Nieuwe Nike’s & Mijn eerste keer hardlopen

23 juli 2015 9 Comments

IMG_1040

Wie mij volgt op Instagram heeft ze al kunnen zien, maar ik kocht afgelopen week mijn allereerste Nike’s. Ik zat al een tijd lang met het idee om te gaan hardlopen, maar vanwege mijn slechte enkels moest ik hier goede schoenen voor hebben. Vandaag vertel ik je wat ik er van vind; en ik vertel je hoe mijn eerste keer hardlopen is bevallen!

IMG_1037
Ik kocht het Nike Free Run 2 EXT model in de korting bij de online shop van Invito. Na een tijdje twijfelen tussen deze kleur en de variant met mint en wit, besloot ik ze in mijn winkelmandje te gooien en binnen 2 dagen had ik ze binnen.

Deze sneakers van Nike hebben een mesh upper, een voering van textiel en het buitenmateriaal is leerlook. Deze sneakers zijn super buigzaam door de wafelstructuur van de zool. Daarnaast hebben de sneakers geen losse tong en daarom sluiten ze perfect om je voet. – Bron – 

Gelijk toen de schoenen binnen kwamen werd ik er verliefd op: ‘WOUW, wat een mooie felle kleur!’ Ik sprayde ze in en deed ze de volgende dag meteen aan naar werk. Daar merkte ik hoe ontzettend lekker licht en verend ze liepen, nog nooit in mijn leven heb ik schoenen gehad waardoor ik zo lekker liep. Nu snap ik waarom iedereen altijd zo lovend praat over Nike: de schoenen zitten heerlijk en ze lopen echt gewoonweg heerlijk.

IMG_1043

De dag erop was het dan zo ver: ik ging voor de eerste keer hardlopen. Vol goede moed trok ik mijn nieuwe sportlegging en mijn nieuwe Nike’s aan, zette een muziekje op en ging naar buiten. Bij mij in de buurt is een grote plas, waar je omheen kunt lopen: dat leek me de perfecte plek om te gaan hardlopen, lekker in de natuur.

Natuurlijk moet ik conditie opbouwen en ik heb dan ook helemaal niet hard gelopen en het ook zeker niet de hele tijd hardlopend volgehouden. Ik heb afgewisseld tussen actief wandelen en hardlopen, en genoot ervan om mijn dag zo te beginnen.

Ook merkte ik hoe leuk het hardloopwereldje eigenlijk wel niet is: iedere hardloper die ik tegen kwam (met of zonder lieve knuffelende hond) begroette me of gaf me in ieder geval een glimlach. Ik had me nooit zo beseft dat de hardloopwereld zo vrolijk en open is. Je wordt er zo in opgenomen en het geeft je weer moed om verder te gaan.

Ik weet nog niet precies hoe vaak ik wil gaan hardlopen, of hoe ver ik wil kunnen lopen: voorlopig doe ik het omdat ik het een leuke afwisseling vind op mijn andere sport en op deze manier weer wat cardio erbij kan doen. Of ik ooit echt fanatiek hardloopwedstrijden zal gaan lopen? Ik denk het niet, maar de tijd zal het leren! Voor nu ben ik heel erg blij met mijn nieuwe schoenen, en ga ik proberen vaker te gaan lopen: gewoon omdat het een fijne manier is om lekker buiten te zijn en je beweging te krijgen.

9 Comments

 • Stephanie 24 juli 2015 at 21:36

  Die schoenen zijn echt tof! En leuk dat je bent gaan hardlopen, in het begin is het inderdaad soms nog wat minder omdat je dan nog conditie moet opbouwen. Maar afwisselend lopen en rennen werkte inderdaad het beste om dat te doen, succes ermee! 🙂

 • Lisa 24 juli 2015 at 19:20

  Ik vond de eerste kee rook echt gruwelijk, maar je wordt er beter in. Hele mooi schoenen.

  • Irina 24 juli 2015 at 19:51

   Ja dat denk ik ook! Je moet eerst conditie opbouwen voor je het echt leuk zult gaan vinden (=

 • Janneke 24 juli 2015 at 14:08

  Prachtige schoenen! Die kleurencombinatie is erg mooi!

 • Mylou 23 juli 2015 at 20:42

  Wat zijn ze mooi! Ik ben ook begonnen met hardlopen, met een app :).

  • Irina 23 juli 2015 at 20:53

   Leuk! Welke app gebruik je? Ik heb zelf afgelopen woensdag runkeeper gebruikt!

 • Ria 23 juli 2015 at 17:00

  Leuke nieuwe hobby Irina!! Vind je gewoon wandelen ook leuk?? dat doe ik graag. AS zondag / maandag ga ik op 2 daagse ; en eind sept ook. De 2 daagse van juli is vol, die van September is bijna vol. We overnachten dan in een Nivon huis 🙂

  Dus als je laatste zondag en maandag van september vrij hebt, en mee wilt , kan ik je laten weten hoe je op kunt geven. Meer info:

  zondag 27 sept verzamelen, om 11 uur op het station in Heiloo, en wandelen dan 18 km. naar het Zeehuis.
  Op maandag 16 km. lopen via een andere route terug naar Alkmaar.

 • Marlot 23 juli 2015 at 08:17

  Oh wat een mooie schoenen! Ik zit er zelf ook al heel lang over te denken om een paar Nikes aan te schaffen, misschien toch maar eens naar gaan kijken binnenkort!

  • Irina 23 juli 2015 at 08:20

   Ze lopen echt heerlijk! Ik snap nu eindelijk waar de hele Nike hype vandaan komt. Ik zou zeggen: DOEN.

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×