NYX Matte Finish Setting Spray

10 oktober 2016 10 Comments

NYX Matte Finish Setting Spray

Tijdens de swap die ik deed samen met Ellen kreeg ik de NYX Matte Finish Setting Spray. Zelf gebruik ik echt al bijna een jaar de variant van Etos, dus ik was heel erg benieuwd naar de variant van NYX. Na hem uitvoerig te hebben getest is het dan nu eindelijk tijd voor mijn mening: lees je mee?

De spray heeft een goede verstuiver: met een keer of 3 sprayen ben je eigenlijk wel klaar. Fijn, want op die manier doe je lang met 1 flacon! Daarnaast heeft de spray geen onprettige geur: wel zo fijn als je het over je gezicht heen moet spuiten.

De naam van het product geeft aan dat hij matterend zou moeten werken: of dat echt zo is kan ik je niet echt vertellen. Ik heb van mezelf een droge huid dus ik heb al snel een mat effect over mijn make up heen liggen.

Wel merk ik dat wanneer ik de setting spray gebruik mijn make up veel beter blijft zitten. Wanneer ik de spray een keer vergeet dan merk ik dat vooral de foundation op en rondom mijn neus een stuk sneller slijt dan normaal. Precies wat ik verwacht van een setting spray dus!

Zelf ben ik niet zo thuis in de ingrediënten van een product, maar mocht je daar benieuwd naar zijn dan zal ik ze hieronder even op een rijtje zetten.

Water / Aqua / Eau, Alcohol, VP/VA Copolymer, Propylene Glycol, Disodium EDTA, Niacinamide, Sodium Salicylate, Plantago Lanceolata Leaf Extract, Mahonia Aquifolium Flower/Leaf/Stem Extract, Phenoxyethanol.

Al met al ben ik heel erg blij met deze setting spray van NYX en gebruik hem met veel plezier. Nogmaals heel erg bedankt dus Ellen: ik heb er veel plezier van!

De NYX Matte Finish Setting Spray kost €8,80

10 Comments

 • Gonny 25 oktober 2016 at 10:17

  Ik gebruik nooit een Fixing spray. Wel een primer. Dat maakt ook een wereld van verschil.
  Ik zal eens op zoek gaan naar een Fixing spray… lijkt me ook wel wat.

  • Irina 25 oktober 2016 at 10:36

   Ik gebruik inderdaad beide! Heel erg fijn.

 • Tania 11 oktober 2016 at 19:47

  Ik gebruik graag setting sprays. Deze ga ik onthouden voor als ik nog een keertje bij NYX langs ga.

  • Irina 11 oktober 2016 at 19:50

   Zeker doen! Hij is echt fijn ^^

 • hilde 10 oktober 2016 at 21:42

  Oh dat van het “slijten” bij mijn neus herken ik! Misschien toch eens een spray gaan gebruiken.

  • Irina 10 oktober 2016 at 22:47

   Ja vervelend is dat he!

 • Joyce 10 oktober 2016 at 11:52

  Klinkt als een fijn product! Zelf gebruik regelmatig die van Etos, maar ik wissel hem ook af met mijn Urban Decay Setting Spray.

  • Irina 10 oktober 2016 at 17:32

   Ja die van Etos heb ik zelf ook: die is ook heel fijn ^^

 • Samantha 10 oktober 2016 at 11:00

  Superleuke review. Ik ben al tijdje op zoek naar een settingspray.. Ben alleen zo bang dat ik er een allergische reactie op krijg mehh ;( Liefs, Sam

  • Irina 10 oktober 2016 at 17:33

   Hmm ja dat is wel lastig. Weet je niet voor welke ingrediënten je allergisch bent?

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×