Review: Sensationails

19 januari 2014 2 Comments

DSCF8730

Ik vertelde laatst in mijn shoplog al dat ik eindelijk een starterkit van sensationails had gekocht. Al maanden lang wilde ik ze hebben, maar de prijs hield me tegen. Maar zoals dat gaat met dingen die in je achterhoofd blijven spoken: uiteindelijk koop je ze alsnog. Mijn excuus? Ik had heel hard gewerkt de afgelopen tijd voor school dus ik mocht mezelf wel verwennen. Benieuwd wat ik ervan vind?

DSCF8731

In de starterkit zit het volgende:

 • Een led lamp
 • Gel cleanser
 • Gel primer
 • Gel kleur nagellak in ‘Scarlet Red’
 • Gel base & top coat
 • Doekjes
 • Nagelvijl
 • Manicure stokjes

Hoe breng je de gel nagellak aan:
Je begint met het schoonmaken van je nagels. Dit doe je door wat van de gel cleanser op een doekje te doen, hiermee ga je over al je nagels heen. Vervolgens breng je met ronddraaiende bewegingen de gel primer aan op al je nagels. Seal ook de tips van je nagels. Laat dit vervolgens aan de lucht opdrogen. Vervolgens breng je de gel base & top coat aan zoals je een normale nagellak aanbrengt. Ook hiermee seal je weer de tips van je nagels. Vervolgens houdt je dit voor 30 seconden onder de led lamp. Doe je duimen apart onder de led lamp, dit gaat gemakkelijker. Vervolgens breng je een laag van de kleur lak aan, en houdt deze 1 minuut onder de lamp. Breng nog een keer de kleur aan en weer 1 minuut onder de lamp. Vervolgens breng je nog een laagje gel base & top coat aan, waarbij je de tips weer sealt. Houdt dit weer 30 seconden onder de led lamp. Als laatste stap ga je nog een keer met een doekje met gel cleanser over je nagels heen om het plakkerige laagje te verwijderen en klaar. Je gel nagellak zit!

DSCF8734

En zo ziet het er dan uit. Hier zat de nagellak er alweer 5 dagen op en had werk en manege overleefd. Zoals je ziet geen chips en nog altijd een mooie glans. Ik heb de nagellak de vorige keer na 11 dagen eraf gehaald, omdat ik de uitgroei niet mooi meer vond. De nagellak zat er wel nog echt perfect op! De belofte dat de nagellak tot 2 weken blijft zitten is dus zeker waar, ook al zou ik hem zelf niet zo lang laten zitten aangezien dit gewoon wat betreft de uitgroei van je nagel niet mooi is.

Het verwijderen van de nagellak is wel even een klusje. Je moet hiervoor pure aceton in huis halen, en vervolgens op een wattenschijfje doen. Dit wattenschijfje moet je op je nagel drukken en vervolgens met aluminiumfolie om je vinger heen ‘wrappen’ zodat het wattenschijfje blijft zitten. Dit laat je zo ongeveer een kwartiertje zitten. Nu is de nagellak voor een groot deel losgeweekt en moet je met een speciale schraper de nagellak van je nagel af gaan schrapen. Dit is wel even een klus, maar het werkt wel.

Ik vind het echt een ontzettend leuke set en gebruik hem ook met veel plezier. Geen problemen met de lange droogtijd van je nagels. Nooit meer het probleem dat je naar de wc moet tijdens het drogen en dat je nagellak weer helemaal opnieuw moet worden gedaan. Je hoeft een hele tijd lang niet naar je nagels om te kijken en je nagels worden er steviger van en breken minder snel af. Alleen jammer dat de prijs zo hoog ligt, ook voor de losse nagellak.

Sensationail – Starter Kit €71,99
Sensationail – Essential Kit €20,99
Sensationail – Removal Tool €6,49
Sensationail – Gel Polish €15,99

Wat vind jij van Sensationails? 

2 Comments

 • poweredbyflowers 19 januari 2014 at 20:52

  Doet het schrapen niet pijn? lijkt mij een heel karwij om de nagellak eraf te krijgen. De belofte van 14 dagen mooie nagels klinkt dan weer wel goed in de oren

  • Irina 19 januari 2014 at 20:54

   Je voelt er helemaal niets van omdat het eerst al voor een groot deel is losgeweekt door de aceton!

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×