Orly Arctic Frost holiday collectie

Orly Arctic Frost holiday collectie

9 november 2019 2 Comments

Begin september ging ik naar een tof pers event van Orly. Hier maakte ik niet alleen kennis met het merk en de Breathable lakjes die ik eerder al liet zien, maar ook met de prachtige holiday collectie van dit jaar. De nieuwe Arctic Frost collectie is momenteel verkrijgbaar en daarom vond ik het hoog tijd om je te laten zien hoe deze lakjes er op mijn nagels uit zien. Tijd voor de eerste kerstcollectie review van 2019!

De verpakking van de Orly Arctic Frost collectie

De verpakking van de Orly Arctic Frost collectie is eigenlijk hetzelfde als die van de andere nagellak van het merk. De flesjes zijn herkenbaar aan de dop. Deze dop is speciaal ontworpen om makkelijk in de hand te liggen en heeft door de ribbels ook extra veel grip. Ontzettend handig voor nagel stylisten die de hele dag bezig zijn met nagels lakken.

Orly Arctic Frost holiday collectie

Het kwastje van de nagellak is overigens ook hetzelfde als van de andere nagellak van het merk en vind ik zelf ontzettend gemakkelijk werken. Hij is namelijk niet ontzettend breed, waardoor ik mijn smalle pink nagels zonder veel moeite kan lakken zonder uit te schieten op mijn nagelriemen. Het kwastje is echter ook niet zo dun dat je eindeloos bezig blijft met lakken: wat mij betreft dan ook de ideale grootte.

Swatches van de Orly Arctic Frost collectie

Dan willen jullie natuurlijk allemaal weten hoe de nagellak kleurtjes er op mijn nagels uit zien. Ik heb alle lakjes op de foto’s hieronder aangebracht in twee dunne laagjes, zodat je goed kunt zien hoe ze dekken.

Orly Arctic Frost holiday collectie

Orly Arctic Frost collectie
Frost Smitten

We beginnen meteen met mijn favoriete kleur uit de collectie: Frost Smitten. Deze lak bestaat uit allerlei prachtige rosé gouden grove glitters, wat hem natuurlijk perfect geschikt maakt voor de feestdagen. Ik was zelf erg bang dat deze lak alleen als top coat bedoeld zou zijn en niet volledig zou kunnen dekken binnen een paar laagjes. Niets is echter minder waar: hierboven draag ik twee laagjes en je kunt mijn nagels zo goed als niet meer zien. Met drie laagjes is de lak dan ook compleet dekkend, wat ik zelf prima vind voor zo’n mooie glitter lak.

Orly Arctic Frost holiday collectie

Orly Arctic Frost collectie
Snow Worries

Dan gaan we verder met de kleur Snow Worries (Kan ik even zeggen hoe leuk ik de namen vind!) die helaas een stuk minder dekkend is op mijn nagels. Deze lak bestaat opnieuw uit allerlei glitters, maar wel een stuk subtieler dan de vorige kleur. Deze lak is zoals je kunt zien het beste geschikt als top coat, aangezien je met twee laagjes nog lang geen dekkend effect creëert. Ik zie deze kleur zelf al helemaal voor me over een diep donkerblauwe lak: prachtig!

Orly Arctic Frost holiday collectie

Orly Arctic Frost collectie
Gilded Glow

De kleur Gilded Glow zit qua dekking precies tussen de twee voorgaande lakken in. Hij is nog niet dekkend met twee laagjes, maar is zeker op te bouwen tot een dekkende lak. Mocht je dit graag willen dan zul je zo’n 4 dunne laagjes aan moeten brengen en blijf je over met een prachtige glanzende gouden glitter nagel: mega tof als bijvoorbeeld accentkleur op je ringvinger. Daarnaast kun je hem ook als top coat gebruiken over een andere lak heen voor een mooie gouden shine. Multifunctioneel dus!

Orly Arctic Frost holiday collectie

Orly Arctic Frost collectie
Ice Breaker

Ik weet zelf niet zo goed wat ik van Ice Breaker moet vinden. De lak dekt naar mijn idee niet voldoende en matcht ook niet mooi met mijn huidskleur. Toch denk ik dat deze lak opnieuw heel erg mooi kan staan als top coat of bijvoorbeeld in een toffe nail art. Daarnaast heb ik echte Disney Frozen vibes bij deze lak en dat maakt mijn Disney-lover hart toch wel heel erg blij.

Orly Arctic Frost holiday collectie

Orly Arctic Frost collectie
Cold Shoulder

Cold Shoulder: een prachtige kleur maar niet eentje waar ik zelf erg warm van wordt. De lak dekt echter prima in twee laagjes en ik vind hem ontzettend goed passen bij deze tijd van het jaar. Deze is dan ook absoluut niet alleen mooi voor de feestdagen maar ook in de winter nog prachtig om te dragen. Zeker in combinatie met zilveren sieraden aan je handen zal deze prachtig staan.

Orly Arctic Frost holiday collectie

Orly Arctic Frost collectie
Below Zero

En dan de laatste lak uit de collectie, die meteen als enige geen glitters bevat: Below Zero. De lak lijkt op het eerste zicht zwart maar wanneer je heel goed kijkt is hij eigenlijk diep donker blauw. Heel erg tof! Deze lak is dan ook perfect geschikt om te dragen onder één van de verschillende glitter lakjes die ik hiervoor liet zien. Sowieso ben ik zelf gek op donkere nagellak in de wintermaanden dus kon zo’n donkere lak wat mij betreft niet in de collectie ontbreken.

Orly Arctic Frost holiday collectie

Mijn conclusie over de Orly Arctic Frost collectie

Wat betreft de houdbaarheid van de nagellak kan ik zelf vrij weinig zeggen, aangezien nagellak op mijn nagels sowieso wel zo’n 5-7 dagen blijft zitten. Ongeacht het merk. Wel moet je er rekening mee houden dat de glitter nagellak wat lastiger is om van je nagels af te halen dan dat nagellak zonder glitter is.

Al met al vind ik dit een ontzettend mooie collectie voor de feestdagen. Er zitten warme en koele kleuren in waardoor ik denk dat er voor iedereen wel een lak tussen zit. Je shopt de complete collectie met alle zes de lakjes voor €69,95 of koopt de lakjes los voor €5,95 per stuk (5.3 ml).

Ik heb deze producten ontvangen ter review

Orly Arctic Frost holiday collectie

2 Comments

 • Suzanne 11 november 2019 at 12:49

  Wat leuk! Ik merk wel dat ik zelf toch liever voor gellak ga.

 • gea 9 november 2019 at 16:01

  Ik vind de licht blauwe echt bijzonder. Wat een tof effect heeft die.

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×