Too Faced Pretty Rich Diamond Light oogschaduw palette

Too Faced Pretty Rich oogschaduw palette

27 maart 2019 4 Comments

Vorig jaar kocht ik in Londen de Too Faced Diamond Light highlighter die op dat moment bovenaan mijn wishlist stond. In die review noemde ik al dat ik graag een warme variant van de highlighter zou zien uitkomen, en deze dan zeker zou willen aanschaffen. Inmiddels heeft Too Faced niet alleen een warme variant van die highlighter uitgebracht, maar een complete lijn van de diamanten make-up. Hoewel de andere twee kleuren highlighter die zijn uitgebracht niet helemaal mijn aandacht wisten te trekken was er één product dat dit wel deed: het Too Faced Pretty Rich oogschaduw palette. Vandaag is het dan ook tijd om je dit mega luxe oogschaduw palette te laten zien.

Too Faced Pretty Rich Diamond Light oogschaduw palette

De verpakking van het Too Faced Pretty Rich oogschaduw palette

Het palette is vrijwel hetzelfde vormgegeven als de Diamond Light highlighter, maar dit keer natuurlijk een stuk groter zodat alle 16 oogschaduw tinten er in zouden passen. Naast het feit dat het palette een aantal slagjes groter is, staat er bovenop de verpakking heel groot Pretty Rich geschreven in een felroze kleur. Ik moet zeggen dat ik dit de verpakking niet bepaald veel goeds vind doen.

De rest van het doosje oogt namelijk prachtig luxe door de zachte roze tint met gouden details. Het is compleet vormgegeven als een luxe sieradendoosje, inclusief (niet werkende) hartvormige knop aan de voorkant. De tekst die vervolgens in dit speelse knalroze lettertype erop gedrukt is maakt de hele verpakking voor mij direct een stuk goedkoper ogen. Dit is natuurlijk een persoonlijke voorkeur, maar ik had liever gezien dat ze de naam van het palette sierlijker hadden neergezet.

Too Faced Pretty Rich Diamond Light oogschaduw palette

Wanneer je het palette open doet kom je aan de binnenkant een spiegel tegen. Deze is opnieuw heel erg mooi en sierlijk vormgegeven door de ovale vorm en gouden details. Bovenaan vind je de merknaam in sierlijke letters, maar opnieuw staat in knalroze speelse letters Pretty Rich onderaan de spiegel gedrukt. Ik snap dat ze de naam van het palette graag willen laten weten in de verpakking, maar wat mij betreft hadden ze hier iets beter over mogen nadenken.

Too Faced Pretty Rich Diamond Light oogschaduw palette

De inhoud van het Too Faced Pretty Rich oogschaduw palette

Hoewel de verpakking van het palette niet helemaal aan mijn verwachtingen voldoet maakt de binnenkant alles gelijk goed. Het palette bestaat uit 16 verschillende tinten oogschaduw, die in rijen van vier zijn geplaatst. Bij het palette zit ook een boekje met verschillende looks die je zou kunnen maken. Hierbij wordt iedere look gebaseerd op een van de vier rijen met oogschaduw kleuren. Zo krijg je een neutrale, roze, smokey en blauwe look. Natuurlijk kun je ook zelf looks bedenken waarbij je kleuren van verschillende rijen met elkaar combineert.

Het mooiste aan dit palette zijn natuurlijk de pressed-gel glitter kleuren. Op iedere rij vind je zo’n glitter kleur en deze maken het palette in mijn ogen echt uniek. Dit palette is door de glitters dan ook perfect geschikt voor een uitgaanslook, de kerstdagen of bijvoorbeeld een gala. Op dagelijkse basis kun je het echter ook prima gebruiken, wanneer je de overige tinten uit het palette erbij pakt.

Too Faced Pretty Rich Diamond Light oogschaduw palette

De swatches van het Too Faced Pretty Rich oogschaduw palette

Tijdens het swatchen van de oogschaduw werd ik direct enthousiast. De eerste kleur die ik pakte was meteen een pressed-gel glitter tint en WAUW wat een pigment. Het zijn geen kleuren met af en toe een glitter in zich, maar echt intense dekkende glitter tinten.

Hierboven zie je de eerste twee rijen uit het oogschaduw palette: de neutrale en roze tinten. Van links naar rechts zie je Diamonds 4 Breakfast, It’s Designer!, Fancy That, Filthy Rich, Clutch Your Pearls, Princess Cut, Diamond Glitterati en Highly Selective.

Natuurlijk zijn de pressed-gel glitter kleuren Diamonds 4 Breakfast en Diamond Glitterati mijn favorieten uit deze rijen, maar ook Highly Selective  vind ik echt prachtig. Alle kleuren zijn ontzettend goed gepigmenteerd en voelen zacht aan. Wel zijn ze wat poederig, dus zorg dat je je kwast goed aftikt om fall-out te voorkomen.

Too Faced Pretty Rich Diamond Light oogschaduw palette

Dan gaan we verder met de laatste twee rijen uit het oogschaduw palette: de smokey en blauwe tinten. Van links naar rechts zie je Fluent in Diamonds, It’s Cashmere, Don’t Carat All, Oh, That’s Rich!, Coal Under Pressure, Silver Spoon, Set The Jewel Tone en Diamond Life. 

Van deze rijen zijn natuurlijk de pressed-gel glitter tinten Fluent In Diamonds en Diamond Life favorieten, maar ook Coal Under Pressure en Oh, That’s Rich! vind ik prachtig. Qua pigment is ook deze rij weer ontzettend mooi, en daarmee ook prachtig om mee te werken.

Too Faced Pretty Rich Diamond Light oogschaduw palette

Een ooglook met het Too Faced Pretty Rich oogschaduw palette

Ik besloot een ooglook te maken met de bovenste rij uit het palette. Ik bracht It’s Designer dan ook aan op mijn wenkbrauwbot en in de binnenste ooghoek als highlighter. Vervolgens bracht ik Fancy That aan in de crease om de look wat diepte te geven en Filthy Rich aan de buitenzijde van mijn ooglook voor een iets meer smokey look. Om de look af te maken bracht ik Diamonds 4 Breakfast met mijn vinger aan op het bewegend ooglid. Op deze manier kun je de glitters het meest intens en gemakkelijkst aanbrengen.

Wel moet ik zeggen dat je heel erg voorzichtig moet zijn, want de glitters zorgen al snel voor fall-out, waardoor je overal en nergens glitters hebt zitten. Deze krijg je ook niet gemakkelijk weg (zoals we van glitters gewend zijn), dus voorzichtig aanbrengen en je tijd nemen is een echte must met dit oogschaduw palette.

Too Faced Pretty Rich Diamond Light oogschaduw palette

Mijn conclusie over het Too Faced Pretty Rich oogschaduw palette

Hoewel de verpakking wat mij betreft wat beter had gekund, ben ik echt verliefd op dit oogschaduw palette. Het heeft tinten voor iedere dag, maar je kunt er ook de meest uitbundige feestlooks mee maken. Zorg er wel voor dat je de tijd neemt om een look te maken, want de glitter tinten zijn lastig om mee te werken. Al met al wat mij betreft een echte aanrader als je nog een mooi palette zoekt voor het uitgaan. Het Too Faced Pretty Rich oogschaduw palette is hier te koop voor €46,99.

Too Faced Pretty Rich oogschaduw palette

4 Comments

 • Nicole 31 maart 2019 at 10:27

  Wauw ik vind hem echt een stuk mooier dan ik had verwacht. Sowieso is de vormgeving van het palette echt super tof, maar dat zijn we wel gewend van Too Faced haha. Maar de swatches zien er ook gewoon echt mega mooi uit. Wat een toffe kleuren allemaal!

 • Soraya Nathalia 27 maart 2019 at 19:01

  Ik ben het met je eens over de verpakking. De letters erop vind ik niet mooi. Zelf vind ik het palette heel mooi, de glitters zijn heel goed gepigmenteerd en fijn om mee te werken. Sommige kleuren vielen me wel tegen zoals de kleur ‘princess cut’. Deze vond ik niet intens genoeg. Maar toch vind ik het een heel mooi palette!

 • Joyce 27 maart 2019 at 10:01

  It’s so pretty! Wing on fleek trouwens in je look, haha!

 • Liset - Beautydagboek 27 maart 2019 at 09:07

  Prachtig is hij! Wat een mooie combi tussen warme en wat koelere tinten. Zelfs de blauw/paarse kleur vind ik mooi, terwijl ik dat helemaal niet vaak draag. Ik heb echt zin om hier eens een ooglook mee te maken.

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×