6 redenen om vaker in bad te gaan

14 juli 2015 10 Comments

IMG_0961

Zelf ben ik echt helemaal gek op het nemen van een lekker bad. Ik kan er uren in zitten met een boekje of een serie erbij. Vandaag geef ik 6 redenen waarom jij ook vaker een bad zou moeten nemen!

IMG_0964

 1. In bad gaan is een heerlijk moment voor jezelf waarbij je lekker kunt ontspannen. Je hebt momenten voor jezelf nodig, anders houd je het niet vol. In bad kun je even heerlijk ontspannen, waardoor je er daarna weer helemaal tegenaan kunt.
 2. Wist je dat het nemen van een warm bad ook een geneeskundige kracht op je heeft? Het warme water laat vermoeide spieren ontspannen en stimuleert de bloedcirculatie. Ook zorgt een warm bad ervoor dat je stofwisseling versnelt. Op die manier kun je dus zelfs sneller caloriën verbranden!
 3. Je hebt een excuus om allemaal lekkere bad beauty spulletjes te kopen! Want zeg nou zelf: de bath bombs e.d. van Lush zijn toch heerlijk? De producten voor in bad zijn vaak een stuk interessanter dan de producten voor onder de douche. Al moet ik zeggen dat ik toch nog altijd een keer een shower jelly van Lush wil proberen.
 4. Je kunt een heerlijk verwenmoment voor jezelf maken van in bad gaan. Doe een paar kaarsjes aan, pak je favoriete chocolade erbij en doe een maskertje op. Vervolgens kun je heerlijk gaan zitten relaxen, misschien wel met een muziekje op de achtergrond of een goed boek erbij. Heerlijk!
 5. Je kunt het innerlijke kind in je naar boven laten komen. Weet je nog dat je vroeger speelde met het zeepsop? Waarom zou je dat nu niet meer mogen? Lekker een rare muts maken van het sop, of er je creativiteit op los laten en proberen een kunstwerk te bouwen voor het sop verdwenen is. Af en toe moet je dat soort dingen ook gewoon kunnen doen!
 6. Wanneer je (zoals ik) houdt van lang douchen, is het ook nog eens beter voor het milieu om een bad te nemen. Je verbruikt veel minder water dan wanneer je lang onder de douche staat na te denken over het leven. (want kom op, ik kan niet de enige zijn die dat onder de douche doet toch?)

IMG_0965

Toen ik gisteren in bad ging met een van mijn Lush bath bombs uit Londen zag ik ineens een briefje drijven in het badwater. Het was dit briefje. Niet erg spannend, maar ik vond het toch wel een leuke verrassing, zo een boodschap die uit mijn bruisbal komt. Dat is ook het heerlijke aan de badproducten van Lush, ze zijn bijzonder en iedere keer weer verrassen ze je met hun kleuren, of zoals in dit geval, hun inhoud!

En nu ben ik eigenlijk wel heel benieuwd naar jullie mening: houden jullie ervan om in bad te gaan? Of zijn jullie meer van het douchen?

10 Comments

 • Vanessa 18 juli 2015 at 20:35

  Ik vind het ook heerlijk om in bad te gaan. Inderdaad een me time momentje voor jezelf, en je kan lekker veel beauty spulletjes gebruiken!

 • anna 15 juli 2015 at 12:13

  Wat leuk om te lezen! In bad gaan is zo lekker, helaas heb ik er geen. Hopelijk over een paar jaar!

 • Mylou 14 juli 2015 at 21:23

  Had ik maar een bad 🙁 ..

 • Ria 14 juli 2015 at 17:30

  Hoi Irina, de eerste keer dat we ons bad misten was toen we onze slaapzakken wilden wassen (na een kampeervakantie). Probleem werd door de stomerij opgelost 🙂

  Ik ben meer iemand die graag en vaak doucht, maar dan snel (1 minuut of zo; met haren wassen erbij iets langer). Lekker afspoelen en klaar. Een bad kost heel veel water (slecht voor milieu) en ik heb er ook het geduld niet voor. Een boek lezen of tv kijken doe ik liever op de bank, de meeste geurtjes vind ik niet lekker of kan ik niet tegen. Lekker goedkoop he?

 • Svenja 14 juli 2015 at 11:58

  Op dit soort momenten baal ik echt dat ik geen bad in huis heb. Maar als ik eens in een hotel ben waar een bad is geniet is er altijd extra veel van!

 • Laura - Dagelijkse hap 14 juli 2015 at 10:36

  Ik zou zo graag in bad gaan, maar als student hebben wij de luxe om een kl*te douche te hebben xD
  Gelukkig hebben mijn ouders een heerlijk bad, dus als ik langs ga maak ik daar ook optimaal gebruik van 😀

 • Monique | WritingMonique 14 juli 2015 at 10:06

  Ik mis een bad echt 🙁 Wij hebben er geen, maar deze redenen zijn precies waarom ik er zo graag eentje wil!

  • Irina 14 juli 2015 at 10:24

   Jammer dat je er geen hebt!
   Extra van genieten dan maar wanneer je een keer in een hotel met bad verblijft?

 • dresses and daisies 14 juli 2015 at 09:47

  In bad gaan is gewoon zaaaaalig! ^^
  Da’s reden genoeg! 🙂

  • Irina 14 juli 2015 at 10:23

   Helemaal mee eens!

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×