Fashion

Treasure Label tassen: fairtrade, uniek & prachtig

Treasure Label tassen: fairtrade, uniek & prachtig

Alweer een tijd terug kwam ik voor het eerst in aanraking met de tassen van Treasure Label doordat ik een foto voorbij zag komen bij YouTube-vriendinnetje Elise van haar nieuwe tasje. Direct werd mijn interesse gewekt en klikte ik verder: wat een ontzettend tof concept! Inmiddels heb ik zelf nu ook zo’n ontzettend leuk tasje in mijn bezit: compleet fairtrade gemaakt van restleer, daardoor ook nog eens helemaal uniek en zeg nu zelf: prachtig toch? Vandaag vertel ik je er alles over.

Het idee achter de Treasure Label tassen

Treasure Label tassen worden zoals ik hiervoor al kort noemde compleet fairtrade gemaakt van restleer. Allerlei kleine stukjes leer die door grote fabrieken worden weggegooid krijgen in deze tassen alsnog een nieuw leven. Hierdoor is het onmogelijk om twee dezelfde tasjes te maken, waardoor ieder tasje van het merk compleet 100% uniek is. Niemand zal dan ook met hetzelfde tasje rondlopen als degene die jij uitkiest.

Naast het feit dat de tasjes gemaakt worden van restleer doet Treasure Label nog meer: zo worden alle tassen gemaakt in India door ambachtslieden. Het merk werkt nauw samen met onafhankelijke ateliers met als doel hen te helpen groeien. Tijdens deze productie wordt ook zo min mogelijk gebruik gemaakt van machines, waardoor het energiegebruik zo laag mogelijk blijft en alle ambachtslieden zijn opgeleide volwassenen die een eerlijk loon betaald krijgen.

Kortom: niet alleen jij wordt blij van dit tasje maar ook de maatschappij!

Treasure Label tassen: fairtrade, uniek & prachtig

Mijn Treasure Label tas: een Multicolor Mira

Op dit moment verkoopt Treasure Label zes verschillende modellen: de Mira, Maya, Azra, Asha, Ameya en Nila. Die laatste variant is overigens ook nog eens verkrijgbaar in twee verschillende formaten.

Vrijwel alle modellen zijn op de website verdeeld in twee categoriën: Multicolor en Animal. Zelf koos ik voor een Multicolor Mira tas, maar er zijn ook een heleboel varianten met een dierenprint verkrijgbaar die onder de Animal categorie vallen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld zebra- of panterprint tassen.

Bij het uitzoeken van mijn tasje ben ik vooral op zoek gegaan naar warme kleuren, gouden details en geen extreem opvallende dierenprint. Ik viel daarnaast al heel snel op het Mira model, waardoor de keuze steeds makkelijker te maken was. Uiteindelijk koos ik voor deze variant hierboven doordat de kleurcombinatie van het leer naar mijn idee bij vrijwel mijn complete garderobe zou passen en daarnaast ook nog eens tijdloos was door de niet zo extreme dierenprint.

Een van de grote voordelen aan deze tasjes? Ondanks het uiterlijk met de toffe gespsluiting gaat de tas open met een drukknoop. Geen oneindig gedoe met het open en dicht doen van de gesp, maar gewoon gemakkelijk even open klikken en vervolgens weer dicht.

Mijn enige angst was dat deze drukknop misschien niet erg stevig zou sluiten, waardoor mijn tas na een aantal keer gebruik automatisch open zou komen te staan zonder dat ik dit zelf door heb. Gelukkig blijkt dit absoluut niet het geval: net als de rest van de tas is ook deze drukknoop van goede kwaliteit en weet ik zeker dat deze nog heel lang goed zijn werk zal blijven doen.

De binnenkant van het tasje is heel erg simpel: je vindt er een groot vak met hierin een kleine ritssluiting waarachter je bijvoorbeeld je pasjes zou kunnen opbergen. Naast dit grote vak heeft het Mira model ook nog een klein vakje voorop zitten dat je met een tweede drukknoop kunt openen. Mijn iPhone X past hier precies in, maar is eigenlijk net iets te groot om met gemak erin en weer uit te halen. Ik gebruik dit kleine vakje dan ook graag voor mijn sleutels en de lipstick die ik die dag op mijn lippen heb.

Mocht je benieuwd zijn naar de afmetingen dan is deze Mira tas 21cm breed en 16cm hoog. Een ideaal formaat voor een kleine handtas als je het mij vraagt.

Treasure Label tassen: fairtrade, uniek & prachtig

Het feit dat de tasjes gemaakt worden van restleer is op sommige plekken goed te zien. Zo komen de tassen met een lang verstelbaar hengsel dat bestaat uit verschillende stukjes leer. Je kunt dan ook hier en daar een kleine overgang zien van het ene naar het andere leer zonder dat het meteen enorm opvallend is. Daarnaast zie je bij mijn Mira tas aan de achterkant deze lijn lopen die ik zelf juist wel erg tof en karakteristiek vind staan. Ik weet niet of het tasje deze al had voor de verzending of dat het tijdens het versturen is gebeurt maar zelf vind ik het net even iets extra’s geven.

Treasure Label tassen: fairtrade, uniek & prachtig

Inmiddels heb ik de tas al meerdere keren met veel plezier gedragen en is inderdaad gebleken dat hij met vrijwel mijn complete garderobe te combineren valt. Op de foto’s hierboven is het formaat van de tas goed te zien: zelf vind ik hem ideaal. Ik kan met gemak mijn telefoon, sleutels, vlogcamera, een canvas tasje voor de boodschappen en een lipstick meenemen zonder alles in de tas te moeten proppen. Ik ben zelf dan ook compleet verliefd en zit zelfs al te kijken naar andere modelletjes om toe te voegen aan mijn tassen collectie. Qua prijs vind ik ze namelijk ontzettend goed te doen: een Mira tas zoals deze kost namelijk €49,95 wat ik voor zo’n unieke fairtrade tas een ontzettend goede prijs vind.

Dit artikel is een samenwerking

Treasure Label tassen: fairtrade, uniek & prachtig

 

You Might Also Like

vorig artikel
volgend artikel

3 Comment

 1. Reply
  Rosanne
  19 maart 2020 at 11:41

  Ohhh wat een tof concept is dit zeg! En de tas zelf is echt zo ontzettend leuk!!
  Rosanne onlangs geplaatst…Dit zijn mijn laatste tweedehands kledingaankopenMy Profile

 2. Reply
  Rachel Kromdijk
  19 maart 2020 at 09:51

  Wat een unieke tas en leuke foto’s heb je gemaakt! handig formaatje ook.
  Rachel Kromdijk onlangs geplaatst…Waarom het Corona virus goed is voor de wereldMy Profile

 3. Reply
  Natascha - Beautyopinie
  19 maart 2020 at 08:33

  Wat een super gaaf concept zeg, mooi dit soort duurzame initiatieven. En de tas is ook nog eens heel tof, leuk met al die kleurtjes. Bijzonder en toch staat ‘ie overal bij.

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.