Urban Decay Naked Heat

Urban Decay Naked Heat

24 april 2018 8 Comments

Al tijden had ik mijn oog op het Urban Decay Naked Heat palette. De kleuren leken me prachtig en ik heb alleen maar goede ervaringen met de oogschaduws van Urban Decay. Toch hield iets me tegen hem te kopen: ik draag niet zo vaak oogschaduw. Toen ICI Paris XL echter ineens 25% korting had op alle Urban Decay producten besloot ik het palette toch aan te schaffen. Wie weet zou ik door deze beauty juist wel weer vaker oogschaduw gaan dragen. Vandaag laat ik je zien hoe het palette me bevalt.

Urban Decay Naked Heat

De verpakking van Urban Decay Naked Heat

Urban Decay is in mijn ogen altijd al ontzettend goed geweest in de verpakkingen van haar producten. Naked Heat is daar geen uitzondering op. Het palette komt in een prachtig doosje, waar alle oogschaduws duidelijk op staan afgebeeld. Hier schuif je vervolgens een los doosje uit (een soort lade) met hierin het palette. Wanneer je het palette eruit haalt komen er allemaal afgebrande lucifers tevoorschijn op de bodem van de lade. Aan ieder detail is gedacht.

Het palette eenmaal in handen ben ik echt verliefd op het design. Het palette is in prachtige roestkleuren vormgegeven en heeft allerlei rosé gouden staafjes onder het plastic. Bovenop het plastic bevindt zich de naam van het palette en van het merk, die ook nog eens met reliëf erop gezet zijn. Daarnaast voelt het palette stevig aan en is het gemakkelijk open en dicht te doen.

De inhoud van Ubran Decay Naked Heat

Naked Heat is een relatief groot palette, met maar liefst 12 verschillende oogschaduwkleuren. De kleuren in het palette verschillen tussen oranje-, rood- en paars-tinten waaronder zowel shimmer oogschaduws als matte kleuren te vinden zijn. De kleuren passen dan ook perfect bij de naam van het palette. Naast de verschillende oogschaduws vindt je ook nog een dubbelzijdige kwast en een grote spiegel binnen in het palette. Handig wanneer je het palette met je mee neemt op reis.

Urban Decay Naked Heat

Aan de ene kant van de dubbelzijdige kwast vind je een blending brush. De haartjes van deze kwast voelen ontzettend zacht aan en zijn stevig genoeg om goed mee te kunnen blenden. Ik heb deze kwast gebruikt tijdens het maken van een look met dit palette en moet zeggen dat het echt een fijne kwast is. Meestal zijn kwasten die bij oogschaduw palettes komen niet zo spectaculair, maar deze zal ik zeker vaker gaan gebruiken.

Urban Decay Naked Heat

Aan de andere kant van de dubbelzijdige kwast vind je een detailed crease brush. Ook deze haartjes voelen weer ontzettend stevig en lekker zacht aan. Tijdens het gebruik vond ik de kwast erg precies werken en kon ik de kleuren ook met deze kant al lichtelijk uitblenden. Deze kant is dan ook echt een aanrader. Leuk dat Urban Decay moeite heeft gestopt in deze dubbelzijdige kwast, waar andere merken dit niet lijken te doen.

Urban Decay Naked Heat

De swatches van Urban Decay Naked Heat

Dan komen we nu bij het gedeelte van deze review waar je waarschijnlijk het benieuwdst naar bent: de kwaliteit van de oogschaduws. Ik besloot de oogschaduws eerst allemaal naast elkaar te swatchen op mijn arm. Van links naar rechts zie je de volgende kleuren: Ounce, Chaser, Sauced, Low Blow, Lumbre, He Devil, Dirty Talk, Scorched, Cayenne, En Fuego, Ashes en Ember.

Vooral het pigment van de shimmer oogschaduws heeft me echt omver geblazen. Ik ging met mijn vinger één keer door de oogschaduw heen en kreeg meteen een ontzettend gepigmenteerde swatch op mijn arm. De matte kleuren hadden iets meer vegen door de pan nodig, maar ook deze hebben me zeker niet teleurgesteld.

Naast het pigment van de oogschaduws merkte ik ook meteen dat ze vrijwel niet poederig zijn. Fijn, want dan verspil je ook zo min mogelijk product. En kunnen we het even hebben over de namen? Hoe leuk zijn die gekozen! Vooral namen als ‘He Devil’ en ‘Cayenne’ zijn mijn favoriet. Erg leuk gedaan.

Urban Decay Naked Heat

Een ooglook met Urban Decay Naked Heat

Natuurlijk is een review niet compleet zonder ooglook en dus besloot ik aan de slag te gaan met de oogschaduws op mijn ooglid. Ik draag zoals ik al zei niet zo vaak oogschaduw, en dat is grotendeels omdat ik het lastig vind om een mooie ooglook te creëren. Toch vind ik mijn look met het Urban Decay Naked Heat palette erg geslaagd en was ik heel erg blij met mijn look van die dag.

Ik begon met het aanbrengen van de kleur Chaser op mijn gehele bewegend ooglid en trok deze door tot in de crease. Op deze manier had ik een mooie basis aangebracht waarmee ik de andere oogschaduws gemakkelijk zou kunnen blenden. Hierna begon ik wat diepte aan te brengen met de kleur Cayenne in mijn gehele arcadeboog. In de outer V zette ik de kleur net iets extra aan voor extra diepte. Toch vond ik dit nog niet genoeg en besloot En Fuego over Cayenne heen aan te brengen in de outer V. Zodra ik hier tevreden mee was besloot ik Lumbre aan te brengen over het gehele bewegend ooglid voor een pop of shimmer. De look maakte ik af door aan de onderste wimperrand een overgang te maken tussen Lumbre en Cayenne en als highlight in de binnenste ooghoek en op het wenkbrauwbot gebruikte ik de kleur Ounce.

Urban Decay Naked Heat

Mijn conclusie over Urban Decay Naked Heat

De oogschaduws brengen ontzettend gemakkelijk aan op het ooglid, hebben zo goed als geen fallout en zijn prachtig qua pigment. Het enige waar je dus wel op moet letten wanneer je met dit palette werkt is dat je er voor zorgt dat je jouw oogschaduwkwast goed aftikt voor je de oogschaduw aanbrengt.

Zelf ben ik dan ook echt helemaal gek geworden op dit palette en ik ga dan ook nog lekker experimenteren met verschillende looks. Het palette is namelijk ontzettend veelzijdig, ondanks de beperkte kleurenrange. Het enige wat Urban Decay er van mij wel aan had mogen toevoegen is een shimmer highlighter. Verder heeft dit palette alles wat ik kan wensen.

Het Urban Decay Naked Heat palette is hier te koop voor €55,05

 

8 Comments

 • Britt van Ommeren 24 april 2018 at 21:18

  Heel mooi palette, met hele mooie kleurtjes erin!

  • Irina 24 april 2018 at 22:01

   Ja echt een beauty! <3

 • Soraya Nathalia 24 april 2018 at 14:36

  Wat leuk om deze review te lezen. Het palette ziet er erg mooi uit!

  • Irina 24 april 2018 at 15:09

   Hij is ook echt prachtig! Ik ben helemaal verliefd, hihi <3

 • Joyce 24 april 2018 at 13:37

  IT’S SO PRETTY <3

 • Daphne - verdraaid mooi 24 april 2018 at 09:58

  Toevallig, ik heb ook van de actie gebruik gemaakt bij ICI Paris XL toen Urban Decay in de aanbieding was. Dit palette stond al erg lang op mijn verlanglijstje!

  • Irina 24 april 2018 at 12:10

   Mooi is die he! Hopelijk bevalt hij jou net zo goed ^^

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×