This month – November

3 november 2015 1 Comment

this month november

November is alweer begonnen, en dat betekend dat het weer tijd is om terug- en vooruit te blikken. Ik kijk samen met jullie naar mijn afgelopen maand, en natuurlijk maak ik nieuwe plannen en doelen voor de komende. Terug van vakantie en weer aan het werk. Weer even omschakelen.

Afgelopen maand ging ik 2 weken op vakantie naar Kreta, waar jullie laatst de sfeervideo al van hebben kunnen zien. Ik heb daar heerlijk genoten van het feit dat ik even niet hoefde te denken aan alle nare dingen die het afgelopen jaar zijn gebeurt, dat ik vrij was van werk en even tijd voor mezelf had. Doel bereikt dus!

Ik moet zeggen dat eigenlijk al mijn doelen zijn gelukt: op 1 na. Ik heb 3,5 boek gelezen, ging gezellig met een vriendin naar Amsterdam om te shoppen (de shoplog kwam zondag online), zocht mijn kledingkast uit en ruimde deze op en genoot van mijn vakantie.

Wat er niet is gelukt? Juist ja: het sporten. Ik weet niet waarom maar het lukt me niet goed om daar een goed ritme in te vinden. Daarnaast is het ook gewoon lastig omdat ik ook al veel naar mijn paard ga, en daardoor veel tijd (die ik anders gebruikte om te sporten) kwijt ben.

Het vooruit werken voor mijn blog? Half gelukt. Ik heb een heleboel klaar staan om te maken en te typen. Een boel producten om te reviewen en ideeën genoeg: nu de uitwerking nog. Overigens zijn suggesties altijd welkom: dus voel je vrij om die achter te laten!

Goals for November

November wordt een maand waarin ik de tijd wil nemen voor mezelf. Ik merk dat mijn vakantie me goed heeft gedaan, en dat ik dat dus eigenlijk vaker moet doen. Daarnaast ga ik nog naar een open dag, en een voorstelling. Leuke vooruitzichten dus!

Uitvinden of de opleiding Journalistiek iets voor me is
Aankomende zaterdag (7 november) is er een open dag op de Hogeschool Utrecht. Ik ga daar naartoe om te kijken bij o.a. de studies Journalistiek en Communication and Multimedia Design. Voornamelijk Journalistiek is echt een studie waar ik heel erg benieuwd naar ben; juist omdat ik merk dat ik het bloggen heel erg leuk vind om te doen. Hopelijk weet ik na de open dag beter of het iets voor me is.

Tijd voor mezelf nemen en mezelf af en toe verwennen
Ik merk dat ik vaak door alle drukte vanwege werk en mijn paard en mijn blog mezelf nog wel eens wil vergeten. Soms vergeet ik dan zelfs dat het verzorgen van mijn paard eigenlijk een momentje moet zijn voor mezelf: dan ben ik in mijn hoofd gewoon te druk bezig met wat ik allemaal nog moet doen. Daarom wil ik vaker rustig de tijd nemen: een boekje lezen, lekker uitgebreid kiezen wat ik die dag aan doe of gaan zitten voor mijn makeup. De kleine dingen maken het verschil al; en dat is waar ik mezelf gewoon even toe moet zetten om dat te zien.

Vooruit bloggen
Hoewel het in het begin misschien voor meer stress en werk zal zorgen, vind ik toch dat op de langere termijn zal zorgen voor meer rust in mijn hoofd en daarmee ook meer rust in mijn leven. Ik wil gewoon minimaal 2 weken vooruit werken, zodat ik de tijd heb om als ik even iets minder in mijn vel zit gewoon iets te gaan doen voor mezelf: i.p.v. nog gedwongen een artikel klaar te moeten maken voor de volgende dag. Uiteindelijk scheelt me dat een heleboel zorgen.

Verder ga ik deze maand nog naar de paarden show Appasionata, waar ik heel erg veel zin in heb. Gelukkig ben ik het werkritme al weer aardig gewend geraakt na mijn vakantie: nu nog op zoek naar een goede balans tussen werk, blog en tijd voor mezelf.

Wat zijn jou plannen en doelen deze maand?

1 Comment

 • Ria 3 november 2015 at 18:19

  Leuk blog irina, ben benieuwd maar resultaat Vd open dag!

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×