Revolution Conceal & Hydrate foundation

Revolution Conceal & Hydrate foundation

14 maart 2020 1 Comment

Toen ik een tijdje terug op Boozyshop zat te scrollen kwam ik ineens een product tegen dat direct mijn aandacht trok: de Revolution Conceal & Hydrate foundation. Eerder bracht Revolution al de Conceal & Define foundation uit die ontzettend populair is geworden. Zelf testte ik die foundation ook, maar merkte dat hij voor mijn droge huid helaas toch niet ideaal bleek te werken. Deze variant daarentegen is speciaal gemaakt voor een droge huid en kon ik dan ook niet laten om te bestellen. Inmiddels heb ik de foundation al een tijdje in gebruik en is het tijd om je te laten weten hoe hij me bevalt.

De verpakking van de Revolution Conceal & Hydrate foundation

De verpakking van de Revolution Conceal & Hydrate foundation is bijna identiek aan die van zijn voorganger. Toch zijn er wel een paar verschillen te vinden: zo is de verpakking net iets groter dan die van de Conceal & Define foundation, ondanks het feit dat er iets minder product in zit. Daarnaast heeft het etiket op deze verpakking een lichtroze kleur, waardoor de tekst een stuk gemakkelijker te lezen is dan op het glanzend roségouden etiket van de eerdere variant.

De verpakking van de foundation is verder nog even strak en simpel als we van Revolution gewend zijn. Zelf vind ik dit een hele fijne verpakking die erg luxe aanvoelt (zeker voor de prijs die je voor de foundation betaalt). Het enige nadeel vind ik zelf dat hij redelijk wat ruimte in beslag neemt wanneer je hem mee wilt nemen op reis. In zo’n geval is een tube toch net iets gemakkelijker mee te nemen.

Revolution Conceal & Hydrate foundation

Wat mij betreft is dit het grootste verschil in de verpakking van deze foundation: hij heeft een pompflacon. Zelf vind ik dit een goede verandering als je het vergelijkt met de grote sponsapplicator in de Conceal & Define foundation. Een pompflacon is namelijk vele malen hygiënischer in gebruik en vind ik zelf ook heel erg gemakkelijk te reguleren. Zo weet ik dat ik gemiddeld 1 à 1,5 pompje van de foundation gebruik voor mijn gezicht en voorkom ik dat ik per ongeluk veel te veel product pak.


Ingrediënten:
Aqua (Water, Eau), Dimethicone, Glycerin, Ethylhexyl Stearate, Cyclopentasiloxane, Diisostearyl Malate, Phenyl Trimethicone, Isododecane, Cetyl Peg/ppg-10/1dimethicone, Isobutylmethacrylate/bis-hydroxypropyl Dimethicone Acrylate, Silica, Lauryl/myristyl Benzoate, Ethylhexyl Palmitate, Lauryl Benzoate, Sorbitan Sesquioleate, Hydrogenated Castor Oil, Sodium Chloride, Quaternium-90 Bentonite, Dimethicone Crosspolymer, Propylene Carbonate, Tocopherylacetate, Lecithin, Polyhydroxystearic Acid, Pentaerythrityl Tetra-di-t-butyl Hydroxyhydrocinnamate, Isopropyl Myristate, Isostearic Acid, Polyglycerylâ­3 Polyricinoleate, Sodium Hyaluronate, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin. [+/- May Contain (Peut Contenir): Ci 77891 (Titanium Dioxide), Ci 77492 (Iron Oxides), Ci 77491 (Iron Oxides), Ci 77499 (Iron Oxides)].


Revolution Conceal & Hydrate foundation

De werking van de Revolution Conceal & Hydrate foundation

Natuurlijk zijn we mega benieuwd naar de werking en de dekking van de foundation. In tegenstelling tot zijn voorganger beloofd deze foundation een medium tot full coverage, i.p.v. een full coverage. Zelf vind ik dit perfect: ik hoef niet altijd compleet vol geplamuurd te zijn en vind het juist fijn als er hier en daar iets van mijn huid door de foundation heen komt.

Hierboven kun je goed het verschil zien van de foundation op mijn huid. Op de linker foto zie je mijn huid zonder enig product: puur natuur. In het midden heb ik alleen één pompje van de Revolution Conceal & Hydrate foundation aangebracht en op de rechter foto heb ik ook de rest van mijn make up toegevoegd. Zelf gebruik ik kleur F7 van de foundation.

Zoals je kunt zien heeft de foundation precies de dekking die hij beloofd: medium tot full. De ergste roodheden in mijn gezicht zijn weggewerkt, maar vooral bij mijn wangen kun je toch nog een beetje een blosje door de foundation heen zien. Wanneer ik dit wil wegwerken kan ik i.p.v. het ene pompje dat ik nu heb gebruikt ook 1,5 pompje gebruiken en dan is de foundation full coverage. Zelf vind ik dit effect juist erg mooi voor op dagelijkse basis. Mijn huid is egaler dan normaal, maar het ziet er toch natuurlijk uit.

Revolution Conceal & Hydrate foundation

Om jullie goed te laten zien hoe de foundation op mijn huid ligt heb ik ook nog deze close-up gemaakt. Hier is goed te zien dat de foundation absoluut geen poriën of velletjes benadrukt en juist heel erg natuurlijk op de huid ligt. De enige plek waar hij soms een beetje ophoopt is langs mijn neusvleugels: een probleem dat ik helaas heb met iedere foundation die ik heb getest. Dit is dan ook niet aan de foundation te verwijten.

Qua houdbaarheid vind ik de foundation echt top: aan het einde van de dag zit hij (in combinatie met mijn Catrice Hydrating Prime & Care spray en Urban Decay All Nighter fixing spray) nog precies zoals ik hem ’s ochtends heb aangebracht. De enige plekken waar hij een beetje ophoopt is langs mijn neusvleugels en de lachrimpels op mijn voorhoofd.

Revolution Conceal & Hydrate foundation

Mijn conclusie over de Revolution Conceal & Hydrate foundation

Al met al ben ik zo ontzettend enthousiast over deze foundation dat hij mijn all-time favorite Maybelline Fit Me! foundation heeft weten te vervangen als dagelijkse foundation. Die foundation gebruikte ik de afgelopen jaren altijd omdat ik simpelweg geen enkele foundation kon vinden die even goed was, laat staan beter. Tot nu dus! Je snapt dat ik iedereen met een droge huid kan aanraden om deze foundation eens een kans te geven en te proberen. Je shopt hem voor maar €9,95 bij Boozyshop en hij is verkrijgbaar in maar liefst 24 verschillende kleuren.

Revolution Conceal & Hydrate foundation

1 Comment

 • Rachel Kromdijk 16 maart 2020 at 13:16

  Wat een toffe review heb je geschreven zeg, mooie look heb je er ook mee gecreëerd.

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×