Real Techniques starter set

22 februari 2014 1 Comment

DSCF8836

Tegelijkertijd met de Barry M nagellak en het Sleek Garden of Eden palette kocht ik ook een aantal make up kwasten. Ik ben echt gek op de kwasten van Real Techniques en besloot om de starter set te kopen. Hierin zitten de kwasten waarmee je oogschaduw, eyeliner en wenkbrauwpoeder aanbrengt. Aangezien ik ook een oogschaduw palette had gekocht en de oogschaduwkwasten die ik op dat moment had niet erg goed werkten, besloot ik deze kwasten te kopen. Vandaag ga ik ze met jullie bespreken!

DSCF8838

 De kwasten komen binnen in een stevige plastic verpakking. Wanneer je ze hier uithaalt zitten ze ook nog in een zwarte hoes. Deze kun je dichtklappen en vastmaken en dan heb je een handige reisverpakking. Wanneer je de hoes echter dubbel vouwt en het touwtje aantrekt komt hij te staan zoals je op de foto hierboven ziet. Zo heb je dus een handige standaard voor op je make up tafel waar je je kwasten in kunt zetten. Zoals je kunt zien is er aan de andere kant ook nog ruimte voor kwasten!

DSCF8842

Deluxe crease brush
Deze kwast is voor het aanbrengen van oogschaduw in de arcadeboog, je kunt hiermee heel mooi diepte in je look maken, waardoor de look sprekend wordt. Ik vind het hiervoor een hele mooie kwast, hij blend ook niet te snel waardoor je de kleuren wel kunt blijven zien. Ik heb ook een blending kwast van de HEMA, maar deze blend de oogschaduw kleuren zo weg, wat natuurlijk ook weer niet de bedoeling is!

DSCF8846

Base shadow brush
Deze kwast is plat, maar loopt wel toe in een punt. Dit zie je niet vaak bij oogschaduw kwasten maar ik vind het wel heel erg handig. De kwast is bedoeld om de oogschaduw aan te brengen over het ooglid, hiervoor is hij uitermate geschikt! Door de vorm (het in een punt toe lopen) kun je ook heel precies werken. Je kunt er bijvoorbeeld heel goed highlighter mee aanbrengen in de binnenste ooghoek, terwijl je met de grote platte kant oogschaduw over het gehele ooglid heen aan kunt brengen.

DSCF8847

Accent brush
Deze kwast is speciaal gemaakt om kleine, precieze dingen te kunnen doen. Ik gebruik hem zelf om oogschaduw langs de onderste wimper rand aan te brengen, maar hij is ook ideaal voor het aanbrengen van highlighter in de binnenste ooghoek. Ook kun je hem gebruiken voor het ‘smudgen’ van je oogpotlood. Een fijn, klein precies kwastje dus!

DSCF8849 
Fine liner brush
Dit is de enige kwast uit de set waar ik niet echt wat aan heb. Deze kwast is namelijk bedoeld om vloeibare of cream eyeliner aan te brengen. Aangezien ik dit niet gebruik heb ik hier dus niets aan. Wel kun je hem ook gebruiken voor het aanbrengen van oogschaduw onder het oog, maar daar gebruik ik dan toch liever de  accent brush voor.

DSCF8850

Brow brush
Deze kwast is bedoeld voor het aanbrengen van wenkbrauwpoeder. Ik moet eerlijk toegeven dat ik mijn wenkbrauwen eigenlijk nooit bijteken, omdat ik er gewoon de tijd niet voor neem. Ik weet wel dat het een heel groot verschil kan maken, dus ik besloot om het gewoon te proberen. Ondanks het feit dat ik er zelf nog niet erg handig in was, is dit wel een hele fijne kwast! Ik heb ook besloten om het vaker te doen, want het maakt inderdaad echt een groot verschil!

DSCF8841

 Alle kwasten zijn heerlijk zacht, en zijn makkelijk om mee te werken. Echt een ontzettend fijne set dus, waar ik zeker geen spijt van heb dat ik hem heb aangeschaft! Ook al gebruik ik de fine liner brush niet, dan nog heb ik 4 ontzettend fijne kwasten erbij. En wanneer je uitrekent hoeveel je eigenlijk per kwast betaald dan komt dit neer op €4,80. Dit is natuurlijk geen geld voor een fijne kwast!

De real techniques starter set kost €24,00

Wat zijn jou favoriete make up kwasten?

1 Comment

 • Favorieten van februari | 2 maart 2014 at 08:05

  […] De artikelen over mijn favorieten: De blog bijbel Barry M Nagellak Real Techniques kwasten […]

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×