Room make-over inspiratie: lampen

Room make-over inspiratie: lampen

11 juni 2018 4 Comments

Al een hele tijd zit ik met het idee om mijn kamer een make-over te geven. De groene muren en balken die mijn zolderkamer inmiddels alweer zo’n 8 jaar heeft vind ik inmiddels niet meer zo mooi. Ik zou de kamer graag cleaner willen hebben: witte muren met eventueel een mooi behang aan één of twee wanden. Daarnaast lijkt een pallet bed me heel erg tof en stoer. Een onderdeel waar ik nog niet zo goed over had nagedacht zijn de lampen: toch wel erg belangrijk. Zodra Directlampen.nl mij benaderde besloot ik dan ook meteen inspiratie op te gaan doen. In dit artikel laat ik jullie een aantal van mijn favoriete lampen zien.

Alle foto’s uit dit artikel komen van de website van Directlampen, waar al de lampen die ik je vandaag laat zien dan ook te koop zijn.

Room make-over inspiratie: lampen

De eerste categorie op de website die ik bezocht waren de draadlampen van Directlampen. Er is iets met dit soort minimalistische maar toch stoere lampen dat mij aantrekt. Links zie je bijvoorbeeld een hanglamp in een prachtige rosé gouden kleur. Zelf vind ik dit model echt prachtig, maar ik zou hem in het zwart mooier vinden. Gelukkig heeft Directlampen dit ook! Ik zie zo’n soort lamp al helemaal voor me boven het zitgedeelte van mijn kamer. Stoere pallet tafel eronder met een mooie bank: helemaal perfect.

Rechts zie je een leuke wandlamp die perfect is om bijvoorbeeld als leeslampje naast je bed te hangen, of juist als bureaulamp wanneer je jouw bureau tegen een muur aan hebt staan. Zelf ben ik van plan mijn bureau tegen een schuine wand met kastjes aan te zetten, dus dit laatste is helaas voor mij geen optie. Als leeslampje naast/boven mijn bed zie ik hem echter al helemaal voor me.

Room make-over inspiratie: lampen

Vervolgens besloot ik eens een kijkje te nemen bij de staande lampen, omdat een grote staande lamp in de zithoek me ook heel erg tof lijkt. Ik kwam als eerste deze linkse variant tegen, die ontzettend simpel is maar door de industriële look wel echt perfect past bij het plaatje dat ik in mijn hoofd heb. Ik zou de lamp net wat meer naar voren kantelen, zodat hij echt over het zitgedeelte heen hangt: prachtig vind ik dat.

Als tweede kwam ik deze rechtse lamp tegen, wat echt een perfecte combinatie is tussen een industriële lamp en een draadlamp. Heel erg tof! Waar ik deze lamp zou neerzetten weet ik nog niet zo goed, aangezien de lamp toch net iets stoerder is dan dat ik zelf voor ogen heb. Toch ga ik hem zeker onthouden want ik vind het idee ontzettend tof.

Room make-over inspiratie: lampen

Vervolgens besloot ik een kijkje te nemen tussen de industriële lampen van Directlampen. Daar sprong voor mij meteen deze linkse hanglamp uit: wat een plaatje! Hij is ontzettend grof maar door de grijze kleur en de stijl van de lamp zie ik hem opnieuw weer helemaal voor me boven het zitgedeelte. Ook boven het bed zou hij overigens heel erg tof staan. Genoeg keuzes dus qua styling!

Toen ik zag dat er ook nog een categorie voor houten lampen was moest ik meteen even een kijkje nemen. Ik wil graag gaan werken met houten details in mijn kamer door middel van pallets, kasten, etc. en vandaar dat houten lampen mij heel erg tof leken. Deze kleine wandlamp vind ik ontzettend schattig en ook deze variant zie ik weer helemaal voor me boven mijn bed.


Welke lampen ik uiteindelijk heb uitgezocht zullen jullie gaan zien wanneer ik echt ga beginnen aan de make-over van mijn kamer. Ik wil hier tegen die tijd video’s van gaan maken op mijn YouTube kanaal, dus deze krijgen jullie sowieso te zien. Bekijk hier de lampen van Directlampen.nl als je benieuwd bent geworden. Welke lamp uit dit artikel vind jij het mooist?

Dit artikel is een samenwerking

4 Comments

 • Ria 11 juni 2018 at 16:48

  Succes met kiezen! Een hele kluif!

 • Joyce 11 juni 2018 at 11:56

  Die vloerlampen had ik ook gezien, zo pretty!

  • Irina 11 juni 2018 at 12:11

   Tof he! Ik weet niet zo goed of het gaat passen in mijn kamer zoals ik hem voor ogen heb, maar anders ga ik zeker nog zo’n lamp aanschaffen!

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×