MUA Velvet Lip Laquers – Poise, Panache, Flair, Splash & Colour Enhance Laquer

19 september 2017 4 Comments

Alweer een tijdje terug konden jullie in een weekvlog zien dat ik een leuk pakketje met producten van MUA opgestuurd kreeg. Makeup Academy heeft hele leuke producten en in mijn pakketje zaten een aantal hele leuke lipkleurtjes en een highlighter. Vandaag laat ik je alle MUA Velvet Lip Laquers zien die ik heb ontvangen: vier verschillende kleurtjes en een ‘colour enhance laquer’.

MUA Velvet Lip Laquers - Poise, Panache, Flair, Splash & Colour Enhance Laquer
Van boven naar beneden: Splash, Flair, Panache, Poise en de Colour Enhance Laquer

Tijdens het swatchen kreeg ik een dubbel gevoel van de lipkleuren: de kleuren knalden in principe van mijn arm af maar toch vond ik ze nog aardig doorschijnend. Daarnaast voelde de substantie erg dik aan waardoor ik me afvroeg of dit lekker zou aanbrengen op mijn lippen. Laten we gaan kijken!

MUA Velvet Lip Laquer – Poise

MUA Velvet Lip Laquers - Poise, Panache, Flair, Splash & Colour Enhance Laquer

De kleur Poise is meteen mijn minst favoriete kleur van dit stel. De kleur is bedoeld als nude-tint, maar voor mij is het eerder een rare bruintint die gewoonweg echt niet bij me past. Ik vind de kleur ook helemaal niet mooi egaal aanbrengen en zelfs met de twee laagjes die ik hierboven op mijn lippen heb gesmeerd schijnt mijn eigen lipkleur op sommige plekjes nog door.

MUA Velvet Lip Laquers - Poise, Panache, Flair, Splash & Colour Enhance Laquer

Full face is de kleur minder afgrijselijk dan dat ik hem had verwacht, maar alsnog is dit geen kleur die ik er vaker bij zal gaan pakken. Nude is hij voor mij in ieder geval niet!

MUA Velvet Lip Laquer – Panache

MUA Velvet Lip Laquers - Poise, Panache, Flair, Splash & Colour Enhance Laquer

Van mijn minst favoriete kleur gaan we door naar mijn favoriet van dit stel: Panache. Dit is een prachtige donkere berry kleur die ik ook droeg in mijn laatste Beautybox unboxing video. Ik kreeg veel complimentjes op de kleur en dat snap ik helemaal.

MUA Velvet Lip Laquers - Poise, Panache, Flair, Splash & Colour Enhance Laquer

Full face vind ik de kleur namelijk helemaal mij. Hij past goed bij mijn gezicht en haarkleur en is gewoonweg helemaal een tint die ik tijdens het najaar zou kunnen dragen. Toch heeft ook deze kleur hetzelfde nadeel: hij heeft echt twee laagjes nodig en is niet gemakkelijk netjes aan te brengen zonder dat er op sommige plekken stukjes van mijn eigen lipkleur doorschijnen.

MUA Velvet Lip Laquer – Flair

MUA Velvet Lip Laquers - Poise, Panache, Flair, Splash & Colour Enhance Laquer

Over doorschijnen gesproken: de kleur Flair is echt het toppunt wat dat betreft. Op de foto hierboven heb ik twee laagjes aangebracht en zoals je kunt zien ziet het er totaal niet netjes uit. Sowieso vind ik het aanbrengen van de Velvet Lip Laquers moeizaam gaan door de substantie: ze zijn redelijk dik.

MUA Velvet Lip Laquers - Poise, Panache, Flair, Splash & Colour Enhance Laquer

Full face is dit echter ook weer een prachtige kleur en ik baal er dan ook enorm erg van dat hij zo slecht dekt en aanbrengt. Ook dit had anders de perfecte tint voor het najaar geweest voor mij.

MUA Velvet Lip Laquer – Splash

MUA Velvet Lip Laquers - Poise, Panache, Flair, Splash & Colour Enhance Laquer

Dan komen we  bij de meest opvallende kleur uit dit rijtje: SplashSplash is een prachtige blauwe tint en zodra ik deze binnen kreeg werd ik meteen benieuwd. Zo’n kleur probeer ik toch niet zo snel en ik zag hem al helemaal voor me in een Halloween tutorial.

MUA Velvet Lip Laquers - Poise, Panache, Flair, Splash & Colour Enhance Laquer

Deze kleur heeft echter net als de overige kleurtjes twee laagjes nodig en is dan nog steeds niet helemaal egaal. Gelukkig is dit op afstand niet helemaal te zien dus voor een tutorial of Instagram foto kan ik de kleur wel gebruiken. Wat is hij namelijk gaaf! Ik had niet verwacht dat een blauwe tint zo tof kon staan.

MUA Velvet Colour Enhance lacquer

MUA Velvet Lip Laquers - Poise, Panache, Flair, Splash & Colour Enhance Laquer
Bovenste lip zonder Colour Enhance Laquer, onderste lip met Colour Enhance Laquer.

De Colour Enhance Laquer is bedoeld om je lipkleur te versterken. Wanneer je deze witte substantie voor het aanbrengen van je lipkleur aanbrengt zou de kleur intenser en/of feller moeten overkomen. Helaas is op de bovenste foto goed te zien dat de witte kleur nog goed zichtbaar is onder Splash en ook veel verschil qua intensiteit van de kleur zie ik niet. Wat mij betreft dus geen succes.

De lipkleuren voelen helaas totaal niet comfortabel aan op mijn lippen: juist heel erg droog. Na het dragen zijn mijn lippen dan ook flink toe aan wat lippenbalsem en een goede lipscrub kan ook niet ontbreken. De kleur brokkelt namelijk al heel erg snel af waardoor het er raar uit kan gaan zien. Heel erg jammer maar deze lipproducten zijn het niet voor mij.

De MUA Velvet Lip Laquers en Colour Enhance Laquer zijn hier te koop voor €4,99

De producten in dit artikel heb ik ontvangen voor een review

4 Comments

 • Britt van Ommeren 19 september 2017 at 21:19

  Ze zagen er veelbelovend uit, maar ik moet zeggen dat ik niet helemaal overtuigd ben!

  • Irina 20 september 2017 at 09:46

   Ja heel erg jammer! Ik zal ze er zelf ook niet snel nog eens bij pakken helaas.

 • Joyce 19 september 2017 at 08:19

  Ik vind het zo jammer dat ze niet lekker zitten en ook niet goed dekken. Ze hadden namelijk zoveel mooier kunnen zijn!

  • Irina 19 september 2017 at 13:40

   Precies! Heel erg jammer want er zitten mooie kleurtjes tussen.

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×