Student life

14 december 2014 1 Comment

Ik besefte me laatst ineens dat ik jullie eigenlijk nooit echt heb verteld hoe het studenten leven mij bevalt! Vandaag ga ik daar dus snel verandering in brengen en vertel ik jullie over mijn studie, hoe die bevalt en wat een verandering het eigenlijk is in mijn leven. Lees snel mee!

Mijn studie

Sinds 1 september van dit jaar ben ik begonnen met de studie dier- en veehouderij in Den Bosch. Toen ik dit vertelde in één van mijn filmpjes vorig jaar kwamen er veel vragen wat deze studie nu eigenlijk inhoudt. ‘Word je nu boer?’, was één van de reacties die ik kreeg. Nou om te beginnen: boer worden is een optie met mijn opleiding ja, maar het is niet precies wat ik van plan ben. Gezien het feit dat dit een HBO opleiding is, kom ik al niet snel terecht in de banen als dierenartsassistente, stalknecht o.i.d. Nee, mijn studie lijdt mensen op om in de advieskant of management kant van het dierenbedrijf terecht te komen. Ik zou adviseur voor diervoeding kunnen worden o.i.d. Zelf wil ik liever de management kant op: ik heb namelijk al jaren lang de droom om mijn eigen manege te beginnen. Dit is dan ook het gene waar ik voor ga. Ik weet dat het heel erg lastig is, maar ik weet ook dat wanneer je iets heel erg graag wilt en je er echt voor gaat dat het kan lukken.

Ik weet dat ik nu niet heel erg diep inga op de studie, maar ik weet niet of dit voor jullie erg interessant is om te lezen. Als jullie dat graag zouden willen moeten jullie dat even laten weten, dan kan ik er een apart artikel over maken!

Hoe bevalt het studentenleven?

De omschakeling van de middelbare school naar de hogeschool was toch een aardig grote. Ineens krijg je veel meer eigen verantwoordelijkheid, veel meer zelfstudie en daarmee dus ook meer tijd om zelf in te delen. Zelf vind ik zelfstudie heel erg fijn, en merk ik ook dat wanneer colleges niet verplicht zijn, ik er al gauw niet naartoe ga om de stof vervolgens zelf thuis te bestuderen.

Doordat ik veel meer tijd heb om zelf in te delen, heb ik nu ook de tijd om een eigen paard te hebben. Op de middelbare school lukte het me echt niet om iedere dag langs de manege te gaan om voor een paard te zorgen, nu kan ik dit wel. Ik vind het heerlijk om mijn eigen tijd voor zo een groot deel te kunnen indelen. Jammer genoeg gaat het nog niet altijd goed, en merk ik dat ik veel schoolwerk moet inhalen. Gelukkig staat er een vakantie voor de deur!

Aankomende week heb ik nog een praktijkweek, waarbij ik de hele week allerlei handelingen rondom dieren ga doen. Ik heb in het eerste blok ook al zo een week gehad, waarbij we alle diersoorten kregen, met een verdieping in de diersoort die je zelf koos (bij mij natuurlijk paard). Dit keer staat de hele week in het thema van dit gekozen dier. Ik ga daarom deze week bij drie verschillende soorten paarden bedrijven langs en hier gaan we zowel praktijk als theorie lessen krijgen. Ik ben heel erg benieuwd.

Na deze week heb ik 2 weken vakantie waarin ik veel schoolwerk zal moeten gaan inhalen. Verder wil ik lekker veel gaan bloggen want ik zit bomvol ideeën die ik graag wil gaan uitwerken. En raad eens: ik heb een nieuwe camera gekocht! De komende week zal het dus rustig zijn op mijn blog, aangezien ik de hele week dus weg ben met school, maar hierna kunnen jullie zeker allerlei leuks verwachten!

1 Comment

 • Fabiënne 14 december 2014 at 21:44

  Interessant! Hoor je niet vaak, dat iemand zo’n studie doet, maar klinkt erg leerzaam!

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×