Variatie op zandkoekjes

18 februari 2014 1 Comment

DSCF8859

Toen mijn vader afgelopen zondag naar het ziekenhuis moest, was ik eigenlijk van plan geweest om een dagje lekker voor mezelf te hebben. Een van de dingen die ik wilde doen was koekjes maken, en ik besloot dit gewoon te doen. Ik heb eindelijk mijn snorren vormpjes gebruikt die ik voor Sinterklaas had gekregen. Ik besloot een variatie te maken op zandkoekjes!

Je gebruikt eigenlijk gewoon het normale recept voor zandkoekjes. Vervolgens voeg je hier een extra ingredient aan toe waardoor de koekjes een andere smaak krijgen! Zo heb ik bijvoorbeeld kaneel gebruikt, maar je kunt ook cacaopoeder gebruiken, of kleine stukjes chocolade. Op deze manier krijgen de koekjes een ander smaakje. Ik vond mijn kaneel koekjes echt heel erg lekker en wil ook zeker andere smaken gaan proberen!

Wat heb je nodig:
250 gram bloem
125 gram boter
100 gram suiker
1 pakje vanillesuiker
1 ei
extra ingredient: kaneel, cacaopoeder, chocolade o.i.d.

Hoe maak je de koekjes:
1. Maak het deeg. Doe de bloem, boter, suiker, vanillesuiker, het ei en het extra ingredient in een kom en kleed dit door elkaar. Dit doe ik door middel van een mixer, en vervolgens kneed ik het met mijn handen tot een bal deeg.
2. Maak de koekjes. Door middel van een glas of speciale koekjesvormpjes maak je nu de koekjes. Je spreid eerst wat bloem over het aanrecht, en hier leg je de bol deeg op neer. Deze rol je vervolgens uit tot een plak van ongeveer een halve centimeter. Hier stempel je de koekjes uit.
3. Bak de koekjes in 15 minuten op 200 graden Celsius. Vervolgens laat je de koekjes goed afkoelen en kun je ze eten! Als je de koekjes in een luchtdicht bakje houdt, blijven ze ongeveer een week goed.

DSCF8863

In het plaatje hierboven heb ik alle soorten snorrenkoekjes die ik heb gemaakt neergezet, met de verschillende namen. Zelf vind ik ‘the Walrus’ het leukste!

Omdat ik had beloofd om jullie op de hoogte te houden over mijn vader: de operatie is zondagavond gedaan en is goed gegaan. Nu is mijn vader aan het oefenen met lopen met de fysiotherapeut en het gaat dus naar omstandigheden heel erg goed! Ik ben eerlijk gezegd alleen maar bezig met mijn blog en het kan dus zijn dat er deze week (het is immers vakantie) meer artikelen online komen! Ik vind het echt heel erg leuk om tijd in mijn blog te steken, dus als jullie nog dingen willen zien dan moeten jullie het vooral achter laten!

Welk snorrenkoekje vind jij het leukst?

1 Comment

 • De Dotties 18 februari 2014 at 17:57

  Haha hele leuke koekjes!

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×