Film Review | The Battle Of The Five Armies

18 januari 2015 2 Comments

large Bron

Alweer een tijdje geleden ging ik samen met mijn vriend naar het laatste deel van de Hobbit: The Battle Of The Five Armies. Samen hadden we de andere twee delen al gekeken en dus leek het ons leuk om het laatste deel samen in de bioscoop te zien. Vandaag vertel ik jullie wat ik er van vond.

Omschrijving:
The Hobbit: The Battle of the Five Armies van Oscar® -winnaar Peter Jackson is de derde film van een trilogie gebaseerd op het nog steeds immens populaire meesterwerk The Hobbit van J.R.R. Tolkien. The Hobbit: The Battle of the Five Armies is het epische slot van de avonturen van Bilbo Balings, Thorin Eikenschild en het dwergengezelschap. Na het heroveren van hun thuisland op de draak Smaug, heeft het gezelschap ongewild een dodelijke kracht op de wereld losgelaten. Smaug richt nu zijn vurige wraak op de weerloze mannen, vrouwen en kinderen van Meerstad. Gedreven door de obsessie zijn schat te heroveren, is Thorin bereid vriendschap en eer op te offeren en dwingt hij Bilbo tot een haast onmogelijk en gevaarlijk besluit. Maar er liggen nog grotere gevaren op de loer. Slechts gezien door de tovenaar Gandalf, stuurt de grote vijand Sauron zijn Orks-legioenen naar de Eenzame Berg. Terwijl de duistere krachten zich bundelen, worden de dwergen, elfen en mensen voor de keuze gesteld: verenigen of vernietigd worden. Bilbo moet vechten voor zijn leven en dat van zijn vrienden in het epische gevecht van de vijf legers, waarbij de toekomst van Midden-aarde op het spel staat. Bron

Zelf was ik wel begonnen aan het boek van de Hobbit, maar ik ben nooit ver gekomen omdat ik het geen fijne schrijfstijl vond. Het laatste deel van het verhaal kende ik dan ook nog niet, waardoor het natuurlijk spannender wordt dan wanneer je wel al weet wat er gaat gebeuren.

Toen de vorige film eindigde met de draak Smaug die in de aanval stond om het dorp plat te branden, verwachtte ik dan ook dat deze film zou gaan over de oorlog met Smaug. In de eerste minuten van de film werd de draak echter al verslagen, waardoor ik me afvroeg wat er dan in de rest van de (toch zo’n 2 à 3 uur durende) film zou gaan gebeuren.

De rest van de film gaat over de oorlog die ontstaat om de berg. Allerlei verschillende groepen willen de schat van de berg voor zichzelf hebben, of willen hier heersen. Tegelijkertijd is Gandalf druk bezig om de terugkeer van Sauron tegen te gaan.

Zelf vond ik het een erg goed verhaal, en goed gefilmd. Ik vind De Hobbit serie minder indrukwekkend dan de Lord Of The Rings, maar zeker niet slecht. Er zaten veel ontroerende stukjes in, wanneer er dwergen sneuvelen in de strijd. Ook vind ik het deel waarin Thorin gek wordt door zijn hebzucht erg goed, omdat dit je er toch bij doet stilstaan wat goud met iemand kan doen. Ik vond het in zijn geheel een erg goede film!

2 Comments

 • sandra 19 januari 2015 at 21:38

  Het is Smaug, niet Smaugh

  • admin 19 januari 2015 at 21:56

   Dankje! Ik heb het aangepast (=

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×