STORYTIME // Hoe ik mijn eigen paard kreeg

29 september 2017 No Comments

Ik krijg steeds vaker vragen onder mijn weekvlogs over Brownie en daarom leek het me leuk om een keer een storytime video op te nemen waarin ik ons verhaal vertel. Dit leek jullie gelukkig ook erg leuk dus vandaag is het tijd voor die video! Ik vertel je hoe ik Brownie heb ontmoet, hoe ze uiteindelijk mijn paardje is geworden en wat we allemaal al samen hebben meegemaakt.

Klik hier als je de video niet kunt zien en hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal

Wat ik ben vergeten te vertellen in deze video (aangezien deze anders echt veel te lang zou zijn geworden) is dat het probleem dat Brownie met haar rechter voorbeen heeft waarschijnlijk is ontstaan door een verkeerd liggend zadel. Het zadel dat toentertijd op Brownie lag was helaas te lang voor haar pony-rug, waardoor deze waarschijnlijk al die tijd haar in de weg heeft gelegen met het rijden. De zadelmaker die in die periode voor de manege naar het zadel keek heeft dit nooit gezien, waardoor het probleem ook niet werd erkent. Zo zie je maar weer hoe belangrijk de goede paardenspullen zijn.

Na de afspraken met de osteopaat gaf zij ons de tip om nog eens door een zadelmaker te laten kijken naar het zadel, omdat het zadel al oud was. Het was ook een veel zwaarder zadel dan dat we tegenwoordig gewend zijn en aangezien Brownie zwakke buik- en rugspieren bleek te hebben was het een idee om haar te verlichten met een lichter zadel. Zo gezegd zo gedaan en toen de zadelmaker die wij hadden gevraagd langs te komen er was bleek al snel het probleem. Brownie kreeg toen een lichter en korter paardenzadel aangemeten en sinds dit zadel op haar rug ligt loopt zij een stuk ruimer en hiermee een stuk minder kreupel.

Dit voorval heeft mij heel erg aan het denken gezet en tegenwoordig let ik dan ook erg goed op welke spullen ik gebruik voor mijn paard. Het juiste zadel heeft zo’n groot verschil gemaakt voor Brownie dat ik alle paardenliefhebbers onder jullie op het hart wil drukken om goed op te letten bij het kiezen voor een bepaald item. De website Galopperen.nl geeft informatie over allerlei paardenspullen en ruiterbenodigdheden. Neem hier dus zeker eens een kijkje wanneer je iets niet weet.


Dit artikel is een samenwerking

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

Irina

GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
×