My Fit Journey #2

5 april 2016 1 Comment

My Fit Journey #2

Zoals jullie inmiddels wel hebben gemerkt ben ik de afgelopen maanden druk bezig met sporten en gezonder eten. Vorige maand schreef ik mijn eerste ‘My Fit Journey’ artikel en daar kreeg ik allemaal positieve reacties op dus vandaar dat ik het ook deze maand weer voor jullie schrijf! Hoe gaat het nu met mijn gezondere levensstijl?

Wil je weten wat voor oefeningen ik doe en wat precies mijn doel is van deze levensstijl, lees dan even deel 1 van deze serie hier terug.

WEEK 9 – DI 1 T/M ZO 6 MAART
startgewicht : 73,7 kg

Wat betreft cardio deed ik deze week vrij weinig: ik heb alleen op vrijdag een half uurtje gefietst op de hometrainer van mijn vader. Daarnaast deed ik een aantal keer een korte workout van een paar minuten: kort maar intensief.

Daarnaast deed ik op mijn vrije dag de 1000 squats challenge. Een challenge waarbij je 10 verschillende soorten squats elk 100 keer doet. Het is een zware workout maar ik vind hem beter te doen dan de 1000 abs challenge die ik vorige maand ook al deed.

Ik hield deze week 1 rustdag op de zaterdag. Op zaterdag sport ik eigenlijk nooit aangezien ik zowel mijn paardrijles heb en moet werken vlak daarna.

WEEK 10 – MA 7 T/M ZO 13 MAART
startgewicht : 73,1 kg

Deze week deed ik weer wat meer cardio: ik fietste zowel op de maandag als de woensdag een half uur op de hometrainer van mijn vader. daarnaast deed ik een aantal korte workouts: weer kort maar intensief.

Ik probeerde iedere week een van de 2 ‘1000’ workouts te doen, dus òf de 1000 abs òf de 1000 squats. Deze week was het tijd voor de 1000 abs: een workout waar ik echt een vreselijke hekel aan heb maar toch zeker wel heel erg veel voldoening uit haal wanneer ik hem eenmaal heb gedaan.

Ik nam deze week 2 dagen rust. De donderdag ging ik namelijk naar de dierentuin, waardoor ik er gewoon echt geen tijd/energie meer voor had om te gaan sporten. Daarnaast had ik mijn standaard rustdag op de zaterdag.

WEEK  11 – MA 14 T/M ZO 20 MAART
startgewicht : 72,8 kg

Het wordt misschien een beetje saai maar ook deze week deed ik een aantal korte workouts. Dit zijn dan bijvoorbeeld video’s van 5 minuten waarbij je 5 oefeningen ieder 1 minuut lang doet. Ze duren dus niet zo lang maar zijn heel erg intensief. Daarnaast deed ik weer een aantal song challenges, wat dit zijn legde ik uit in het eerste deel van My Fit Journey.

Deze week was het weer tijd voor de 1000 squat challenge! Ik merk dat ik deze workout echt heerlijk vind om te doen en het is zelfs zo ver dat nu ik dit schrijf ik er vrijwel geen spierpijn meer van krijg: sterke beenspieren? Check!

Ik hield deze week 2 rustdagen aangezien ik op de vrijdag een filmdagje had waarbij ik wel 3 (!) video’s filmde. Ik kwam dan ook niet meer toe aan het sporten. Zaterdag was weer mijn standaard rustdag.

WEEK 12 – MA 21 T/M ZO 27 MAART
startgewicht : 73,3 kg

Mijn gewicht was weer wat omhoog gegaan, en ondanks dat het niet mijn doel is om af te vallen baalde ik hier toch wel van. Ik weet dat een gewicht schommelt en dat spieren zwaarder wegen dan vet en ik veel meer spier aan het opbouwen ben maar toch baalde ik ervan.

Ik zat sowieso een beetje in een sportdipje deze week, maar deed alsnog 3 keer een cardio workout op de hometrainer. Daarnaast deed ik een aantal korte workouts.

Ik hield 2 rust dagen: donderdag en vrijdag. Zoals ik al zei zat ik een beetje in een workout dip en ik had er gewoon echt geen zin in. Ik heb mezelf vervolgens helemaal kapot gezocht naar fitspiration op Pinterest etc. waardoor ik toen ik zaterdag ineens extra tijd had gewoon ging sporten ondanks dat het eigenlijk mijn standaard rustdag was. Ik voelde me daarna zo goed dat mijn sportdip weer rustig aan weggegaan is!

WEEK 13 – MA 28 T/M DO 31 MAART
startgewicht : 72,7 kg

Deze week deed de weegschaal me eigenlijk niet zo veel. Ik was weer ongeveer hetzelfde gewicht als 2 weken daarvoor maar ik had gewoonweg weer zin om ervoor te gaan!

Ik ontdekte deze week een nieuw soort workout: PIIT (Pilates Intense Interval Training). Hierbij doe je telkens 45 seconden lang heel intensief een oefening, dan pak je 15 seconden rust en ga je verder met weer 45 seconden intensief een oefening doen. De oefeningen zijn om en om cardio en krachttraining: waardoor het heel erg intensief en effectief is. Ik zweette me kapot maar mijn god wat voelde ik me goed toen ik klaar was!

Ik nam op de donderdag een rust dag aangezien ik behoorlijk wat spierpijn had van de PIIT workout. De rest van de week valt in april en zal ik dan ook met jullie delen in de volgende My Fit Journey!

Eindgewicht (31 maart) : 72,3 kg

Deze maand ben ik dus 1,4 kg kwijtgeraakt. In principe val ik dus heel regelmatig af. In de 2 weken van februari dat ik begon met sporten viel ik 0,7 kg kwijt. Ik ben heel erg benieuwd hoe mijn lichaam er eind volgende maand uitziet en of ik dan al een leuke bikini heb kunnen scoren voor mijn vakantie in mei!

Ik zit overigens eraan te denken om een fitness journal te gaan maken: een soort inspiratievol schrift waarin ik mezelf probeer te motiveren en mijn workouts bij houd. Zouden jullie het leuk vinden om daar een DIY van te zien?

1 Comment

 • Ria 5 april 2016 at 13:20

  Goed bezig irina! ???

  Weet niet wat DIY Is, maar lijkt me leuk om te zien welke oefeningen je doet ?

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×