Typische blog-dingen die ik standaard vergeet

28 oktober 2017 12 Comments

Een tijdje terug zag ik bij Joyce een heel erg leuk artikel voorbij komen met typische blog-dingen die ze standaard vergeet te doen. Ik herkende me heel erg in dit artikel en het leek me dan ook heel erg leuk om zelf ook een lijstje te maken met blog-dingen die ik maar al te vaak vergeet om te doen. Want hoewel ik wekelijks artikelen schrijf met blogtips is er ook aan mijn eigen blog nog genoeg te sleutelen!

Blogs lezen en reacties achterlaten bij collegabloggers

Dit punt stond bij Joyce ook bovenaan haar lijstje, maar het is dan ook iets wat je als blogger gewoon al snel vergeet te doen. Hoe leuk ik het ook vind om de artikelen en video’s van medebloggers te lezen: ik kom er vaak niet aan toe of kies dan toch net wat liever voor een Netflix-avondje. En wanneer ik dan eindelijk eens de tijd neem om bij anderen artikelen te gaan lezen of video’s te gaan kijken vergeet ik 9 van de 10 keer om een reactie achter te laten. Daar moet ik echt eens wat aan gaan doen want ik weet zelf hoe fijn het is om reacties te ontvangen! (En daarnaast is het ook nog eens goed voor je eigen vindbaarheid/statistieken.)

Thumbnails maken voor video’s

Hoewel dit niet helemaal een blog-ding is maar eerder een YouTube-ding kon deze toch ook zeker niet ontbreken in dit lijstje. Hoewel ik dit niet standaard vergeet (gelukkig niet!) gebeurt het me toch regelmatig dat ik een video heb gefilmd, vervolgens alles heb opgeruimd en me bedenk dat ik helemaal geen thumbnail heb gemaakt. Oeps! Vervolgens moet ik op zoek naar een leuke still ergens in de video, wat overigens echt onmogelijk is. Vooral voor weekvlogs vind ik thumbnails altijd een verschrikking!

Vooruit werken

Iets waar ik heel erg goed in ben is plannen en ik neem mezelf dan ook altijd voor om lekker vooruit te werken wanneer ik daar de tijd voor heb. 9 van de 10 keer komt het daar echter niet van en moet ik alsnog de avond van tevoren nog het artikel én de video voor de volgende dag maken… Tsja. Niet bepaald erg handig kan ik je vertellen.

Foto’s maken voor lifestyle-artikelen

Ook deze komt weer uit de lijst van Joyce omdat ik me er simpelweg zo erg in herken. De ideeën voor mijn lifestyle artikelen zijn ook vrijwel altijd last-minute in mijn hoofd opgekomen en wil ik dan graag de volgende dag nog online hebben staan. Foto’s van een rechtenvrije website halen is op dat moment dus wel zo makkelijk. Toch zou ik veel liever mijn eigen foto’s maken zodat ik tenminste niet dezelfde foto’s op mijn website zou hoeven zetten als alle andere bloggers al hebben.

Reacties op mijn eigen blog bijwerken

Waar ik vergeet om te reageren bij andere bloggers vergeet ik ook regelmatig om te reageren op reacties op mijn blog. Op YouTube gaat dit me heel erg goed af, maar op de een of andere manier vergeet ik het bij mijn blogartikelen regelmatig. Soms ben ik gewoon te druk bezig met het maken van nieuwe content (aangezien dit dus vaak de avond van tevoren nog moet gebeuren) waardoor ik dat soort taken uitstel naar een andere dag. Helaas vergeet ik ze vervolgens helemaal te doen: zonde!

Dit zijn toch wel mijn meest vergeten blog-dingen. Ik ben heel erg benieuwd naar die van jou dus laat vooral in de reacties achter wat jij vaak vergeet te doen voor jouw blog!

12 Comments

 • Joyce 30 oktober 2017 at 11:57

  Oh ja, die ellendige thumbnails. Vooral bij shoplogs vergeet ik die. Heb ik werkelijk net ALLES opgeruimd en kom ik erachter dat ik het vergeten was, haha. Superleuk dat jij dit artikel ook hebt geschreven!

  • Irina 1 november 2017 at 13:05

   Erg is dat he! Moet je alles weer erbij gaan pakken, zeker met softboxen een ramp…

 • Haydée 29 oktober 2017 at 19:46

  Vooruit werken lukt me ook vaker niet dan wel! En dit hangt ook vaak samen met het al dan niet hebben van gepaste foto’s. Als je de avond ervoor nog een volledig nieuw artikel-idee uitwerkt, heb je meestal geen tijd meer om goede foto’s erbij te maken. Soms maak ik wel mijn eigen foto’s, maar omdat mijn blog meer een ’tekstblog’ is, vind ik het ook niet erg om af en toe stockfoto’s te moeten gebruiken.

  • Irina 1 november 2017 at 13:07

   Dan is het inderdaad een stuk minder erg. Zelf vind ik de visuele kant van mijn blog juist erg belangrijk dus vandaar dat ik graag meer eigen lifestyle foto’s zou maken.

 • Ria 29 oktober 2017 at 08:48

  Moeilijk allemaal! Blij dat ik geen blog hoef bij te houden ?
  Sterkte met de goede voornemens

 • Nicole 28 oktober 2017 at 21:50

  Wat een leuk artikel. Ik probeer ook altijd vooruit te werken, maar als ik eenmaal een aantal artikelen vooruit hebt gewerkt vergeet ik dit bij te houden haha.

  • Irina 1 november 2017 at 13:07

   Zo herkenbaar! Dan denk je nog een voorraad te hebben, maar die houdt ook op een gegeven moment weer op, haha.

 • Fleur 28 oktober 2017 at 12:22

  Oooh dit lijstje komt mij heel herkenbaar voor, haha. Ik kan me bijna in alle puntjes wel vinden behalve die van youtube. Aangezien ik geen video’s maak. Al moet ik wel zeggen dat ik steeds vaker, tijdens mijn rondje blogs, bijna automatisch toch een reactie achterlaat. Vind het wel gezellig! Wat betreft die foto’s ‘vooruitwerken’ zou ik dat ook wat vaker moeten doen. Heb er laatst wel een aantal gedaan maar inmiddels heb ik die ook al genoeg gebruikt, hoogste tijd voor een middagje nieuwe foto’s maken:).

  • Irina 28 oktober 2017 at 14:11

   Haha ja dan is het moeilijk om je te herkennen in de YouTube dingen! Ik zou inderdaad vaker zo’n fotomiddag moeten houden voor lifestyle artikelen: ik maak vrijwel alleen foto’s voor mijn fashion en beauty artikelen…

 • Kim 28 oktober 2017 at 09:31

  Lekker herkenbaar! Hoewel ik eerst vaak een stille lezer was en dus geen reacties achterliet (meestal). Ben ik me Nunspeet bewust van hoe leuk het is om reacties te krijgen, want dat vind ik zelf ook! Nu doe ik het echt zeer regelmatig. Vooruit werken lukt me ook niet echt, als dan het licht niet mee zit of ik in het weekend vanalles heb gepland.

  • Irina 28 oktober 2017 at 14:12

   Vooruit werken lukt mij vaak niet omdat ik dan nog 10 andere dingen te doen heb en denk ‘Ik heb toch voor morgen iets klaar staan?’. Zo gaat dat al tijden lang door, waardoor ik iedere avond het artikel voor de dag erna nog moet maken… Oeps!

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×