Tag | About My Blog

3 februari 2015 2 Comments

Vandaag is het weer eens tijd om een leuke tag in te vullen. En dan wel een tag over een van mijn grootste hobby’s: bloggen. De tag gaat over het bloggen zelf, wat ik er leuk aan vind en hoe ik het oplos om met weinig tijd of inspiratie toch artikelen online te zetten. Dat laatst lukt me de afgelopen tijd eindelijk, en daarom leek het me leuk om deze tag nu in te vullen voor jullie!

Hoe lang blog je al?
Ik blog nu alweer meer dan een jaar. Ik kan nog steeds niet geloven dat het al zo lang is, want het voelt als gisteren dat ik mijn eerste artikel online zette. Ik heb in dat afgelopen jaar zo veel plezier gehad aan het bloggen, en ben zeker niet van plan om er mee te stoppen.

Hoeveel tijd per dag besteed je aan je blog?
Eigenlijk ben ik de hele dag door onbewust bezig met mijn blog. Sinds ik blog kijk ik namelijk heel anders naar dingen, overal denk ik bij na of ik er misschien een artikel over zou kunnen maken. Wanneer iets me inspiratie geeft schrijf ik het meteen op in het notitieboekje dat ik standaard in mijn tas heb zitten. Daarnaast lees ik iedere dag andere blogs en typ mijn eigen artikelen. In het foto’s en video’s maken zit nog wel de meeste tijd, maar dit doe ik niet dagelijks. Daarnaast houdt ik ook nog social media bij voor mijn blog, dus hoeveel tijd er precies in gaat zitten per dag weet ik niet precies, maar een ding is zeker: het is veel.

Weten mensen in je omgeving dat je blogt?
Nee eigenlijk niet. Mijn ouders en mijn vriend weten ervan, maar verder weet eigenlijk niemand het. Waarom? Ik denk dat ik bang ben dat mensen het niet leuk vinden en me erom zullen uitlachen. Een gek idee eigenlijk, en het stopt me ook zeker niet om door te gaan. Ik zit er ook al een tijdje over na te denken om het aan meer mensen te vertellen. Het is toch iets waar ik mee verder wil, dus waarom niet delen met de wereld?

Hoeveel volgers heb je?
Ik heb op het moment 17 volgers op Bloglovin’. Het is wel heel erg leuk om te zien dat sinds ik weer regelmatig post en mijn schema heb om iedere dinsdag, donderdag en zondag iets online te zetten, mijn volgers zijn gestegen. Leuk om te merken dat jullie het leuk vinden om mijn blog te bekijken!

Hoe kwam je op het idee om te gaan bloggen?
Eigenlijk doordat ik blogs van anderen tegen kwam op internet en deze ging volgen. Het ging steeds meer kriebelen om zelf ook een blog te beginnen, en na een paar mislukte pogingen waarbij ik steeds na een paar maanden stopte, ontstond Ordinary Odd. Ik heb er nog geen seconde spijt van gehad.

Wat vind je het leukste aan je blog?
Het leukste aan mijn blog is dat het echt MIJN blog is. Ik bepaal zelf wat ik er wel en niet op zet, waar ik over schrijf, wanneer ik iets online zet en of ik wel of geen filmpjes maak. Ik vind het heerlijk om mijn eigen tijd in te plannen en om heerlijk creatief bezig te kunnen zijn. Mijn blog is echt mijn uitlaatklep voor al mijn inspiratie. Soms hoop ik jullie te inspireren of aan het denken te zetten, en soms heb ik gewoon zin om even lekker tegen jullie aan te praten. En wat dan nog leuker is: merken dat jullie het ook leuk vinden! Ik vind het heel erg leuk om jullie reacties te lezen en te merken dat ik mensen echt kan helpen.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?
Eigenlijk overal en nergens. Ik lees dagelijks blogs, waar ik bijvoorbeeld leuke tags voorbij zie komen die ik zelf ook wil invullen. Ik kijk op sites als weheartit om inspiratie op te doen, maar mijn grootste inspiratiebron is eigenlijk het dagelijkse leven. De deur uit gaan voor een normale schooldag en iets zien of horen op straat/in de trein/op school wat me aan het denken zet, en daar komt weer een idee voor een nieuw artikel. Al die ideeën schrijf ik op in een notitieboekje, en wanneer ik dan een keer geen inspiratie meer heb hoef ik alleen mijn lijstje er maar bij te pakken.

Heb je wel eens geen tijd of zin om te bloggen? En hoe los je dit dan op?
Als student met daarnaast een baan, eigen paard, blog en vriend heb ik aardig vaak tijdgebrek. Dit is dan ook de grootste reden dat ik vaak geen tijd heb om te bloggen (24 uur per dag zijn gewoon veel te weinig als je ook nog 8 uur per nacht wilt slapen!). Hoe ik dat oplos? Wanneer ik een keer vrij ben dan zorg ik dat ik die tijd vrij houdt voor mijn blog. Zit ik lang in de trein? Dan ga ik op mijn laptop alvast wat artikelen typen of aan schoolwerk zodat ik later tijd over heb voor mijn blog. Wat betreft foto’s en filmpjes is dit een stuk lastiger: vandaar dat je ook vaak foto’s van andere bronnen op mijn blog ziet verschijnen. Wanneer ik een keer tijd heb om te fotograferen en/of filmen dan doe ik dit ook gelijk in grote hoeveelheden. Ik maak dan al snel honderden foto’s en neem meerdere filmpjes op. Zo heb ik altijd materiaal om later te verwerken. Mijn grootste hulpmiddel is dan ook om vooruit te plannen. Wanneer je dan een keer geen zin of tijd hebt dan is dat geen groot probleem, want er staat toch al iets klaar.

Dat was de tag alweer. Ik vond hem zelf heel erg leuk om in te vullen, en hoop dat jullie het ook leuk vonden om te lezen. Ik weet dat veel van mijn volgers zelf ook bloggen, dus misschien dat zij er iets aan hebben gehad of zich ergens in herkennen.

Neem de tag gerust over op je eigen blog en laat het me dan vooral weten in de reacties!

2 Comments

 • Floor 3 februari 2015 at 12:14

  Wat een leuke tag! Ook leuk om je antwoorden te lezen 🙂

  • Irina 3 februari 2015 at 13:20

   Ja hij was ook heel erg leuk om in te vullen!

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×