Over Irina

Wat leuk dat je meer over mij te weten wilt komen! Ik ben Irina, 24 jaar oud en het gezicht achter IrinaTouw.nl. Ik woon nog thuis bij mijn moeder en heb de leukste dieren: mijn paardje Brownie en binnenkort een heel stel kittens. Daarnaast ben ik hoogsensitief en heb ik een grote passie voor alles rondom body positivity en mental health. Dat ben ik in een notendop: wil je nog meer weten? ↓↓

Over Irina

Yes jij bent echt geïnteresseerd: super leuk! 

Goed ik ben dus Irina en ik ben altijd al graag creatief bezig geweest. Vroeger zat ik maar al te vaak te tekenen en te knutselen. Later ging dit over in het schrijven van gedichten en nam ik met liefde de oude camera’s van mijn moeder over wanneer zij aan een nieuwer model ging. De stap naar een blog was dan ook niet al te verrassend, maar wat vond ik het spannend om mijn blog te delen met mijn omgeving. Inmiddels weet ik niet anders: ik blog dan ook al sinds december 2013.

Naast creatief ben ik ook een enorme dierenvriend. Van kinds af aan wilde ik al ieder dier knuffelen, wat voor bijzonder boeiende kinderfoto’s heeft gezorgd van mij die achter duiven aan rent. Inmiddels weet ik gelukkig dat dieren dit niet al te leuk vinden en ben ik iets subtieler in mijn aanpak. Ik heb de afgelopen jaren helaas afscheid moeten nemen van mijn eerste twee katten: Roosje (overleden in 2019) en haar dochter Mischa (overleden in 2021). Op de foto hieronder zie je lieve Mischa. Binnenkort krijgen we echter weer een stel kittens in huis: ik kan niet wachten!

Naast deze kittens ben ik ook de eigenaar van een ontzettend leuk paardje: Brownie. Samen met mijn moeder heb ik haar in 2015 overgekocht van de manege waar ik al zo’n 15 jaar rijd. We delen samen de verzorging van Brownie, waardoor ik gemiddeld zo’n vier keer per week op stal te vinden ben. Het is een oudere pony die met pensioen is, maar qua enthousiasme zit het wel goed. Samen doen we allerlei soorten grondwerk en kunnen we heerlijk genieten van een uitgebreide poetsbeurt en/of knuffelsessie.

Over Irina

Wat betreft mijn studie heb ik een behoorlijk lange route afgelegd. Nadat ik in 2014 slaagde voor mijn HAVO diploma met het profiel Natuur & Gezondheid begon ik met de studie Dier- en Veehouderij in Den Bosch. Deze studie beviel helaas aanzienlijk minder goed dan verwacht en in maart 2015 schreef ik mezelf dan ook officieel uit.

Vanaf dat moment heb ik zo’n 1,5 jaar lang fulltime gewerkt als caissière bij de Jumbo. In de tussentijd ben ik uitgebreid op zoek gegaan naar een nieuwe studie: eentje waar ik dit keer wel echt blij van zou worden. In deze periode ben ik ook het bloggen steeds serieuzer gaan nemen en hierdoor ontdekte ik de mediawereld waarvan ik merkte dat ik daar toch wel graag in wilde werken. Via deze weg ging ik kijken bij meerdere media studies, waaronder Journalistiek en Communicatie, maar uiteindelijk belandde ik bij Media, Informatie en Communicatie (tegenwoordig Creative Business) aan de Hogeschool van Amsterdam.

In 2016 begon ik met deze studie en binnen het eerste leerjaar haalde ik mijn Propedeuse. Wel moest ik binnen een paar maanden na de start van het schooljaar mijn baan bij de Jumbo opzeggen: mijn blog, studie en paard met elkaar combineren was al veel genoeg. In het tweede leerjaar bleek het zelfs te veel te zijn en werd ik halverwege mijn korte stage verplicht naar huis gestuurd door mijn slb’er: ik had een flinke burn-out.

Het herstel van die burn-out heeft aardig lang geduurd: in december 2017 kwam ik thuis te zitten en pas vanaf halverwege 2019 begon ik mezelf echt weer wat beter in mijn vel te voelen. Nu moet ik zeggen dat dit herstel sneller had verlopen wanneer ik de enorme klap van het plotseling overlijden van mijn vader niet had gehad. Begin 2019 kwam deze klap namelijk nog bovenop mijn burn-out, waardoor je jezelf vast kunt voorstellen dat mijn herstel direct flink wat stappen achteruit ging.

Inmiddels gaat het weer een stuk beter met me en ben ik druk bezig met het opbouwen van mijn werk als content creator. Ik heb mezelf in september 2019 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en heb na nog een poging het studeren volledig achter me gelaten. Ik wandel mijn eigen route en probeer anderen te inspireren hetzelfde te doen.

Over Irina

Mocht je na dit hele verhaal toch nog vragen hebben dan kun je me natuurlijk altijd een mail sturen of contact opnemen via social media. Ik sta altijd open voor vragen!

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn blog over body positivity, mental health, fashion, lifestyle en beauty, afgewisseld met travel en interieur. Hier vind je wekelijks meerdere artikelen en video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

Irina

GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
×