom vinden we het zo lastig om in onszelf te investeren?

Waarom vinden we het zo lastig om in onszelf te investeren?

15 april 2021 No Comments

Begin dit jaar liep ik rond met enorme rugpijn, puur omdat ik zo vaak en zo lang achter mijn Macbook zit te werken. Er was een simpele oplossing voor dit probleem: de aanschaf van een laptopstandaard, los toetsenbord en muis. Hiermee zou ik in één klap zorgen voor een betere werkhouding en op die manier mijn rugpijn verminderen. Toch duurde het aanschaffen van deze gadgets me minimaal een maand. Niet omdat ik het geld er niet voor had, maar omdat ik het de investering niet waard vond. Maar waarom niet? Waarom vinden we het zo lastig om in onszelf te investeren?

Het gekke is dat ik eerst huilend in bed moest liggen door de rugpijn en geen enkele fijne houding meer kon vinden in bad, voordat ik eindelijk besloot de producten te bestellen die me zouden gaan helpen. Dit terwijl ik op zakelijk vlak veel grotere investeringen binnen no time maak. Zo ging in februari mijn iPhone X kapot en binnen een dag bestelde ik het nieuwste model, de iPhone 12, voor zo’n €1000,-.

Bizar natuurlijk. De investering voor een laptopstandaard, los toetsenbord en muis was vele malen lager dan die voor de nieuwe telefoon. Toch wist ik de investering voor de iPhone al snel voor mezelf goed te praten. Deze was immers perfect voor mijn werk: de iPhone 12 heeft een geweldig goede camera met een ultragroothoeklens, nachtmodus, een uitgebreide portretmodus en kan zelfs HDR-video opnemen. Daarnaast is de batterijduur verhoogd van 13 uur op de iPhone X naar 17 uur op de iPhone 12 en is het ook mogelijk om het 5G netwerk te gebruiken op de nieuwe telefoon. Voor mij als content creator zijn deze specificaties natuurlijk perfect, dus al snel had ik het apparaat besteld. Ook benieuwd geworden? Klik dan snel door voor een iPhone 12 kopen. Tot op de dag van vandaag ben ik er mega blij mee en heb ik absoluut geen spijt van mijn investering.

We kunnen inmiddels dan ook wel zeggen dat ik op zakelijk vlak gemakkelijk investeer. Maar waarom op persoonlijk vlak dan niet? Waarom moet ik mezelf altijd eerst enorm in de weg zitten voor het tot me doordringt dat ik écht beter af ben wanneer ik een investering doe?

Wanneer ik online zoek naar de voordelen van een laptopstandaard voor je werkhouding dan kom ik niets anders tegen dan artikelen die je vertellen zo’n ding aan te schaffen. Zelfs voor ik deze artikelen las wist ik al dat werken achter een laptop niet het beste is voor je lichaam, zonder dat je de juiste aanpassingen doet. Toch was ik eigenwijs en wilde ik mijn geld er niet aan uitgeven. Ik gebruikte dat geld liever voor een mooi nieuw kledingitem dan dat ik het zou investeren in mijn gezondheid. Bizar, als je het zo zwart op wit ziet staan.

Toen ik dit onderwerp een tijd terug op mijn Instagram story besprak en de mening en ervaringen van mijn volgers vroeg kwam ik erachter dat ik niet de enige ben die op deze manier in elkaar steekt. Ik kreeg ontzettend veel berichten van mensen die het heel herkenbaar vonden, en vooral ook van ondernemers die zeiden wel te investeren in hun bedrijf, maar niet zo snel in zichzelf.

Het zien van al deze berichten was voor mij echt een wake up call: dit kan zo niet langer. Ik heb voor mezelf de knop omgezet en wanneer ik nu een investering kan maken in mezelf en mijn (mentale) gezondheid dan grijp ik die kans. Na de aanschaf van een laptopstandaard, los toetsenbord en muis heb ik sinds afgelopen week ook een blauw licht filter bril aangeschaft. Ja hij kostte me zo’n €66,- en daar had ik ook een aantal toffe nieuwe sieraden van kunnen bestellen, maar dit zorgt ervoor dat ik beter in mijn vel kom te zitten. Dat is veel meer waard.

Wat ik met dit artikel wil zeggen is dat het belangrijk is om je bewust te zijn van de keuzes die je maakt. Bedenk je waarom je zo hard nadenkt over een investering in jezelf terwijl je diezelfde dag wel online shopt bij je favoriete kledingwinkel of een koffie to go haalt zonder erbij na te denken. Welke uitgave doe je liever: één die je kort blij maakt, of één die je helpt op de lange termijn? Ik probeer vanaf nu vaker voor die tweede optie te kiezen.

Dit artikel is een samenwerking

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

Irina

GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
×