Room make-over inspiratie: raamdecoratie

Room make-over inspiratie: raamdecoratie

19 juli 2018 No Comments

Een tijdje terug liet ik jullie al weten dat ik van plan ben om mijn kamer een make-over te geven. Nieuwe verf op de muren, nieuwe lampen, een andere indeling, nieuwe accessoires en meubels en ook over de raamdecoratie ben ik aan het nadenken. Op dit moment hangt er een heel erg simpel bruin rolgordijn in mijn beide ramen. Het is niet lelijk, maar ook niet heel erg mooi. Het enige voordeel vind ik dan weer wel dat ze zonwerend zijn en ik ’s nachts dan ook een echt donkere kamer heb. Toch ben ik op zoek gegaan naar inspiratie voor andere raamdecoratie: kijk je met me mee?

Alle foto’s uit dit artikel komen van de website van Thuisin, waar al de raamdecoratie die ik je vandaag laat zien dan ook te koop is.

Room make-over inspiratie: raamdecoratie

De eerste soort raamdecoratie die mijn aandacht trok zijn de houten jaloezieën/blinds. Ik ben van plan om in mijn kamer een heleboel met hout te gaan werken: zo wil ik een pallet bed maken, houten kasten en bureau neerzetten, etc. Houten jaloezieën leken me dan ook perfect passen binnen dit plaatje.

Toen ik verder las op de website kwam ik erachter dat er een heleboel soorten houten jaloezieën zijn. Ze zijn allemaal horizontaal, maar je kunt wel kiezen voor verschillende breedtes, kleuren, afwerkingen en zelfs ladder-banden om de jaloezieën te personaliseren. Mijn favoriete optie? De privacy jaloezie: deze zorgt voor optimale verduistering waardoor ik dus alsnog een goed donkere slaapkamer zou kunnen creëren ’s nachts.

Room make-over inspiratie: raamdecoratie

Vervolgens kwam ik terecht bij de shutters. Dit zijn eigenlijk een soort luiken/deurtjes die je dus ook op die manier open en dicht kunt doen. Ik vind zelf luiken voor de ramen van oude huizen altijd ontzettend mooi en dit deed me hier heel erg aan denken.

Het voordeel van deze shutters is dat je de lamellen kunt verstellen zoals bij horizontale jaloezieën. Op deze manier kun je zorgen voor meer licht in je kamer of juist een verduisterend effect (handig voor ’s nachts). Je kunt ze dus niet oprollen zoals bij een normale jaloezie, aangezien ze vast zitten in een frame. Overdag kun je dit frame simpelweg opzij klappen waardoor je dus een soort luik creëert. Heel erg tof als je het mij vraagt!

Room make-over inspiratie: raamdecoratie

Als laatste spraken ook de plissés me heel erg aan. Dit is totaal iets anders dan de voorgaande twee soorten raamdecoratie, maar op de één of andere manier is dit helemaal mijn ding. Vooral de zwarte variant hier linksboven op de foto vind ik prachtig: heel erg chique maar tegelijkertijd kan hij ook juist heel mooi en simpel staan.

De plissés zijn ontzettend veelzijdig en dan ook in heel erg veel formaten, kleuren en designs te verkrijgen. Daarnaast kun je kiezen uit diverse graden van transparantie. Zo is er zelfs een ‘dag en nacht’ uitvoering en kunnen ze op verschillende manieren worden bediend.


Ik ga zelf in ieder geval nog even goed nadenken welk soort raamdecoratie ik graag wil ophangen in mijn nieuwe kamer. De houten jaloezieën zijn tot nog toe mijn favoriet, maar ik moet natuurlijk ook rekening houden met mijn budget. Eerst eens kijken of ik het pallet bed, de verf en overige meubels voor elkaar kan krijgen voordat ik de raamdecoratie ga vervangen. Deze bruine rolgordijnen kunnen in principe ook nog prima.

Dit artikel is een samenwerking

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

Irina

GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
×