Shoppen in Londen: de beste tips

Shoppen in Londen: de beste tips

14 november 2018 9 Comments

Zoals jullie inmiddels vast wel weten is Londen echt mijn favoriete stad voor een citytrip. Tijdens zo’n citytrip Londen hoort shoppen er voor mij ook echt bij en wat is shoppen in Londen toch ontzettend leuk om te doen! Met de kerstdagen die steeds dichterbij komen leek het me dan ook een goed idee om een Londen shopping guide voor jullie te schrijven. Kerstshoppen in Londen: wat wil ik dat graag nog eens doen! Lees je snel mee?


Voor ik daadwerkelijk begin met deze Londen shopping guide wil ik even een shoutout doen naar lieve Joyce. Zij heeft namelijk alle foto’s in dit artikel gemaakt en was zo lief om mij ze te laten gebruiken. Mijn foto’s zijn namelijk kwijt geraakt doordat er koffie over mijn macbook viel. Dankjewel lieve Joyce!


Beauty shoppen in Londen

Superdrug en Boots

De bekendste drogisterijen van Engeland zijn toch wel de Superdrug en Boots. Hier vind je de leukste budget merken zoals Real Techniques, Soap & Glory, NYX, MUA, I heart Revolution, Sleek, Barry M, Collection en nog veel meer. Daarnaast hebben sommige Boots filialen ook producten van bijvoorbeeld Benefit in hun assortiment: voor ieder wat wils dus!

Mijn favoriete filialen zijn toch wel de Boots aan Piccadilly Circus en de grote Superdrug aan Oxford Street. Deze twee filialen zijn groot en overzichtelijk en hebben door hun grootte ook meteen de meeste merken in hun assortiment. Wanneer je graag budget beauty shopt is dit dan ook een must visit.

LUSH

Voor ik naar Londen ga weet ik altijd één ding zeker: ik kom terug met een hele tas vol met LUSH goodies. De LUSH aan Oxford Street is de grootste LUSH winkel van de wereld en echt een hele belevenis om te bezoeken. Ze verkopen speciale Oxford Steet Exclusives en omdat het merk uit Engeland komt zijn de prijzen omgerekend altijd net iets goedkoper dan wanneer je dezelfde producten in Nederland zou kopen.

Warenhuizen Harrods, Selfridges en Liberty

Mocht je nu juist op zoek zijn naar de high-end beauty merken dan zul je liever een van de grote warenhuizen van Londen binnen lopen. Überhaupt is het een hele beleving om door Harrods te lopen, dus zelfs als je niets wilt kopen raad ik je aan dit prachtige warenhuis te bezoeken.

Bij de luxe warenhuizen van Londen kom je merken tegen als NARS, Urban Decay, Too Faced, Zoeva, Chanel, Dior en nog veel meer. Zelf ga ik graag naar Selfridges op Oxfort Street, aangezien ik hier toch vaak al rondloop om te shoppen voor kleding. Harrods is echter een ultieme belevenis, en kan daarom niet missen in dit rijtje. In Liberty ben ik zelf nog nooit geweest, maar ook dit warenhuis schijnt geweldig te zijn.

Covent Garden

Covent Garden blijft wat mij betreft één van de gezelligste plekken van Londen. Je hebt hier verschillende schattige marktjes, waar o.a. sieraden, kleding en zelfgemaakte zeepjes/badproducten verkocht worden. Daarnaast heb je hier ook juist winkels zitten van luxe merken zoals L’Occitane of budget merken als NYX en Kiko. Geniet tussen het shoppen door van het heerlijke eten en de gezellige straatmuzikanten.

Shoppen in Londen: al mijn tips

Fashion shoppen in Londen

Oxford Street en Regent Street

Zoals ik al eerder noemde is Oxford Street een plek waar je mij eigenlijk standaard kunt vinden om te shoppen wanneer ik in Londen ben. Dit is dan ook de welbekende grote winkelstraat van de stad en hier slaag ik iedere keer weer. Je vind hier de grote winkelketens zoals de H&M, Forever 21, Bershka, Urban Outfitters, New Look en nog veel meer.

Halverwege Oxford street ligt Regent Street, die opnieuw allerlei grotere winkelketens kent. Hier vind je de net wat duurdere winkels zoals de Superdry. Het leukste aan Regent Street in mijn ogen? De mega grote speelgoedwinkel Hamley’s: echt een must visit. Zo’n grote speelgoedwinkel maakt van iedereen weer een klein kind.

Lillywhites

Aan Piccadilly Circus zit een winkel genaamd Lillywhites, die allerlei verschillende sportartikelen verkoopt. Normaal gesproken is dit niet een winkel die ik snel binnen loop, maar de SALE variant daarentegen is dè plek waar ik mijn nieuwste sneakers koop. De sneakers zijn vaak afgeprijsd naar een pond of 30/40, wat ik een prima prijs vind voor een stel Nikes of Adidas. Ik loop hier dan ook altijd even naar binnen om te kijken welke modellen er staan.

Victoria’s Secret

Op Bond Street, een stukje achter de grote winkelstraat Oxford Street, zit een mega groot filiaal van Victoria’s Secret. Hier verkopen ze natuurlijk de mooiste lingerie en de lekkerst zittende joggingbroeken en truien. Zelf vind ik de winkel over het algemeen wat prijzig, maar ik weet dat veel mensen echt zweren bij hun bh’s. Hoe dan ook is de winkel echt prachtig om te zien en is het heerlijk om even rond te snuffelen tussen alle prachtige setjes.

Camden Town

Mijn absoluut favoriete buurt uit Londen? Camden Town, zonder twijfel. Camden is een wijk aan de rand van Londen waar je allerlei alternatieve winkels en marktjes vind. Zelf vind ik vooral de oude Horse Stables heel erg leuk om doorheen te wandelen. Hier vind je enorm veel kleine winkeltjes met vintage spullen, kilo shops of juist handgemaakte producten. Daarnaast kun je hier voor een paar pond de leukste zonnebrillen en sieraden op de kop tikken. En mocht je er dan toch zijn: neem eens een pauze van het shoppen op de geweldige food market. Je zult er geen spijt van krijgen.


Wat mij betreft zijn dit echt de beste plekken om de shoppen in heel Londen, maar ook ik ben nog lang niet uitgekeken. Een wijk als Shorditch schijnt bijvoorbeeld ook geweldig te zijn voor sneakers, maar hier ben ik zelf nog nooit geweest. Benieuwd naar al mijn Londen avonturen? Duik dan vooral de archieven in. En heb jij nou nog een aanvullende tip voor anderen? Laat ze zeker achter in een reactie!

Shoppen in Londen: de beste tips

9 Comments

 • Claudia Struijck 17 november 2018 at 11:32

  Ik.houd van de stad Londen, zeker in deze periode!

 • Lesley 14 november 2018 at 20:15

  Ik ben dol op Londen en ga gelukkig over twee weken weer 4 dagen! Deze winkels kende ik al en veelal zijn ook mijn favorieten. Vooral de grote Lush winkel in Londen is favoriet. Ik ga ook graag naar NEXT en canaby street vind ik zelf ook altijd echt een aanrader! Wij zitten dit keer in de buurt bij het grote winkelcentrum Westfield! Naast dat je hier super kunt winkelen hebben ze hier ook een grote bios en leuk eten.

 • Maaike 14 november 2018 at 18:04

  Goede tips! Ik heb ook zo mn plekjes. Ben je zelf als eens in de East End geweest? Daar zit elke 1e zondag vd maand een megavintage markt in de Truman Brewery. En er zitten heel veel leuke food markets en andere winkels.

 • Joyce 14 november 2018 at 17:00

  Loveeee shoppen in Londen! En graag gedaan voor de foto’s. Ik had laatst ook foto’s van jou geleend, hehe.

 • Tania 14 november 2018 at 12:25

  Oh zo’n zalige stad. Ben er vorig jaar nog geweest. Gevaarlijk voor de beautylover 😉

 • Jouvence 14 november 2018 at 10:17

  Ik wil zo graag een keer shoppen in Londen!

 • Blog & Beauty 14 november 2018 at 10:08

  Ja Londen lijkt me zo leuk. Ik zou er met oud en nieuw wel eens naar toe willen. Dan niet zo zeer voor het shoppen, maar meer om de sfeer te proeven. Volgens mij kan je daar heel mooi shoppen.

 • Jolanda 14 november 2018 at 09:11

  Ik vind het zo’n leuke stad! Wij zijn er eens net voor kerst geweest, zo mooi!!

 • Hilde Janbroers-Stolk 14 november 2018 at 09:03

  Handig artikel! Ik ga morgen naar Engeland, niet naar Londen maar Bath. Ik ga zeker naar Boots en Superdrug en Waterstones ❤

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×