Persoonlijke Update – Augustus 2015

18 augustus 2015 5 Comments

IMG_0495

De laatste keer dat ik een persoonlijke update schreef was begin juli, en ik vertelde jullie dat ik met een heleboel twijfels rondliep. Inmiddels zijn we meer dan een maand verder en is een groot deel van die twijfels weg. Tijd om eens lekker tegen jullie aan te praten dus en jullie op de hoogte te stellen van alle nieuwe dingen die spelen. Pak er een kopje thee o.i.d. bij en ga er lekker voor zitten, want het is een aardige lap tekst!

Ik ga komend jaar niet studeren

De grootste beslissing die ik heb genomen, waarvan jullie hem misschien heel erg raar zullen vinden is de beslissing om dit schooljaar nog niet te gaan studeren.

Afgelopen schooljaar stopte ik met de opleiding dier- en veehouderij, omdat de opleiding toch niet voldoende praktijk aan mij gaf en niet was wat ik ervan verwacht. Ik koos binnen anderhalve maand een nieuwe studie uit: paraveterinair dierenartsassistente.

Achteraf denk ik dat het komt doordat ik maar anderhalve maand de tijd heb gehad om te bedenken wat ik dan wel wilde studeren, dat ik een verkeerde keuze heb gemaakt. Ik stopte halverwege maart met mijn studie, en 1 mei moest ik aangemeld staan voor een nieuwe. Heel kort dus: geen open dagen, korte tijd en dus snel kiezen.

Ik had mijn toelatingstest etc. 2 dagen nadat mijn tante overleed, waardoor ik er met mijn hoofd niet bij was. Toch kreeg ik de week er op een brief binnen waar in stond dat ik was toegelaten: ik mocht de studie gaan doen.

Op dat moment voelde ik totaal geen vreugde, maar dacht dat dit kwam door het verdriet om mijn tante: ik was verdoofd en had nergens zin in en was nergens echt enthousiast over. Een paar maanden terug kwam ik tot de conclusie dat ik nu nog altijd geen enthousiasme voelde, en net zo graag een brief had gehad met de mededeling dat ik niet aan de studie mocht beginnen. Op dat moment drong het tot me door: op die manier wilde ik niet beginnen aan deze opleiding.

Na een tijd lang nadenken, opties tegenover elkaar zetten en nog meer nadenken kwam ik tot de conclusie dat ik het niet moest doen. Ik moet geen studie gaan doen omdat ik moet gaan studeren. Ik moet geen studie gaan doen waar ik niet volledig achter sta, om vervolgens na een paar maanden alsnog te stoppen. Dat is zowel het geld als de tijd en moeite die ik er in zou moeten steken niet waard.

Ik besprak het met mijn ouders en meldde me af. De voorwaarde die mijn ouders eraan gesteld hebben is dat ik het komende jaar wel moet werken en het jaar er op echt moet gaan studeren. Prima, wilde ik zelf ook.

Een vast contract

Op mijn werk overlegde ik met de hoofd caissière, die graag wilde dat ik zou blijven ook al liep mijn contract af. Uiteindelijk heeft zij mijn baas zo ver gekregen dat ik een vast contract heb gekregen. Komend jaar zal ik dus nog veel kunnen werken bij de Jumbo, en het jaar daarop is het aan mij: uit dienst gaan, of naast mijn studie in de weekeinden blijven werken.

Zelf vind ik dit natuurlijk echt ontzettend fijn: ik heb zekerheid dat ik geld blijf verdienen waardoor ik voor de stalling e.d. van Brownie kan blijven betalen.  Daarnaast is het fijn dat ik niet op zoek hoef naar een nieuwe baan voor dit komende jaar, maar op een plek kan blijven die ik ken, waar ik me op mijn gemak voel.

Komend jaar

Komend jaar zal dus in het teken staan van het zoeken naar een nieuwe opleiding en daarnaast veel werken. Ook wil ik dit jaar gaan gebruiken om mijn blog en youtube kanaal verder te ontwikkelen. Ik vind het heel erg leuk om te doen, merk dat ik groei en dat jullie het leuk vinden.

Ik leer steeds meer mensen kennen via mijn blog, heb contact met jullie en het allerbelangrijkst: ik heb er heel erg veel plezier aan. Bloggen is dan ook echt iets waar ik mee verder wil, en daarom ben ik op zoek naar studies die in die richting liggen. Wie weet dat ik me ga inschrijven voor de studie journalistiek? Ik weet het nog niet, daarom ga ik me de komende tijd goed verdiepen in verschillende studies en open dagen bezoeken.

Zoektocht naar mezelf

Daarnaast wil ik het komende jaar de tijd nemen om mezelf te herontdekken. Het klinkt misschien wat vreemd, maar ik heb vrijwel mijn gehele tienertijd vriendjes gehad, waardoor ik altijd bezig was met rekening houden met hun. Ik merk dat nu ik single ben ik aan heel veel dingen twijfel die ik vroeger voor vanzelfsprekend nam. Het is tijd om uit te zoeken wie ik ben, wat ik leuk vind en ook wat ik niet leuk vind. Op die manier zal ook mijn studiekeuze makkelijker te maken zijn.

Ik zit erover na te denken om een vaste rubriek hierover te maken, waarin ik iedere week/maand een artikel schrijf over een bepaald onderwerp van het vinden van jezelf. Dit kan gaan over bijvoorbeeld je goede en slechte eigenschappen op papier zetten, maar ook bijvoorbeeld over het loslaten van slechte invloeden in je leven. Op die manier kan ik mezelf en jullie misschien iedere maand een soort ‘opdracht’ geven waarmee we weer een stukje dichter bij een gelukkig, zelfbewust leven komen. Mij lijkt het heel erg leuk om het op die manier met jullie te delen, dus ik hoor graag jullie mening.

En dat waren de dingen waar ik op het moment het meeste mee bezig ben, en die ik met jullie wilde delen. Laat me vooral weten of jij een wekelijkse/maandelijkse rubriek wilt zien over ‘zelfontdekking’, en dan zie ik jullie donderdag weer!

5 Comments

 • Dieneke. van den Broek 18 augustus 2015 at 21:06

  Lieve Irina,

  Ik vind het goed hoe jij over wat je wil en niet wil in je leven nadenkt, zodat je uieindelijk de juiste keuze kan maken! Succes!

  Dieneke van den Broek.

 • Kim 18 augustus 2015 at 16:59

  Lieve Irina,
  Wat een dappere beslissing. Heel erg veel succes met alles komend jaar.

 • Ria 18 augustus 2015 at 16:20

  Leuke en eerlijke blog, irina. Succes en wijsheid!

 • Zoë Everaert 18 augustus 2015 at 09:49

  Mooi geschreven en je hebt goede keuzes gemaakt. Je moet inderdaad een studie doen waar je blij van wordt als je er aan denkt of over spreekt, als dit niet zo is, dan kijk je misschien beter eerst wat rond. Wat zie je jezelf later doen als job? Wat maakt jou écht gelukkig? Is dat met cijfers bezig zijn, sociaal werk of dieren?

  Ik had hetzelfde probleem. Ik heb afgelopen jaar een studie gedaan die me eigenlijk niet lag, ik vond de studie interessant, maar dat is blijkbaar niet genoeg. De studie maakte me doodongelukkig, ook omdat het zwaar was, hoe interessant ik het ook vond. Dus denk ook na, ookal vind je iets interessants, gaat de job je wel gelukkig maken? Want daar doe je het ten minste voor. 🙂 Maar gelukkig heb je nu een heel jaar om erover na te denken, alles op te schrijven, voor- en nadelen af te wegen en je zult zekerweten iets vinden.

  Nu kan je lekker geld verdienen en sparen (én meer bloggen! 😉 )

  Zoektocht naar jezelf kan ik heel goed begrijpen. Ik heb in mijn 19 jaar nog maar (alles bij elkaar) een halfjaar een relatie gehad. En ik merk dat ik nu heel blij ben dat dat zo is geweest, ik heb mij op mezelf kunnen ontwikkelen zonder aan iemand vast te hangen. Single zijn geeft je meer vrijheid dan je denkt. Zelfkennis is de eerste stap naar wijsheid, zoals men zegt ;-).

  Nog sterkte met het verlies van je tante! Keep me updated!

  • Irina 18 augustus 2015 at 10:39

   Komend jaar wordt een tijd van veel bloggen, nadenken en mezelf ontdekken.
   Ik zal je zeker op de hoogte houden!

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×