Waarom single zijn wél leuk is

22 februari 2016 7 Comments

Single zijn

Vandaag is het alweer een jaar geleden dat mijn ex het uitmaakte en ik aan het zwaarste jaar van mijn leven begon. En hoe moeilijk het ook is geweest het afgelopen jaar: toch ben ik er alleen maar sterker uit gekomen! Vandaag wil ik dan ook een aantal voordelen noemen van het single leven, want op de een of andere manier voelt het tegenwoordig alsof we allemaal maar een relatie ‘moeten’ hebben. Onzin: er is niks mis met single zijn!

Je leert jezelf kennen

Iets wat mij het afgelopen jaar heel erg is opgevallen is dat ik mezelf echt veel beter heb leren kennen. Ik had vanaf mijn 14e al alsmaar een relatie, waardoor ik zo’n 5 jaar lang aan zowel mezelf als die andere persoon heb moeten denken. Nu ik single ben hoeft dat niet meer. Ik kan al mijn energie focussen op mezelf en mijn eigen ontwikkeling.

Wat wil ik zelf eigenlijk? Waar ligt mijn hart? Welke dingen vind ik leuk om te doen en welke juist helemaal niet? Al deze dingen ga je ontdekken wanneer je single bent. Je hebt gewoonweg meer tijd om na te denken, maar word ook steeds met jezelf geconfronteerd. Je kunt niet bij je partner gaan vragen wat diegene vind dat je moet doen wanneer je door een lastige periode gaat. Lastig? Zeker. Maar je leert jezelf wel veel beter kennen en gaat daar uiteindelijk veel beter door in je vel zitten.

Je hebt meer tijd om dingen te doen die jij ècht wilt doen

Toen ik nog een relatie had, was ik altijd bezig met alles zo plannen dat ik ook tijd had om mijn partner te zien. Tijd voor mezelf en de dingen die ik zelf echt wilde doen? Die was er amper.

Nu ik single ben kan ik doen wat ik wil en heb ik tijd om me te focussen op dingen waar mijn hart liggen. Zo merk ik dat sinds ik single ben, mijn blog een veel grotere rol in mijn leven is gaan innemen. Hiervoor vond ik bloggen ook ontzettend leuk om te doen, en het liefst stak ik er ook toen veel meer tijd in. Helaas was het wel zo dat wanneer ik veel tijd in mijn blog stak, mijn partner baalde van het feit dat ik niet kon afspreken. Mijn blog was dan in zijn ogen belangrijker voor me, dan dat het was om hem nog even te spreken aan het eind van de dag.

Niemand die alsmaar kritiek heeft

Af en toe ben ik een onwijze sloddervos, en wat is het heerlijk als je dat gewoon kunt zijn zonder alsmaar kritiek te krijgen van je partner! Of wat dacht je van het feit dat jij een grote droom hebt en ergens hard voor werkt, maar je partner er niet in geloofd en je daarmee niet steunt? Daar heb jij als single geen last meer van!

Niemand die je verteld dat je het toch niet zult volhouden of dat die droom onhaalbaar is. Jou dromen zijn jou dromen en wanneer je single bent is er geen partner die je alsmaar met je voeten op de vloer kan zetten: the sky is the limit! 

Natuurlijk zijn er nog een heleboel voordelen van single zijn. Zo kun je dagen lang in bed liggen met een goede serie, in je pyjama met een heleboel chips en chocolade. Je hebt geen gesnurk naast je ’s nachts en hebt geen schoonfamilie waar je verplicht naartoe moet.

Wanneer ik al die punten ga opnoemen dan wordt dit artikel wel heel erg lang, dus ik ga het hier maar bij houden. Mochten jullie nog echte voordelen weten van het single leven, deel ze dan vooral in de comments!

7 Comments

 • Rosanne 24 februari 2016 at 22:29

  Ik ben het helemaal met je eens! Het begin kan heel moeilijk zijn, maar later ga je het steeds meer waarderen.

 • Lieneke 22 februari 2016 at 23:19

  Mijn 5 jaar lange relatie is met uit gegaan, soms vind ik het nog lastig om de voordelen ervan in te zien. Bedankt voor deze inzichten!!

  • Irina 23 februari 2016 at 09:08

   Is dan ook nog heel erg lastig. Ik heb het zelf ook echt heel erg zwaar gehad met mijn breakup, ben pas net een paar maanden echt een beetje opgeknapt.

 • Elaintje 22 februari 2016 at 18:27

  Ook al heb ik al vier jaar een relatie, ik vond het ook heerlijk om single te zijn. Soms mis ik het ook echt, terwijl ik nu ook hartstikke ben. Het is vooral belangrijk blij te zijn met jezelf of je nu samen bent of alleen.

 • Ria 22 februari 2016 at 13:48

  Leuk blog Irina! Ik herken veel uit de tijd dat ik zelf singel was. Nu ik met je opa getrouwd bent, geniet ik van het samen zijn. Maar ik ben dan ook nog steeds heel gek op hem en we laten elkaar zo vrij als mogelijk is ?

 • Bibiane 22 februari 2016 at 10:06

  Zo leuk! Ik maakte er vlak voor Valentijn een artikel over. Het is jammer dat vele mensen zich schamen tegenwoordig om single te zijn. Ik vind het eigenlijk best wel heerlijk momenteel 🙂

 • patricia 22 februari 2016 at 09:11

  Lang leven single zijn! Nu kan je ook schaamteloos wegzwijmelen bij knappe acteurs 🙂

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×