Persoonlijk

Waar ik mijn motivatie vandaan haal

Waar ik mijn motivatie vandaan haal

Ik krijg regelmatig vragen van mensen waar ik de motivatie vandaan haal om alle dingen te doen die ik doe. Ik heb het namelijk behoorlijk druk iedere dag met zowel mijn blog en YouTube kanaal, daarnaast mijn school en natuurlijk mijn eigen paard. Hoe ik mezelf blijf motiveren? Dat vertel ik je vandaag.

Ik doe dingen die ik leuk vind om te doen

Het klinkt misschien heel erg simpel, maar het is echt de grootste motivator die je kunt hebben: doe dingen die je ook echt daadwerkelijk leuk vind! Ik houd ervan om te bloggen, vind mijn opleiding leuk en had natuurlijk nooit een paard gekocht als ik niet van paarden/paardrijden zou houden. Natuurlijk zijn er momenten waarop ik echt geen zin heb in een bepaald vak voor mijn opleiding of veel te moe ben om nog een artikel te gaan zitten typen: toch doe ik het dan wel omdat ik het leuk vind om te doen!

Ik houd ervan om mezelf uit te dagen

Dit geld vooral op het gebied van mijn opleiding en natuurlijk op het gebied van mijn blog en YouTube kanaal. Ik houd er van om mezelf uit te dagen. Ik vind het leuk om elke keer weer met nieuwe ideeΓ«n te komen of nog betere foto’s te maken voor Ordinary Odd. Ik stel mezelf graag doelen wat betreft mijn opleiding, zo wil ik dit jaar meteen mijn propedeuse halen. Door mezelf uit de dagen merk ik dat ik veel gemotiveerder ben om ook echt daadwerkelijk aan de slag te gaan. Ik wil geen slechte kwaliteit foto’s online zetten of een filmpje waar ik niet 100% tevreden over ben. En als ik weet dat ik een toets echt moet halen om mijn propedeuse te halen ga ik toch op een heel andere manier leren dan wanneer ik zou denken ‘ik maak gewoon die toets en zie wel wat er uit komt’.

Ik zorg voor afwisseling

Wanneer ik de hele dag door alleen maar bezig ben met hetzelfde vak word ook ik niet erg gemotiveerd. Wanneer ik echter afwissel tussen verschillende vakken, of afwissel tussen school en bloggen is gaat het allemaal veelΒ makkelijkerΒ en voel ik me aan het eind van de dag een stuk productiever. Even tussendoor naar de manege om Brownie te verzorgen doet ook wonderen. Er even uit zijn geweest zorgt voor frisse energie, wat weer gelijk staat aan nieuwe motivatie.

Dit zijn een paar dingen die mij heel erg motiveren om alles te doen dat ik doe. Ik weet dat wanneer ik veel werk steek in mijn blog en mijn opleiding ik daar later de vruchten van kan plukken. Dit is natuurlijk al een hele goede motivatie. Maar natuurlijk heb ook ik momenten waarop ik absoluut geen zin heb om iets te doen, en dat is ook okΓ©. Iedereen heeft wel eens rust nodig en tijd voor zichzelf. Vergeet dat ook niet πŸ˜‰

You Might Also Like

vorig artikel
volgend artikel

2 Comment

 1. Reply
  Ria
  4 november 2016 at 16:35

  Met de goede motivatie gaat het vast lukken Irina!

  1. Reply
   Irina
   4 november 2016 at 22:44

   Dat denk ik ook πŸ˜‰

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.