Urban Decay Naked Cherry

Urban Decay Naked Cherry

28 juni 2019 1 Comment

Afgelopen december won ik het prachtige Urban Decay Naked Cherry palette, wat sindsdien onaangeraakt in mijn te-reviewen bak heeft gelegen. Alsmaar nam ik de tijd niet om hem te fotograferen, terwijl ik het palette maar al te graag wilde gaan gebruiken. Vandaag is het eindelijk zo ver: ik zette het palette op de foto, probeerde de oogschaduw uit op mijn ogen en laat je weten wat ik van dit populaire palette vind.

De verpakking van Urban Decay Naked Cherry

De verpakking van het Urban Decay Naked Cherry palette heeft dezelfde vorm als we deze gewend zijn van de Naked palettes. Het is dan ook weer een mooi langwerpig palette maar dit keer niet in een bruintint of roestkleur (zoals Naked Heat), maar in een prachtige roze/paarse tint.

Het palette komt in een doosje dat vrijwel dezelfde opdruk heeft als het palette zelf. Beide hebben namelijk dezelfde roze/paarse kleur, bevatten het prachtige logo van Urban Decay en het bekende lettertype van de naked palettes. Daarnaast staat met een mooi sierlijk lettertype in het rosé goud cherry geschreven en vind je achter deze tekst een rij van allemaal kersen. Op het karton vind je vervolgens onder dit alles ook nog alle kleuren van de oogschaduws en het laatste verschil is dat het palette glanzend is waar het doosje mat is.

Het palette voelt verder ontzettend stevig aan en sluit magnetisch. Zelf vind ik de vormgeving van de naked palettes echt ontzettend mooi, en door de spiegel aan de binnenkant ook meteen ontzettend praktisch. Ze zien er mooi uit, voelen stevig en luxe aan en bevatten daarnaast de mooiste oogschaduw kleuren: wat wil je nog meer?

Urban Decay Naked Cherry

De inhoud van Urban Decay Naked Cherry

Wanneer je het palette open doet vind je zoals ik al zei een spiegel, maar daarnaast ook nog eens een dubbelzijdige kwast en natuurlijk twaalf prachtige oogschaduw kleuren. Zoals de naam van het palette al doet vermoeden zijn dit prachtige bessentinten, die zowel in matte als glanzende finishes voorkomen. Aan de linker kant van het palette vind je de lichtere tinten en hoe verder je naar rechts gaat, hoe donkerder de kleuren worden. Wat mij betreft is dit echt een plaatje om naar te kijken, en ik heb ook niet het idee dat er een bepaalde tint mist.

Urban Decay Naked Cherry

Zoals ik al zei zit er een dubbelzijdige kwast bij dit palette. Nu koop je het palette natuurlijk niet voor de kwast, maar toch vind ik het een leuke extra die ik graag voor jullie uit probeer. Aan de ene kant van de kwast vind je een smudger kwast, waarmee je heel gemakkelijk langs de onderste wimperrand oogschaduw kunt aanbrengen of juist mega specifiek in de crease. De kwast zelf voelt stevig aan, maar prikt absoluut niet tijdens het gebruik en doet ook nog eens ontzettend goed zijn werk.

Urban Decay Naked Cherry

Aan de andere kant van de kwast vinden we een tapered crease brush, welke ik al eerder heb geprobeerd. Deze kwast is een stuk groter maar loopt wel taps toe. Ik vind hem perfect voor het aanbrengen van oogschaduw in mijn crease en het blenden van verschillende kleuren. Deze kwast is een stuk luchtiger dan de vorige, maar werkt ook ontzettend fijn. Wat mij betreft heeft Urban Decay echt de beste oogschaduw kwasten in haar palettes zitten van alle merken die ik heb getest.

Urban Decay Naked Cherry

Swatches van Urban Decay Naked Cherry

Dan zijn we natuurlijk allemaal mega benieuwd naar de swatches van het palette, dus laat ik die graag aan je zien op mijn arm. Hierboven zie je van links naar rechts de kleuren Hot Spot, Caution, Bang Bang, Feelz, Juicy, Turn On, Ambitious, Bing, Devilish, Young Love, Drunk Dial en Privacy. 

Alle kleuren lijken ontzettend goed pigement te hebben, al valt Caution wat weg op mijn huid. Wat mij betreft zijn Bang Bang, Bing, Devilish en Young Love echt mijn favorieten.

Urban Decay Naked Cherry

Een ooglook met Urban Decay Naked Cherry

Tijd om een ooglook te gaan maken met het palette. Ik begon door het aanbrengen van Caution in mijn crease als transitiekleur en bracht vervolgens Bing hier overheen aan. Voor nog wat meer diepte bracht ik Devilish aan in de buitenzijde van mijn crease, de buitenzijde van het ooglid en langs de onderste wimperrand. Ik bracht een heel klein beetje van Privacy aan in de buitenste ooghoek en aan de binnenzijde van het ooglid bracht ik Bang Bang aan voor wat glans. De look maakte ik af met Hot Spot in de binnenste ooghoek.

Urban Decay Naked Cherry

Mijn conclusie over Urban Decay Naked Cherry

Al met al vind ik het Urban Decay Naked Cherry palette zeker heel erg mooi, maar tijdens het aanbrengen van de oogschaduw op je ooglid moet je wel echt de tijd nemen. De kleuren lijken tijdens het swatchen op mijn arm namelijk allemaal mega gepigmenteerd, maar wanneer je ze op het oog aanbrengt pakken ze niet allemaal even goed. Neem dan ook de tijd om de kleuren goed op te bouwen tot het gewenste resultaat en dan heb je er een prachtig palette aan. Mocht je de moeite hiervoor niet willen nemen, dan raad ik je aan om Naked Heat aan te schaffen: hier is veel gemakkelijker mee te werken. Urban Decay Naked Cherry is hier verkrijgbaar voor €55,05.

Urban Decay Naked Cherry

1 Comment

 • Tessa 28 juni 2019 at 09:39

  dit is mijn eerste urban decay palette en ik ben er dol op

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×