Blogtips #15 – Samenwerken met andere bloggers

10 april 2017 4 Comments

Als je mij vraagt wat het leukste is aan het bloggen dan is het toch wel alle leuke meiden die ik heb leren kennen. De hoeveelheid vriendschappen die ik via mijn blog en YouTube kanaal heb kunnen sluiten had ik nooit voor mogelijk gehouden. En naast het feit dat je je netwerk flink vergroot, is het samenwerken met andere bloggers ook nog eens heel erg goed voor je blog! Vandaag vertel ik je er alles over.

Linkbuilding

Voor degenen onder jullie die dit woord helemaal niets zegt: linkbuilding is simpelweg het hoger in de zoekresultaten van zoekmachines terecht komen door links vanaf andere websites die naar jouw website verwijzen. Wanneer jij bijvoorbeeld samen met een andere blogger besluit een artikel rondom de pasen te schrijven en hierin een link naar elkaars artikel te verwerken, heb je er meteen weer een extra link bij vanaf een andere website. Daar is Google gek op!

Zelf heb ik bijvoorbeeld wel eens meegedaan aan een speciale linkbuilding actie met een heleboel bloggers waarbij we allemaal een artikel met onze favoriete blogs typten. Hierin stonden links naar elkaars blogs en op die manier kreeg je er weer flink wat linkjes bij. Ook de verschillende bloghops die ik heb gedaan in het afgelopen jaar waren een vorm van linkbuilding: al was dit niet de eerste intentie van deze actie.

Je trekt nieuwe lezers naar je blog

Naast het feit dat de links in het artikel van de andere blogger goed scoren bij Google, scoren ze ook goed bij de lezers van jullie blogs. Voor hetzelfde geld klikt een lezer van haar blog op de link naar jouw blog en blijft deze hangen. Hallo nieuwe lezers!

Je verbreed je netwerk

Samenwerken met bloggen is ook heel erg goed voor het verbreden van je netwerk. Je leert steeds nieuwe bloggers kennen en op die manier heb je straks steeds meer connecties. En laten die nu juist heel erg belangrijk zijn in de blogwereld!

Daarnaast is het heel erg leuk om andere bloggers te leren kennen en echte vriendschappen te sluiten. Zo heb ik echt een aantal goede vriendinnen te danken aan mijn blog waar ik ontzettend dankbaar voor ben. Het is heerlijk om met hen te praten over bloggen en dingen die al je andere niet-blogvrienden niet snappen. Ja: dit is denk ik nog wel het belangrijkste punt.

Zelf vind ik het samenwerken met andere bloggers echt ontzettend leuk om te doen en het maakt me echt blij om te merken dat er daadwerkelijk echte vriendschappen uit ontstaan. Dat is ook zeker een tip: mocht je een samenwerking willen aangaan met een andere blogger, duik dan niet regelrecht op diegene af met de vraag om een samenwerking. Zoek eerst contact en kijk of het klikt tussen jullie, maak vrienden: dat is nog veel belangrijker dan de lezers en positie op Google die je krijgt van een samenwerking.
Blogtips #1 – Meer uit je blog halen in het nieuwe jaar
Blogtips #2 – Het belang van een media kit + hoe maak je er zelf een
Blogtips #3 – De kracht van afbeeldingen + copyright vrije afbeeldingen
Blogtips #4 – Het maken van een goede blogplanning
Blogtips #5 – De kracht van een vast uploadschema
Blogtips #6 – Al mijn eerdere blogtips
Blogtips #7 – Het vinden van bloginspiratie
Blogtips #8 – Het schrijven van een goede review
Blogtips #9 – Het belang van een duidelijke lay-out
Blogtips #10 – Het gebruik van no-follow en do-follow links
Blogtips #11 – Mijn favoriete blogtips blogs
Blogtips #12 – De basis van Google Analytics
Blogtips #13 – SEO voor dummies: de Yoast plugin
Blogtips #14 – Bloggen met een volle agenda

Blogtips #15 - Samenwerken met andere bloggers

4 Comments

 • Kim 11 april 2017 at 14:16

  Leuk! Vooral samenwerkingen met bloggers vind ik heel leuk.

  • Irina 11 april 2017 at 14:44

   Ja dat is het ook!

 • Kim 10 april 2017 at 08:38

  Het lijkt me erg leuk om een keer wat samenwerkingen aan te gaan met andere bloggers!

  • Irina 10 april 2017 at 14:22

   Dat is het zeker!

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×