Nieuwe The Bodyshop HEMP producten

Nieuwe The Bodyshop HEMP producten

7 februari 2020 2 Comments

Dat ik al jaren fan ben van de producten van the Bodyshop is geen geheim. Tot voor kort hield ik het echter vaak bij de body butters, body yoghurts en de Camomille oogmake-up remover. Laatst ontdekte ik echter ook de gezichtsverzorging en sindsdien gebruik ik met veel liefde de Drops of Youth gezichtsreiniger, de Vitamine E dagcréme en het Ethiopian Honey gezichtsmasker. Toen ik afgelopen week tijdens mijn buikgriep een pakketje ontving met een aantal nieuwe producten uit de HEMP lijn kon ik dan ook niet wachten. Mijn huid kon wel wat hydratatie gebruiken!

Het idee achter de the Bodyshop HEMP collectie

Alle producten binnen de HEMP collectie van the Bodyshop bevatten hennepolie en zorgen hiermee voor intensieve hydratatie voor een zeer droge huid. De collectie is dermatologisch getest en helpt de vochtbalans van de huid te herstellen. Alle producten uit deze productlijn bevatten Community-Trade-hennepzaadolie.

Wat mij betreft klinkt dit als muziek in de oren: mijn huid is vrijwel altijd droog maar door mijn buikgriep afgelopen week is mijn huid al helemaal toe aan een hydratatie boost. Daarnaast kan wat extra hydratatie in de wintermaanden sowieso geen kwaad, dus perfecte timing om deze nieuwe producten te testen.

Nieuwe The Bodyshop HEMP producten

The Bodyshop HEMP
Hard-Working Hand Protector 100 ml – €13,-

We beginnen met de HEMP Hard-Working Hand Protector die al langere tijd in de collectie zit en zelfs de bestselling handcréme van the Bodyshop is. Ik ontving deze verpakking met 100 ml erin, maar er is ook een kleiner formaat met 30 ml verkrijgbaar voor €6,50: perfect om mee te nemen in je handtas.

Zelf gebruik ik al een tijd lang handcremé van the Bodyshop, maar deze variant had ik zelf nog niet eerder meegenomen. Ik val over het algemeen meer op de frisse geuren uit het aanbod en heb dan ook op dit moment een Juicy Pear handcréme uit de kerstcollectie in gebruik. Deze geur is voor mij dan ook ontzettend wennen. Hij is wat zwaarder en kruidiger, iets waar ik in eerste instantie niet voor zou hebben gekozen.

Ingrediënten
Aqua/Water/Eau, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Myristyl Myristate, Cannabis Sativa Seed Oil, Ricinus Communis Seed Oil/Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Dimethicone, C12-15 Alkyl Benzoate, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Cera Alba/Beeswax/Cire d’abeille, Panthenol, Methyl Soyate, Phenoxyethanol, Parfum/Fragrance, Sodium Benzoate, Allantoin, Potassium Sorbate, Citric Acid, Xanthan Gum, Hydrogenated Castor Oil, Retinyl Palmitate, Copernicia Cerifera Cera/Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax/Cire de Carnauba, Disodium EDTA, Tocopherol, CI 77288/Chromium Oxide Greens, CI 77492/Iron Oxides, CI 77491/Iron Oxides, CI 77499/Iron Oxides.

Nieuwe The Bodyshop HEMP producten

Dat deze handcréme bedoelt is voor extra droge handen is ook te zien aan de substantie: deze is een stuk dikker dan dat ik dit gewend ben van andere handcremés van the Bodyshop. Het product verspreid echter gemakkelijk en laat geen vervelend vettig laagje achter waardoor je de eerste 10 minuten alles uit je handen laat glibberen. Het trekt juist ontzettend snel in en zorgt er inderdaad voor dat mijn handen goed gehydrateerd achter blijven.

Het product doet de belofte om je handen tot wel 24 uur te blijven hydrateren. Zelf moet ik zeggen dat ik in dit opzicht weinig verschil merk met de andere handcrémes die ik al in mijn bezit had van the Bodyshop. Het enige verschil zit hem wat mij betreft echt in het moment van aanbrengen waarbij de substantie anders aanvoelt en mijn handen minder glibberig maakt. Het is dat ik de geur van de handcréme zelf echt niet lekker vind, anders had dit zeker een nieuwe favoriet kunnen worden. Ruik het product dan ook zeker eens in de winkel: wanneer jij de geur wel aangenaam vindt is het absoluut een topper voor de koude maanden.

Nieuwe The Bodyshop HEMP producten

The Bodyshop HEMP
Overnight Nourishing Rescue Mask 75 ml – €20,-

Dan is het tijd voor het product uit de collectie waar ik zelf het meest benieuwd naar was: het HEMP Overnight Nourishing Rescue Mask. Ik hoorde altijd al hele goede verhalen over de maskers van the Bodyshop en sinds ik zelf de honing variant in mijn bezit heb snap ik helemaal waar deze verhalen vandaan kwamen. Een masker voor de droge tot extra droge huid klonk mij dan ook als muziek in de oren.

Zelf had ik nog geen ervaring met maskers die je s’nachts moet laten intrekken. Na wat informatie te hebben opgezocht bleek het echter heel erg gemakkelijk te zijn in gebruik: je brengt een dikke laag aan op een gereinigd gezicht en laat dit vervolgens zo’n 5 tot 10 minuten zitten. Hierna masseer je het product in de huid en haal je het overtollige product weg met een droge doek (denk aan een droge washand of wc-papiertje) en gaat vervolgens slapen. Het resterende product dat nog op de huid zit krijgt op deze manier de tijd om ‘s nachts volledig in de huid te trekken en je huid te hydrateren zonder dat je complete hoofdkussen onder komt te zitten.

Ingrediënten
Aqua/Water/Eau, Glycerin, Coco-Caprylate/Caprate, Myristyl Myristate, Cetearyl Alcohol, Hydrogenated Vegetable Oil, Glyceryl Stearate, Cannabis Sativa Seed Oil, Panthenol, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycerol, Parfum/Fragrance, Ethylexylglycerin, Xanthan Gum, Sodium Hyaluronate, Caprylic/Capric Triglyceride, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder, Limonene, Linalool, Citric Acid, Tocopherol, Geraniol, Undaria Pinnatifida Extract, Citral CI 77288/Chromium Oxide Greens, CI 19140/Yellow 5.

Nieuwe The Bodyshop HEMP producten

Het masker is overtuigend groen van kleur en de substantie lijkt heel erg op die van een extreem dikke, voedende créme. Dit maakt het verspreiden van het masker erg gemakkelijk werken, maar zorgt er ook voor dat het lastig is om hem gelijkmatig over het gezicht te verdelen. Zelf gebruik ik voor het aanbrengen van zo’n masker graag een stijve foundation kwast omdat dit net even wat minder troep geeft, maar ook met je vingers is dit masker makkelijk in gebruik. Daarnaast ruikt dit masker in de pot onwijs sterk, waardoor ik bang was hem echt niet te kunnen verdragen maar gelukkig was niets minder waar: deze geur vond ik zelf aangenamer in gebruik dan de handcréme hiervoor.

Wanneer ik het masker op mijn gezicht heb merk ik dat ik hem af en toe licht voel tintelen: niet extreem maar toch net dat beetje dat je het gevoel geeft dat er daadwerkelijk iets gebeurt. Zelf heb ik hem uiteindelijk langer dan 5 tot 10 minuten laten zitten doordat ik me liet afleiden van de tijd, maar dit is in principe met een masker zoals dit eigenlijk nooit een probleem. Tijdens het masseren in de huid zag ik het masker iets van kleur veranderen: alsof het masker een beetje donkerder was geworden door oxidatie en door het masseren weer terug kleurde naar de lichte groene kleur die hij origineel had: grappig om te zien. Het verwijderen met een droge doek werkt ontzettend gemakkelijk en vervolgens blijf je over met een huid die nog een licht olie laagje bevat.

Toen ik ‘s ochtends wakker werd merkte ik dat mijn huid heerlijk zacht en gehydrateerd aanvoelde en ook wanneer ik in de spiegel keek zag ik op sommige plekken mijn huid zelfs een beetje glanzen. Na het reinigen van mijn huid en mijn normale skincare routine te hebben aangebracht voelde mijn huid dan ook ontzettend fijn en gevoed aan. Die hydratatie boost die het masker beloofd geeft hij dan ook echt: deze ga ik er nog vaker bij pakken tijdens de winter maanden!

Nieuwe The Bodyshop HEMP producten

The Bodyshop HEMP
Hydrating & Protecting Shower Oil 250 ml – €8,-

Het laatste product dat ik ontving is de HEMP Hydrating & Protecting Shower Oil: een product dat enorm lijkt op een gewone showergel maar toch net even anders is qua substantie en werking.

De naam van het product zegt het al: het is geen gel maar een olie. Dit moet er ook voor zorgen dat het product opnieuw extra hydratatie brengt en in tegenstelling tot sommige shower gels niet uitdroogt. In gebruik lijkt het product echter wel heel erg op een normale shower gel: je brengt het product (eventueel met een spons of douche puff) aan op een natte huid en smeert jezelf hiermee in. Vervolgens spoel je het product af met water en ben je klaar: heerlijk simpel dus. Er wordt wel aangeraden om de douche naderhand ook even grondig na te spoelen om te voorkomen dat deze erg glad wordt van de olie en je uitglijdt.

Ingrediënten
Glycine Soja Oil/Glycine Soja (Soybean) Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Laureth-3, MIPA-Laureth Sulfate, Cannabis Sativa Seed Oil, Laureth-7 Citrate, Ricinus Communis Seed Oil/Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Parfum/Fragrance, Polyglyceryl-2 Caprate, Tocopheryl Acetate, Tocopherol, Hydrogenated Palm Glycerides Citrate, Citric Acid.

Nieuwe The Bodyshop HEMP producten

Zoals je kunt zien op de foto hierboven is de substantie van deze shower oil enorm dun: het is echt een olie i.p.v. een gel. Dit maakte het maken van foto’s voor dit artikel wat lastiger, maar in gebruik is het ook zeker handig om op te passen niet direct veel te veel product te pakken. Gelukkig zit er een klein tuitje op de fles, maar wees voorzichtig en knijp niet zo hard als je gewend bent bij je shower gel.

In gebruik moet ik zeggen dat ik het in eerste instantie enorm moest wennen aan het product. De geur is aanwezig, maar niet zo heftig als bij de handcréme waardoor ik deze wel kon handelen. Hetgeen waar ik het meest aan moest wennen was de hoeveelheid schuim: dit product schuimt namelijk niet zo hard als de shower gels die ik normaal gebruik maar creëert een soort heel erg fijn foam. Eenmaal hieraan gewend werkt het product erg prettig en moet ik zeggen dat mijn douche gelukkig ook niet extreem glad werd van het gebruik.

Na het douchen voelt mijn huid lekker zacht aan en heeft een dun olie laagje, maar het is zeker niet voldoende om mijn body butter/body yoghurt over te slaan. Ga er dan ook niet vanuit dat je hiermee een stap in je routine kunt skippen, maar zie dit product daadwerkelijk als een extra hydratatieboost voor de dagen dat je huid dit echt nodig heeft. In dit geval weet ik zeker dat je het product geweldig zult vinden.

Nieuwe The Bodyshop HEMP producten

Mijn conclusie over de nieuwe
the Bodyshop HEMP producten

Al met al vind ik de nieuwe producten ontzettend fijn in gebruik: ze doen wat ze beloven en geven mijn huid stuk voor stuk een heerlijke hydratatieboost. Helaas ben ik zelf geen groot fan van de geur, waardoor het niet de eerste lijn is die ik erbij zou pakken op dagelijkse basis. Wanneer ik echter merk dat mijn huid extreem droog begint te worden dan zijn deze producten een echte uitkomst. Het masker is voor mij echt de ultieme favoriet, dus die pak ik er sowieso nog regelmatig bij deze wintermaanden. Mocht je zelf ook benieuwd zijn geworden naar de producten dan shop je hier de handcréme, het masker en de shower oil.

Ik heb deze producten ontvangen ter review

Nieuwe The Bodyshop HEMP producten

2 Comments

 • Suzanne 10 februari 2020 at 10:56

  Ik lees al meerdere positieve reacties over deze lijn, misschien moet ik het ook eens gaan proberen! Ik ben zelf sowieso fan van the bodyshop!

 • Rachel 9 februari 2020 at 19:51

  Veel mensen zijn deze lijn aan het testen en ik lees inderdaad veel positieve reacties, ik ben benieuwd hoe ik ze vind!
  Je hebt er een mooie review van gemaakt.

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn blog over body positivity, mental health, fashion, lifestyle en beauty, afgewisseld met travel en interieur. Hier vind je wekelijks meerdere artikelen en video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×