Ordinary Week Recap – week 20

21 mei 2016 3 Comments

Ordinary Week Recap - week 20

Zoals jullie misschien al wel hebben gemerkt wanneer jullie me volgen op social media zoals Twitter, Instagram of Snapchat dan weten jullie dat ik op het moment op vakantie ben in het prachtige Santorini. Mocht je me daar nog niet volgen: zeker even doen want ik deel de mooiste foto’s en filmpjes met jullie! In de Ordinary Week Recap van deze week neem ik jullie dan ook mee door mijn eerste week vakantie op dit prachtige eiland: bereid je voor op mooie plaatjes.

Ordinary Week Recap - week 20

De week begint deze keer op maandag, omdat ik simpelweg door alle voorbereidingen ben vergeten foto’s te maken van zaterdag en zondag! Ik nam toen eigenlijk vooral afscheid van mijn dieren, zette de laatste dingen klaar voor mijn blog en pakte mijn koffer in.

Maar goed maandag dus: we vlogen om 6:10 uur ’s ochtends met Transavia richting Santorini. We vlogen eerst 3 uur naar het Griekse eiland Mykonos, om daar een tussenstop te hebben en nog 30 minuten door te vliegen naar Santorini. De berg op de foto hierboven is de berg Olympus: waar de Griekse goden zouden leven.

Ordinary Week Recap - week 20

Eenmaal aangekomen in het appartement/huisje kreeg ik de slaapkamer met hemelbed voor mezelf: hoe tof is dit! Ik kan gewoonweg vanuit mijn (tweepersoons) hemelbed kijken naar het prachtige uitzicht op de bergen: wauw. Ow, we verblijven overigens aan de oostkust (zuid-oost), in het plaatsje Perissa.

Ordinary Week Recap - week 20

De eerste avond maakte ik deze foto van de prachtige ‘Agia Irini’ kerk die in Perissa staat tijdens de zonsondergang. De zon gaat helaas onder aan de andere kant van het eiland, maar alsnog vond ik het prachtig licht om deze kerk mee op de foto te zetten.

Ordinary Week Recap - week 20

De tweede dag besloten we naar het strand te gaan, wat ik helemaal niet erg vond aangezien alle vermoeidheid van de afgelopen tijd bij me naar boven kwam. Ik heb de eerste nacht zo’n 12(!) uur achter elkaar geslapen, terwijl ik normaal gesproken eigenlijk nooit kan uitslapen.

Ordinary Week Recap - week 20

De volgende dag reden we rond over het eiland, waarbij we onder andere stopte bij een aantal uitkijkpunten over de caldera. (Voor degenen die het niet weten: Santorini is een vulkanisch eiland, vandaar de caldera en de zwarte stranden) Ik ben voor jullie overigens aan het vloggen deze vakantie, dus die vlog zullen jullie zien zodra ik terug ben van vakantie. Hier zien jullie overigens de enige selfie die ik tot nog toe heb gemaakt, wanneer je vloggen niet meetelt dan.

Ordinary Week Recap - week 20

Vervolgens reden we een stuk verder en liepen over een rotsachtig slingerpaadje omhoog om vervolgens dit uitzicht te hebben: het beroemde rode strand van Santorini. Het ligt in een onwijs schattig baaitje, waar je dus alleen met de boot of via dit paadje kon komen. Heel erg tof om een keer gezien te hebben.

Ordinary Week Recap - week 20

Vervolgens reden we een stukje verder naar de uiterste westpunt van het eiland en liepen nog zo een rotsachtig slingerpaadje om bij de vuurtoren uit te komen. Nou is de vuurtoren zelf zoals je kunt zien niet heel erg indrukwekkend, maar het uitzicht vanaf dit punt is prachtig. Je kunt namelijk vrijwel alle kanten op kijken.

Ordinary Week Recap - week 20

Donderdag gingen we naar de hoofdstad van Santorini: Fira. Een enorme stad die zoals je kunt zien gebouwd is bovenop de berg. Overal smalle gangetjes, ongelijke trappen en een adembenemend uitzicht gegarandeerd. Wanneer je overigens niet houdt van toeristische plekken moet je hier niet heen gaan, want je kunt bijna lopen over de hoofden.

Ordinary Week Recap - week 20

Ook loopt er in Fira een enorme trap (587 treden!) naar de oude haven van Fira. Langs deze trap staan enorm veel ezeltjes, die toeristen van boven naar beneden brengen. Zelf hebben wij het stuk gewoon gelopen, maar natuurlijk kon ik het niet laten om deze leuke beestjes op de foto te zetten.

Vrijdag gingen we opnieuw naar het strand, even ontspannen na twee dagen toch best veel te hebben gelopen. Sowieso is Santorini niet heel erg groot, dus iedere dag iets gaan doen zit er niet in. Daarom zullen we ook regelmatig op het strand liggen: totaal geen probleem als je het mij vraagt!

 

3 Comments

 • Ria 22 mei 2016 at 08:52

  Leuk vakantie verslag Irina, knap dat je dat voor elkaar krijgt tijdens je vakantie !

 • Marloes 21 mei 2016 at 11:03

  Wat een mooie foto’s Santorini staat ook zeker nog op mijn lijstje.

 • Linda | travellersoftheworld 21 mei 2016 at 10:58

  Wat een prachtige foto’s! Leuk verslag, Santorini lijkt me prachtig! Geniet er nog even van 🙂

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×