3 redenen om te (gaan) bloggen

7 oktober 2016 8 Comments

3 redenen om te (gaan) bloggen

Bloggen: een van mijn grootste hobby’s. Waarom ik het doe? Waarom jij het zou moeten doen? Er zijn miljoenen redenen te bedenken waarom bloggen zo leuk is. Heb je de tijd en motivatie ervoor maar twijfel je of je het wel moet doen? Vandaag geef ik je 3 verschillende redenen waarom jij zou moeten gaan bloggen.

Verbeter je taalvaardigheid

Nederlands is eigenlijk nooit een erg zwak punt geweest voor mij en ik heb het altijd leuk gevonden om te schrijven. Toch merk ik dat ik sinds ik blog ik mijn taalvaardigheid steeds verder verbeter. Ik denk steeds meer na over d- en t-foutjes en merk dat mijn zinsopbouw ook steeds beter wordt. Natuurlijk staan er in mijn artikelen nog altijd taal/typfouten, maar aanzienlijk minder dan wanneer ik niet op zulke regelmatige basis zou schrijven.

Je blog is je online cv

Eigenlijk had ik er nog nooit op deze manier naar gekeken, tot mijn Marketing docent het afgelopen week ineens aankaartte. Toen ik vertelde over wat ik online deed: bloggen en YouTube filmpjes maken was zijn eerste reactie: ”Jij vindt straks makkelijk een stageplek” Waarom? Omdat je tegenwoordig door vrijwel iedere werkgever meteen wordt gegoogled. Wanneer mensen op mijn naam zoeken op Google zul je al snel terecht komen bij Ordinary Odd: of het nu via een directe link via de site is of door een verwijzing op één van mijn sociale media. Mijn blog is eigenlijk een online cv. Ik laat hier zien wat ik kan: ook al schrijf ik over beauty, fashion en lifestyle. In de mediawereld (waar ik dus een opleiding in doe) is dit soort ervaring heel erg belangrijk. Ze moeten je kunnen vinden.

Het is een geweldige uitlaatklep

Ik ben vast niet de enige die het heerlijk vind om af en toe dingen van zich af te schrijven. Natuurlijk hoef je lang niet alles online te gooien, zeker wat betreft persoonlijke omstandigheden is dit niet nodig. Dit kies je compleet zelf. Toch is bloggen een ontzettend grote uitlaatklep. Je kunt er je creativiteit in kwijt, maar ook persoonlijke verhalen. Het gekke? Ik merk dat persoonlijke artikelen vaak het beste worden ontvangen door jullie.

8 Comments

 • Joyce 10 oktober 2016 at 11:57

  Ik ben het helemaal eens met deze drie puntjes! Natuurlijk moet taal je ook wel liggen, want het blijft toch altijd lastig. Ik merk ook dat ik heel erg bij mezelf én ook bij anderen let op taal, haha.

  • Irina 10 oktober 2016 at 17:32

   Haha ja dat heb ik ook! Deels ook wel echt door mijn blog denk ik.

 • Hilde 7 oktober 2016 at 21:15

  Ik vind het heerlijk dat ik iets heb wat van mij is. Ik bepaal wat wel of niet op mijn blog komt. En die uitlaatklep herken ik helemaal!

 • Maaike 7 oktober 2016 at 17:24

  Ja, je vind serieus sneller een stage! Ik was op stagegesprek een jaar geleden bij verschillende mediabedrijven en die vonden het allemaal ontzettend interessant wat ik deed met mijn blog. Ik kon door mijn blog ook beter schrijven en ook snel, dus daarom was ik ook aangenomen. Dus mede dankzij mijn blog dus 🙂

  • Irina 7 oktober 2016 at 18:03

   Aah leuk om te horen! Ik hoop dat dat voor mij ook zo zal gaan ^^

 • Lesley 7 oktober 2016 at 15:27

  Leuk te lezen! Mijn reden om te bloggen is mijn creativiteit kwijt te kunnen. Lekker mijn eigen ding doen en inderdaad ook van mij af schrijven. Ik ben nooit echt goed in spelling geweest en merk wel dat het schrijven op mijn blog helpt hierbij.

  • Irina 7 oktober 2016 at 18:03

   Ja precies! Allemaal pluspunten aan bloggen ^^

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×