Room make-over: 5x inspiratie

15 september 2018 2 Comments

Nu ik bijna klaar ben met mijn hele kamer opruimen en alle spullen uitzoeken is het tijd om te gaan beginnen met de daadwerkelijke make-over. Ik heb op Pinterest al een paar maanden terug een heleboel foto’s gepind, waardoor ik inmiddels een heel goed beeld heb van wat ik wil gaan doen met de kamer. Vandaag deel ik dan ook de 5 grote punten waarmee ik mijn kamer wil gaan inrichten.

Room make-over: 5x inspiratie

Een simpele basis

Als er iets is wat me duidelijk is geworden door de knalgroene kleur die ik nu op mijn muren en balken heb zitten, is het wel dat ik de basis van mijn kamer in het vervolg rustig wil houden. In eerste instantie zat ik dan ook te denken aan witte muren en balken, maar inmiddels heb ik toch gekozen om er net iets meer kleur in te verwerken op een rustige manier. Zo wil ik waarschijnlijk één muur in een jade groene tint verven en een andere in een grijstint. Daarnaast wil ik zo veel mogelijk witte muren en balken, zodat het alsnog rustig blijft. Op deze manier kan ik de kamer veel gemakkelijker veranderen door accessoires te wisselen, wanneer ik hem alsnog zat raak.

Room make-over: 5x inspiratie

Een mooie houten visgraat vloer

Op dit moment heb ik een zijl in mijn kamer liggen dat eruit ziet als een houten vloer. Dit vind ik zelf erg mooi, maar helaas zijn er op meerdere plekken lelijke plekken in het zijl gekomen door de druk van de meubels die er jaren op hebben gestaan. Vandaar dat ik besloot om rond te kijken naar verschillende soorten vloeren. Dat ik een rustige houten look wilde hebben was al snel duidelijk, maar zodra ik een visgraat vloer tegen kwam op Pinterest wist ik dat ik dit heel graag zou willen. Zelf zou ik graag een PVC-vloer variant willen i.p.v. een echte houten vloer, aangezien dit een stuk gemakkelijker is om te onderhouden.

Room make-over: 5x inspiratie

Vooral houten en rieten meubels

Net zoals de vloer zou ik graag veel hout laten terugkomen in de meubels. Zo wil ik graag een bed maken van pallets, zet ik het liefst een mooie houten tafel neer als bureau en vind ik een rieten stoel voor in de zithoek toch wel het tofst. Daarnaast heb ik al een stel hele leuke bijzettafeltjes gekocht bij de Action en een heleboel toffe meubels gezien bij de IKEA: binnenkort te zien in de eerste room make-over vlog.

Room make-over: 5x inspiratie

Aankleding met planten

Met de basis lekker simpel en met veel natuurlijke materialen wil ik vooral kleur en gezelligheid gaan toevoegen door veel planten neer te zetten. Helaas is mijn zolderkamer niet de beste plek voor planten, gezien het vaak te donker is voor hen om te overleven. Vandaar dat ik denk een groot deel aan neppe planten te moeten gaan kopen, dus hopelijk vind ik een stel die er echt uit zien. Het lijkt me bijvoorbeeld heel erg tof om een heleboel kleine planten op te hangen in macramé hangers boven mijn bed. Ik zie het al helemaal voor me.

Room make-over: 5x inspiratie

Bohemian stijl door accessoires

Voor het geval het je nog niet was opgevallen houd ik heel erg van een gezellige en knusse sfeer, en wat past daar nu beter bij dan bohemian accessoires? Ik ben gek op leuke gekleurde kleedjes, kussentjes met astec printjes en zachte materialen. Met accessoires wil ik de kamer helemaal af maken, zodat wanneer ik een keer iets nieuws wil ik alleen maar wat kussenhoesjes hoef te wisselen voor een compleet andere look.


Dit zijn de voornaamste punten waarmee ik mijn kamer wil gaan indelen. Ik ben echt ontzettend benieuwd naar het eindresultaat en kan dan ook niet wachten om daadwerkelijk te kunnen beginnen met verven en inrichten. Mochten jullie nog tips hebben voor goedkope houten meubels of echt lijkende neppe planten, laat het dan vooral achter in een reactie!

Dit artikel is een samenwerking

2 Comments

 • Nicole 15 september 2018 at 14:33

  Wat een fijne tips! Ik denk dat aankleding met planten al snel een heel erg groot verschil kan maken!

  • Irina 15 september 2018 at 20:27

   Ja dat geeft gelijk al zoveel sfeer aan je interieur!

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×