Boeken

On Top – Anna Nooshin

On Top - Anna Nooshin

Vlak na mijn vakantie bestelde ik bij bol.com het boek On Top van Anna Nooshin. Ik was al een tijd lang heel erg benieuwd naar dit boek, en niet zozeer om te weten hoe je het nu precies kunt maken in deze online wereld maar gewoon omdat ik heel erg benieuwd was naar Anna’s verhaal. Vandaag vertel ik je wat ik ervan vond.

Ik had het boek een week nadat ik het binnen kreeg al uit: volgens mij zegt dat al best veel. Ik neem namelijk thuis helemaal niet zo veel tijd om te lezen, en boeken blijven daarom vaak lang liggen. Toch trok dit boek iedere keer weer mijn aandacht en ik heb dan ook vaak de dag afgesloten met een hoofdstuk uit dit boek in plaats van een aflevering van The Vampire Diaries op Netflix.

On Top - Anna Nooshin

De vormgeving van de omslag vind ik ontzettend mooi gemaakt. Strak, maar toch niet afstandelijk. De kop ‘Jouw handboek voor online succes’ vind ik echter niet zo passend. Het boek is namelijk geen stap voor stap beschrijving van hoe je het kunt maken in de online wereld. Het is een persoonlijk verhaal van Anna, over hoe zij telkens weer opnieuw is gestruikeld en weer is opgestaan in haar weg naar waar ze nu is.

On Top - Anna Nooshin

Het boek is opgedeeld in 8 hoofdstukken, waarin Anna steeds periodes uit haar leven behandeld. Zo begin je bij haar kindertijd, en hoe het was om op te groeien als vluchteling. Ze neemt je mee in alle mislukte bijbaantjes die ze vroeger had en hoe ze altijd dacht geen talent te hebben.

Maar ook haar enorme reis door de wereld (vooral Azië) wordt natuurlijk benoemd. Iedere hobbel in de weg laat ze je zien: het pad naar succes is nou eenmaal niet gemakkelijk en je zult meer dan eens struikelen.

On Top - Anna Nooshin

Het leuke aan dit boek is de persoonlijke touch van Anna: ze schrijft alsof ze het tegen een vriendin heeft en ook de foto’s uit het boek geven het een onwijs leuke twist. Ze deelt niet alleen de mooie foto’s van haar leven zoals hierboven, maar ook bijvoorbeeld alle mislukte selfies die op haar telefoon staan.

Kortom: Anna stelt zich ontzettend kwetsbaar op, geeft een aantal handige tips en verteld haar verhaal. Het is geen stap voor stap beschrijving over hoe je het ‘kunt maken’ in de online wereld: ik denk ook niet dat daar een stappenplan voor is.

Het is echt een onwijs leuk boek om te lezen, gewoon al om te zien hoe een ander het heeft gedaan. Het boek geeft je ontzettend veel motivatie om je dromen achterna te gaan en alles uit je leven te halen. Ik zat meteen weer bomvol energie en motivatie om nog een tandje bij te zetten voor mijn blog en Youtube kanaal en had ook vooral enorm veel plezier tijdens het lezen van het boek.

On Top van Anna Nooshin kost €20,00

You Might Also Like

vorig artikel
volgend artikel

11 Comment

 1. Reply
  Shannon
  16 juni 2016 at 17:41

  Misschien dat ik dit boek toch maar moet aanschaffen! Leuke review.
  Shannon onlangs geplaatst…A WEEKEND IN GELDERLANDMy Profile

  1. Reply
   Irina
   16 juni 2016 at 17:51

   Dankjewel! Het is zeker een aanrader 😉

 2. Reply
  Ria
  15 juni 2016 at 08:39

  Onwijs leuke bespreking irina! Heel persoonlijk. Goed gedaan!

 3. Reply
  Kim
  14 juni 2016 at 22:14

  Klinkt goed, ik ben ook wel benieuwd!
  Kim onlangs geplaatst…Vijf boeken uitgelezenMy Profile

  1. Reply
   Irina
   14 juni 2016 at 22:29

   Als je de kans krijgt zeker lezen!

 4. Reply
  kristina
  14 juni 2016 at 13:17

  lijkt me echt een super leuk boek! Ik wil haar beide boeken echt zo graag hebben!
  kristina onlangs geplaatst…REVIEW | Sleek Matte Me Bittersweet & Shabby ChicMy Profile

  1. Reply
   Irina
   14 juni 2016 at 13:20

   Ja ik wil het andere boek ook heel graag! Kwam precies uit toen ik deze uit had, haha. Meant to be!

 5. Reply
  Rachel Kromdijk
  14 juni 2016 at 12:06

  Het lijkt mij ook echt een heel leuk boek, haar tweede boek wil ik ook wel graag hebben

  1. Reply
   Irina
   14 juni 2016 at 12:35

   Die wil ik inderdaad ook nog heel graag lezen!
   Irina onlangs geplaatst…On Top – Anna NooshinMy Profile

 6. Reply
  Annika
  14 juni 2016 at 10:13

  Het lijkt me een heel goed boek! Alleen de vormgeving is al super mooi en origineel! 🙂

  1. Reply
   Irina
   14 juni 2016 at 12:36

   Ja echt heel erg mooi! Als je de kans krijgt moet je hem zeker een keer lezen 😉
   Irina onlangs geplaatst…On Top – Anna NooshinMy Profile

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.