Update – Ik ga weer studeren?

22 maart 2016 3 Comments

Update - Ik ga weer studeren?

Zoals sommigen van jullie al wel zullen weten ben ik het afgelopen jaar druk bezig geweest met het zoeken naar een nieuwe studie. In januari ging ik dan eindelijk naar een open dag waarvan de studie me aansprak en schreef ik me in. Afgelopen week was de studiekeuzecheck en ook die haalde ik met een positief advies.

Ik heb het over de studie Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Zoals de Hogeschool zelf zegt, leidt de opleiding je op tot de mediaprofessional van morgen. Ik ga alles leren over productie, redactie, marketing en crossmediale uitingen.

Vakken als redactie en journalistiek, marketing en contentmanagement en media en maatschappij lijken me ontzettend interessant. Daarnaast kun je zowel in het 2e jaar als in het 3e jaar een specialisatie kiezen. Op het moment weet ik natuurlijk nog niet precies wat ik daarin wil doen; daarvoor wil ik eerst wat meer informatie hebben maar de specialisaties Tekstschrijven, Digitale Media en Mediaconcepten klinken heel erg interessant en leuk.

Na de studiekeuzecheck van afgelopen week heb ik ontzettend veel zin om weer te beginnen. Wat mij betreft is het snel september en kan ik weer lekker gaan studeren.

Op het moment heb ik het een beetje gehad met zoveel werken, ik merk ook dat ik heel erg toewerk naar mijn vakantie in mei. Daarnaast zou ik veel liever meer tijd aan mijn blog besteden dan aan werk, maar aangezien ik met mijn blog nog (vrijwel) niets verdien is dat financieel gewoonweg niet mogelijk.

Deze studie past ook heel erg goed bij alles wat ik nu al doe rondom mijn blog, waardoor ik hoop dat jullie straks ook verschillen kunnen gaan zien in kwaliteit hier op mijn blog.

Wat ik precies wil gaan doen na de opleiding? Op het moment is mijn grootste droom om van mijn blog en youtube kanaal te kunnen leven. Hoe tof zou het zijn dat ik straks fulltime kon bloggen? Maar ook al lukt dat niet dan zijn er nog genoeg opties te vinden door hoe breed de opleiding is.

Al met al heb ik er heel erg veel zin in en kan ik niet wachten tot september!

3 Comments

 • Linda 25 maart 2016 at 18:39

  Deze opleiding wilde ik ook heel graag doen! Maar het had een loting dus ik moest een tweede keuze hebben die ik ineens leuker vond.. Weet nu ik vier jaar verder ben eigenlijk niet of ik die opleiding nog steeds leuker vindt :p dus wie weet.. hierna toch maar, lijkt me namelijk nog steeds echt super leuk

 • Marijn 22 maart 2016 at 14:18

  Wat leuk! De studie klinkt heel tof. Zelf doe ik Media en Cultuur aan de Universiteit Utrecht, lijkt er wel een beetje op, alleen dan heel theoretisch.

 • Sanne 22 maart 2016 at 08:05

  Hooray dat je weer gaat studeren! En wat voor een studie! Lijkt me erg interessant.

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×