Urban Decay Naked Ultimate Basics palette

Urban Decay Naked Ultimate Basics

9 juli 2018 2 Comments

Sinds ik het Naked Heat palette van Urban Decay in mijn bezit heb spoken er weer veel meer oogschaduw paletten door mijn hoofd. Ik merk dat goede kwaliteit oogschaduws heel erg fijn werken en ik daardoor ook een veel mooiere look weet te creëren. Eén van de palettes waar ik mijn oog op had laten vallen is het Naked Ultimate Basics palette van Urban Decay: een palette vol met nude matte tinten. In Londen wist ik het palette te scoren en vandaag is het tijd om hem aan jullie te laten zien.

De verpakking van Urban Decay Naked Ultimate Basics

De verpakking van het Naked Ultimate Basics palette is vierkant en van een stevig plastic gemaakt. Het hele palette heeft dezelfde bruin/gouden kleur maar door details zoals de verschillende strepen die vanuit het midden naar de buitenkant lopen heeft het palette toch meer diepgang.

Daarnaast zijn zowel deze strepen als de naam van het palette met een reliëf op het palette gedrukt, waardoor het in mijn ogen meteen een veel luxere uitstraling heeft gekregen. Ook het feit dat het palette magnetisch sluit is voor mij een pluspunt. Het geeft een luxe gevoel en daarnaast gaat het palette niet snel open wanneer je hem in je tas mee zou nemen.

Het palette is simpel vormgegeven, maar totaal niet saai. Je merkt dat Urban Decay goed heeft nagedacht over de vormgeving, want aan de buitenkant zie je eigenlijk vrijwel meteen dat het een nude palette is.

Urban Decay Naked Ultimate Basics palette

De inhoud van Urban Decay Naked Ultimate Basics

In het palette vind je twee rijen met in totaal twaalf verschillende kleuren matte oogschaduw. De tinten zijn vrijwel allemaal nude, zoals de naam van het palette al doet vermoeden. Toch vind ik het leuk dat er ook is gedacht aan een blauw/paarsige tint en een roestbruine. Dit zijn tinten die in de meeste nude palettes niet te vinden zijn, maar deze maken het palette wel specialer. Daarnaast vind ik dit soort kleuren vaak juist iets toevoegen aan een nude ooglook.

Naast de oogschaduws heeft Urban Decay ook een dubbelzijdige kwast toegevoegd aan het palette. Aan de ene kant zit een blending kwast en aan de andere kant een smudger. Zelf vind ik het steeltje van de kwast helaas wat klein, maar dit is niet anders te doen gezien de grootte van het palette.

Urban Decay Naked Ultimate Basics palette

Ik besloot de dubbelzijdige kwast ook te testen, aangezien deze natuurlijk gewoon bij het palette hoort. De blending kwast zat ook al in het Naked Heat palette en deze kende ik dan ook al. Net als bij het Naked Heat palette vind ik de kwast erg fijn in gebruik. De haartjes zijn zacht, maar wel stevig genoeg om mee te kunnen blenden. Wel moet ik zeggen dat ik door de korte steel toch sneller de kwast uit mijn Naked Heat palette zou pakken. Dit werkt voor mij net iets prettiger.

Urban Decay Naked Ultimate Basics palette

De smudging brush aan de andere kant besloot ik te gebruiken om oogschaduw aan te brengen langs mijn onderste wimperrand. Hier werkt hij echt perfect voor door de korte stevige haartjes. Ik had geen enkele last van fall-out, wat vaak wel het geval is wanneer ik iets aanbreng langs mijn onderste wimperrand.  Jammer van de korte steel, maar verder is ook dit een topkwast.

Urban Decay Naked Ultimate Basics palette

De swatches van Urban Decay Naked Ultimate Basics

Dan nu het interessantste onderdeel van deze review: de kwaliteit van de oogschaduws. Ik besloot de kleuren eerst allemaal te swatchen op mijn arm. Hierboven zie je de bovenste rij met van links naar rechts de kleuren Blow, Nudie, Commando, Tempted, Instinct en Lethal.

Urban Decay Naked Ultimate Basics palette

En dan hierboven de onderste rij met van links naar rechts: Pre-Game, Extra Butter, Faith, Lockout, Magnet en Blackout.

Zoals je kunt zien zijn de oogschaduws eigenlijk allemaal goed van kwaliteit en is het pigment bij de meeste ook heel erg goed. Wel merkte ik dat de donkerdere kleuren Lethal, Magnet en Blackout net wat minder goed waren van pigment. Bij deze kleuren ben ik echt meerdere keren met mijn vinger door de pan moeten gaan, terwijl dit bij de andere oogschaduws niet nodig was. Op zich niet heel erg, aangezien je dan ook niet zo snel te veel aanbrengt van zo’n donkere kleur.

Naast het pigment merkte ik op dat de kleuren allemaal totaal niet poederig zijn, waardoor ze ontzettend fijn zijn om mee te werken. Ik heb zelf totaal geen last gehad van fall-out wat ervoor zorgt dat je zo min mogelijk product verspilt.

Urban Decay Naked Ultimate Basics palette

Een ooglook met Urban Decay Naked Ultimate Basics

Natuurlijk wilde ik de oogschaduws ook proberen op mijn ooglid: hier zijn ze immers voor bedoeld. Ik besloot te beginnen door Nudie aan te brengen over mijn gehele bewegend ooglid, tot in de crease. Dit zorgt voor een mooie basis waar de andere oogschaduws makkelijker door kunnen blenden. Vervolgens bracht ik Extra Bitter aan in mijn crease voor wat meer diepte en voor nog net wat extra dimensie in de look bracht ik Lethal aan in de outer V. De look maakte ik af door Commando aan te brengen op het binnenste deel van het bewegend ooglid, Pre-Game als highlighter en Extra Bitter liet ik doorlopen langs de onderste wimperrand. Winged eyeliner en mascara erbij en je hebt een mooie nude ooglook gecreëerd.

Ook tijdens het werken met de oogschaduws op mijn ooglid was ik heel erg enthousiast over de kwaliteit. Ik had zoals al eerder genoemd totaal geen last van fall-out, de oogschaduws blenden mooi in elkaar over zonder meteen weg te blenden en de tinten liggen niet te dicht bij elkaar.

Urban Decay Naked Ultimate Basics palette

Mijn conclusie over Urban Decay Naked Ultimate Basics

Het design is prachtig, de verpakking is stevig en werkt fijn, de oogschaduws werken ontzettend goed en zelfs de bijgeleverde kwast is fijn in gebruik. Het enige minpunt dat ik kan bedenken is de lengte van de oogschaduwkwast, maar hiervoor kocht ik het palette niet. Dat deze fijn in gebruik is vind ik dus alleen maar een extra pluspunt.

Al met al ben ik dan ook ontzettend blij met deze nieuwe aanwist en ik weet zeker dat ik hem nog vaak erbij zal gaan pakken. Het is immers het perfecte palette voor iedere dag.

Het Urban Decay Naked Ultimate Basics palette kost €55,05 en is hier te koop

2 Comments

 • Joyce 9 juli 2018 at 13:31

  Ik vind deze zo fijn! Gebruik hem de laatste tijd bijna elke dag, omdat hij zo makkelijk in gebruik is en de looks altijd goed zijn voor m’n werk!

  • Irina 9 juli 2018 at 14:21

   Ja snap ik! Hij is echt perfect voor dagelijkse looks ^^

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×