MUA Cosmic Vixen palette

MUA Cosmic Vixen palette

25 februari 2019 No Comments

Een tijd terug ontving ik een persbericht over het MUA Cosmic Vixen palette, met hierin 15 verschillende oogschaduws. De kleuren uit het palette spraken me meteen aan dus wat was ik blij toen ik het palette iets later thuis ontving. Allerlei roze, rode en paarse tinten afgewisseld met prachtige glanzende kleuren. Vandaag laat ik jullie het palette zien: is het de moeite waard of kun je hem beter laten liggen?

MUA Cosmic Vixen palette

De verpakking van het MUA Cosmic Vixen palette

De vormgeving van het palette is ontzettend simpel, en precies zoals ik dit gewend ben van MUA. Het is een plastic verpakking met doorzichtige bovenkant, waardoor je de oogschaduw kleuren direct goed kunt zien. Het palette sluit goed en ook de pans van de oogschaduws zien er prima uit.

Zelf vind ik de vormgeving eerlijk gezegd wat saai, zeker omdat al hun palettes er (op de inhoud na) hetzelfde uit zien). Wat mij betreft mag MUA wel eens wat meer gaan nadenken over de verpakking van hun producten. Een mooie verpakking spoort mij in ieder geval eerder aan om een product te kopen.

MUA Cosmic Vixen palette

De swatches van het MUA Cosmic Vixen palette

Dan gaan we verder met de swatches van het palette, om te beginnen met de eerste rij. Helaas hebben de kleuren geen namen gekregen, wat ik zelf altijd wel een leuke extra vind aan een palette.

Hoe dan ook is de eerste rij uit het palette ook meteen de meest neutrale, met hierin twee verschillende highlight tinten. Zelf vind ik vooral de eerste en de vijfde tint van deze rij heel erg mooi eruit zien door de prachtige glans. Sowieso is de rode tint echt helemaal mijn ding, ook al is het wel een tint waar je voorzichtig mee moet zijn tijdens het gebruik.

MUA Cosmic Vixen palette

De tweede rij van het palette heeft voornamelijk rood/oranje tinten. Hier val ik zelf vooral op de derde en vierde tint, opnieuw door de prachtige glans. De tweede tint vind ik ook erg mooi, omdat deze in bijna iedere ooglook mooi zal staan. De enige matte kleur uit de rij is verbazingwekkend goed gepigmenteerd: zeker een pluspunt!

MUA Cosmic Vixen palette

Waar in de tweede rij maar één matte oogschaduw te vinden was, zitten er in de derde rij juist allemaal zo goed als matte tinten. De vijfde en donkerste kleur van deze rij heeft af en toe een verdwaalde glitter in zich zitten, maar deze zijn zo subtiel en weinig dat ze amper opvallen. Sowieso moet ik zeggen dat deze rij me een beetje tegen valt, zeker in verhouding met de vorige twee rijen. De kleuren poppen niet van mijn arm af en laten ook op best wat plekken mijn huid doorschijnen.

MUA Cosmic Vixen palette

Een look met het MUA Cosmic Vixen palette

En dan natuurlijk de ooglook met het palette, want zonder ooglook weten we nog niets. Ik moet zeggen dat ik tijdens het swatchen van de kleuren nog redelijk enthousiast werd van het pigment, maar zodra ik de oogschaduws op mijn oog aanbracht verdween dit enthousiastme direct.

De kleuren zijn slecht op te bouwen qua pigmentatie en blenden ook nog eens enorm snel weg. In de ooglook hierboven op de foto heb ik zo’n vijf verschillende kleuren uit het palette gebruikt en ik zie in totaal eigenlijk maar één kleur op mijn ooglid zitten. Echt ontzettend zonde, want het had zo veel mooier gekund.

MUA Cosmic Vixen palette

Mijn conclusie over het MUA Cosmic Vixen palette

Al met al moet ik dan ook zeggen dat ik niet erg te spreken ben over het palette. De verpakking is simpel en niet helemaal mijn smaak, maar buiten dat werken de oogschaduws gewoon echt niet fijn op mijn ogen. Waar ze in de swatches nog best veelbelovend eruit zagen zijn ze in gebruik niet fijn, waardoor ik dit palette niet meer erbij ga pakken. De prijs van €6,99 bij het Kruidvat is zeker aantrekkelijk, maar aangezien de werking niet fijn is vind ik hem dit alsnog niet waard.

Ik heb dit product ontvangen ter review

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

Irina

GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
×