Urban Decay Game of Thrones collectie - Mother of Dragons highlight palette

Urban Decay Game of Thrones collectie – Mother of Dragons highlight palette

27 april 2019 2 Comments

Zodra ik de limited edition Urban Decay collectie voor Game of Thrones zag, wist ik dat ik het highlighter palette wilde hebben. Zodra de collectie uit kwam heb ik de website dan ook alsmaar gerefresht, me ingeschreven voor updates en op de derde dag na de release wist ik het palette daadwerkelijk te bestellen. Aangezien ik zag dat ICI Paris XL de collectie binnenkort ook gaat verkopen besloot ik deze review voor jullie te schrijven. Is het palette de prijs waard, of is het alleen maar een grote hype? Ik laat het je vandaag zien!

Urban Decay Game of Thrones collectie - Mother of Dragons highlight palette

De verpakking van het UD Game of Thrones
Mother of Dragons highlight palette

Waar het oogschaduw palette uit de collectie natuurlijk wel echt de show weet te stelen qua uiterlijk door de uitvouwbare troon, is dit palette iets minder heftig vormgegeven. Wel is het doosje precies in het thema gemaakt dat je al verwacht: draken. De kleuren van de verpakking zijn donker en daarnaast zijn er grove drakenschubben afgebeeld op zowel het kartonnen doosje als het palette zelf. Ontzettend gaaf, maar het tipt natuurlijk niet bij het oogschaduw palette.

Verder is het palette in een kartonnen verpakking gestopt, wat ik zelf ergens wel jammer vind. De Naked palettes van het merk zitten altijd in stevige plastic verpakkingen die toch een stuk luxer en steviger aanvoelen. Wat mij betreft had Urban Decay dit ook mogen doen met de Game of Thrones collectie, al voelt de verpakking gelukkig alsnog stevig aan. De luxe feeling gaat door het karton voor mijn gevoel wel een beetje verloren.

Urban Decay Game of Thrones collectie - Mother of Dragons highlight palette

De inhoud van het UD Game of Thrones
Mother of Dragons highlight palette

Gelukkig dat ik dit palette dan ook niet kocht voor de verpakking, maar voor de inhoud. In het palette vind je namelijk drie prachtige kleuren highlighters, genoemd naar de drie draken van Daenerys: Drogon, Viserion en RhaegalNaast deze poeders zit er ook nog een spiegel in het palette, wat ik altijd een pluspunt vind wanneer je een palette mee neemt om onderweg je make up te doen.

Ik vind het zelf heel erg fijn dat de drie highlighters duidelijk heel erg van elkaar verschillen. Het is niet zo dat je een palette koopt met drie highlighters die allemaal erg op elkaar lijken. Sterker nog: Drogon is een ontzettend koele roze highlighter die ik absoluut nog niet in mijn stash had liggen. De andere twee kleuren zijn daarentegen warm, maar verschillen heel erg door hoe donker ze zijn. Viserion is een prachtige gouden highlighter, waar Rhaegal juist veel bruiner van kleur is.

Urban Decay Game of Thrones collectie - Mother of Dragons highlight palette

De swatches van het UD Game of Thrones
Mother of Dragons highlight palette

Ook op de swatches op mijn arm vallen de highlighters alles behalve tegen. Ze zijn ontzettend goed gepigmenteerd, hebben een prachtige glans en zijn opnieuw alle drie compleet verschillend. Je ziet van links naar rechts Drogon, Viserion en Rhaegal. Mijn favoriet voor op dagelijkse basis is toch wel echt Viserion, maar wanneer ik een keer een opvallende kleur highlighter wil dragen weet ik zeker dat ik Drogon erbij ga pakken.

Urban Decay Game of Thrones collectie - Mother of Dragons highlight palette

Mother of Dragons – Drogon

Natuurlijk kon ik jullie geen review geven zonder foto’s van de highlighters op mijn gezicht, dus beginnen we met Drogon. Ik heb hem hierboven voorzichtig aangebracht, aangezien ik niet gelijk een knalroze streep op mijn wang wilde hebben. Je ziet dat dit goed te doen is, en de highlighter hiermee ook niet meteen mega opvallend is. Wanneer je hem voorzichtig aanbrengt heb je dan ook een prachtige koele tint highlighter, maar wanneer je hem wat heftiger aanbrengt zie je duidelijk de roze kleur tevoorschijn komen.

Urban Decay Game of Thrones collectie - Mother of Dragons highlight palette

Mother of Dragons – Viserion

Viserion is voor op dagelijkse basis echt helemaal mijn ding. De highlighter is prachtig warm goud van kleur en is ook weer ontzettend mooi op te bouwen. Wees voorzichtig met het aanbrengen van alle poeders, want door het goede pigment lijk je al snel op een discobal. Gelukkig is een waaierkwast in dit geval de perfecte optie en heb ik hiermee een prachtige highlighter voor iedere dag erbij.

Urban Decay Game of Thrones collectie - Mother of Dragons highlight palette

Mother of Dragons – Rhaegal

Als laatste in het palette vinden we natuurlijk Rhaegal, de highlighter waar ik zelf het huiverigst voor was. De kleur oogt namelijk ontzettend donker in de pan, waardoor je haast zou denken dat dit een hele glanzende bronzer is voor mijn huid. Gelukkig is de kleur subtiel aan te brengen, waardoor ik hem zeker weten goed kan dragen. Helaas pakte de camera de glans op die manier niet zo goed op, waardoor ik voor deze foto aardig wat product op heb gedaan. Op deze manier is de kleur zeker te donker, maar gelukkig is dit dus te voorkomen.

Urban Decay Game of Thrones collectie - Mother of Dragons highlight palette

Mijn conclusie over het UD Game of Thrones
Mother of Dragons highlight palette

Al met al ben ik echt ontzettend blij dat ik dit palette heb kunnen toevoegen aan mijn stash. Viserion ga ik zeker op dagelijkse basis gebruiken, maar ook de andere twee tinten komen sowieso wel eens van pas. Daarnaast is het toch stiekem ook wel heel erg gaaf dat ik iets uit deze collectie in mijn bezit heb als Game of Thrones liefhebber. Mocht je het palette nu ook graag willen aanschaffen, dan is hij verkrijgbaar bij Urban Decay zelf voor €36,- maar binnenkort gaat ook ICI Paris XL de collectie verkopen. Houdt hun website en social media dus goed in de gaten. De collectie gaat namelijk echt als warme broodjes over de (online) toonbank.

Urban Decay Game of Thrones collectie - Mother of Dragons highlight palette

2 Comments

 • Joyce 1 mei 2019 at 09:35

  Ik vind de vormgeving van dit palette juist ook supergaaf! Helaas gaan deze kleuren voor mij veeeeel te donker zijn #whitewalker

 • allaboutbertina 27 april 2019 at 12:44

  o wauw! Wat een prachtig palette, super mooie kleurtjes.

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×