Typisch Bloggers #1

6 januari 2015 1 Comment

Een tijdje terug kreeg ik ineens een heel erg leuk idee voor een artikel, ben gaan brainstormen en heb andere bloggers om aanvullingen gevraagd, maar daarna ben ik het compleet vergeten te schrijven! Vandaag doe ik dat dan alsnog, en nu echt. Het idee is om allerlei feitjes en/of items op te noemen die bij heel veel bloggers voorkomen. Natuurlijk kan ik niet in een keer alles behandelen, dus waarschijnlijk komt er een vervolg! Voor nu: lees snel mee!

Om mee te beginnen: het plaatje waarmee deze post startte. De spiegelreflex camera’s van Canon zijn heel erg populair onder bloggers, maar het meest geliefde model is toch wel de Canon EOS 600D. Vrijwel iedere blogger heeft dit prachttoestel wel in zijn of haar bezit. En ik kan trots mededelen dat ik daar sinds kort ook één van ben. En ik moet toegeven dat ik de hype snap: wat een heerlijk toestel!

Bij deze camera zie je ook één bepaalde lens die erg vaak langskomt. Welke lens zal ik het over hebben? Natuurlijk! De 50 mm lens van Canon! Vooral bij de beautybloggers is deze lens heel erg populair, omdat hij prachtige close-up foto’s kan maken. Deze staat op mijn verlanglijstje!

Om gelijk maar in de fotografie te blijven: hoe lang denken jullie dat het duurt om de foto’s te maken voor 1 artikel? 5 minuten? Zeker niet! Bloggers zijn over het algemeen enorme perfectionisten en willen alleen het beste van het beste online zetten. Soms betekent dat dat je een uur bezig bent voor het maken van die ene perfecte foto, maar dat is het dan toch zeker waard wanneer je de complimenten krijgt in de reacties!

Goh, waarom zou ik de bovenstaande foto toch in dit artikel hebben geplaatst? Misschien omdat bloggers vrijwel overal lijstjes van maken! To Do lijstjes, inspiratie lijstjes, noem het maar op. Iedere blogger heeft standaard een notitieboekje in haar tas zitten, naast haar bed liggen, en mocht die heel eventjes niet in de buurt zijn dan is er ook nog wel een speciale app op zijn/haar telefoon om al die gedachten snel in neer te kunnen schrijven. Op die manier houden bloggers een beetje overzicht, kunnen een planning maken tussen al hun bezigheden en zijn ze dat leuke idee voor een blogpost niet meteen weer vergeten.

Iets waar veel mensen last van hebben is dat hun telefoon snel leegloopt. Bloggers hebben dat nog veel sneller door al de social media accounts die ze bij moeten houden op een dag, alle reacties die ze moeten lezen en beantwoorden en natuurlijk in de gaten houden of al hun artikelen wel goed online komen. Naast de batterij van hun telefoon loopt ook de accu van hun laptop snel leeg. Wat is nou de oplossing? Draadloze opladers en extra accu’s meenemen!

En daar zit je dan, met enorme honger te wachten op je eten. En dan is het eindelijk klaar en kun je nog niet aanvallen! Nee voor je kan aanvallen moet er eerst een foto genomen worden voor je volgers. Al die prachtige foto’s van muesli zijn een hele klus om te maken, want daarvoor moet je alles wel zo in je kommetje doen dat het er aantrekkelijk uit ziet. Want zeg nou zelf: als je je normale ontbijt op de foto zou zetten, ziet het er niet echt charmant uit.

Iets waar vrijwel alle beautybloggers last van hebben zijn hardnekkige swatches. Dan heb je net een mooi gepigmenteerd oogschaduwpallet gerevieuwd en dan blijven de swatches nog een paar dagen op je arm zichtbaar. Net als nagellakswatches en dan de deur uit moeten waarna iedereen je vraagt waarom je maar 1 hand hebt gelakt. Struggles!

En hier wil ik het voor vandaag bij houden. Het is nog lang niet alles, maar dat bewaren we voor de volgende keer! Heb jij nog typische blogger dingen die ik echt niet mag vergeten? Deel ze dan vooral in de comments!

1 Comment

 • diana 16 januari 2015 at 10:02

  haha behoooorlijk herkenbaar 😉

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×