De minder leuke kanten van bloggen

19 juli 2016 18 Comments

De minder leuke kant van bloggen

Bloggen is echt mijn allergrootste hobby en ik doe het dan ook met ontzettend veel plezier. Toch zit overal wel een minder leuke kant aan: zelfs de leukste baan die er maar is heeft een kant die je liever niet zou willen. Aangezien er al miljoenen artikelen online staan over de leuke kanten van bloggen leek het me leuk om ook de minder leuke kanten eens te laten zien. Wij bloggers hebben namelijk echt niet alleen maar leuke dingen!

Jaloezie

Hoe jammer ik het ook vind om toe te geven: er heerst ontzettend veel jaloezie binnen de blog-wereld. Bloggers gunnen elkaar weinig en zijn al snel jaloers als ze zien hoe snel een ander groeit.

Nou moet ik toegeven dat ik het zelf ook naar vind om te zien hoe snel sommige andere bloggers groeien in tegenstelling tot mij. Zelf probeer ik dat alleen niet over te laten slaan tot jaloezie maar me af te vragen: wat doen zei, wat ik niet doe of kan verbeteren?

Door alle jaloezie die heerst werken bloggers jammer genoeg ook vrijwel niet samen. Ontzettend jammer want wanneer we dat wel zouden doen zouden we elkaar juist kunnen helpen! Zelf probeer ik juist om mezelf daar open in op te stellen: juist open te staan voor samenwerkingen! Zo is de laatste samenwerking waar ik aan mee heb gedaan (De Nationale Beautybloggersdag) een ontzettend succes geworden en heb ik een heleboel nieuwe lezers erbij gekregen: zeker voor herhaling vatbaar dus!

#realjob

Mocht je de #realjob nog niet kennen: kijk dan zeker even deze video van ShelingKamkes. In deze video vraagt ze alle bloggers/vloggers/social influencers om voor zichzelf op te komen. Bloggen is namelijk een echte baan!

Veel bedrijven gedragen zich echter totaal niet zo. Ik heb wel eens een aanbod gehad van een bedrijf waarbij ik een product bij ze moest kopen om te reviewen en wanneer ik een x bedrag aan aankopen via mijn review zou leiden naar hun webshop zou ik mijn aankoopbedrag terug krijgen. Pardon? Ik ga toch zeker geen gratis reclame maken!

Wanneer je een advertentie in een tijdschrift laat plaatsen kost het je al snel honderden euro’s, laat staan op televisie. Het internet (blogs, social media, YouTube) is tegenwoordig nog veel breder dan tijdschriften en televisie dus in principe veel duurder. Toch krijg ik dagelijks de meest absurde mailtjes binnen van bedrijven die dat niet schijnen te begrijpen.

Vrije tijd, wat is dat?

Waar ik vroeger het hele weekeind voor mezelf had moet ik nu de uurtjes bij elkaar sprokkelen. Ik heb met mezelf afgesproken minimaal 1 uur voor ik naar bed ga tijd voor mezelf te nemen: vaak door middel van Netflix.

De rest van mijn tijd (naast mijn werk, paard en binnenkort ook school) gaan naar mijn blog. En hoe leuk ik het ook vind om daarmee bezig te zijn: soms zou ik toch liever even lekker relaxed onderuit zakken ’s avonds.

Het komt regelmatig voor dat ik thuis kom van een lange dag werken en absoluut geen zin meer heb om nog aan de slag te moeten. Toch kan ik het niet over mijn hart verkrijgen om een dag geen content online te zetten en ga ik tot in de late uurtjes door (zo ook voor dit artikel). Goed voor mijn nachtrust? Niet echt, gelukkig kan ik vaak de volgende dag uitslapen.

Dit zijn toch wel de 3 punten waar ik me het meest aan kan irriteren. Bloggen is zeker mijn grootste hobby en ik ben ook zeker niet van plan om ermee te stoppen want de positieve kanten wegen ruim op tegenover de negatieve kanten. Ik ben wel benieuwd naar mijn medebloggers: wat zijn de punten waar jij nog wel eens tegenaan loopt op blog-gebied?

18 Comments

 • Kim 22 juli 2016 at 16:53

  Goed dat je hier ook over schrijft! Ik kan me goed voorstellen dat als je een grotere blog hebt het heel hard werken is om iedere dag wat online te hebben!

  • Irina 22 juli 2016 at 16:57

   Het maakt niet uit hoe groot je blog is: het is sowieso veel werk! (en ik reken mezelf nou niet echt onder de ‘grotere blogs’ haha)

 • Marleen@burgertrutjes 21 juli 2016 at 10:52

  Ik ben net pas begonnen dus gelukkig nog nergens heel erg last van maar ik kan t me goed voorstellen. Jaloezie is sowieso lelijk. Als je het leuk vind wat je doet zou je niet jaloers hoeven zijn omdat het je niet om de volgers gaat.. (maar er zijn natuurlijk genoeg mensen die beginnen met bloggen om het succes).
  Mooi artikel trouwens 🙂

  • Irina 21 juli 2016 at 21:09

   Dankjewel! Hopelijk krijg je er niet al te veel last van 😉

 • Kim 20 juli 2016 at 14:35

  Vrij herkenbaar en fijn dat je hierover schrijft. Ik vind het krijgen van bepaalde reacties soms wel lastig, maar dat ligt waarschijnlijk aan het soort blog dat ik heb.

 • The Fashion Mom 20 juli 2016 at 09:12

  Volledig mee eens! Vooral over dat tijdgebrek voel ik me soms schuldig tov mijn gezin..

  • Irina 20 juli 2016 at 10:06

   Jammer is dat he! Ik baal ook als ik voor de zoveelste keer niet mee kan iets leuks doen met vriendinnen, maar he: dit is ook leuk!

 • Memyselfandcocktails 20 juli 2016 at 03:27

  Heel herkenbaar! Soms snap ik het ook niet helemaal, .. Ik krijg soms heel veel reactie op een gewone simpele review, & soms bijna geen reacties op een vrij lang geschreven artikel :p Maar toch blijft het zo’n leuke hobby 🙂

  • Irina 20 juli 2016 at 10:06

   Gelukkig blijven de voordelen nog altijd opwegen tegenover de nadelen ^^

 • Joyce 19 juli 2016 at 22:34

  Aaah deze dingen zijn zooooo herkenbaar! Zelf vind ik het ook frustrerend als je uren tijd steekt in het maken van foto’s, het bewerken ervan en het schrijven van het artikel en dat dan niemand het leest of er 0 reacties worden achtergelaten, terwijl ik er dan zelf heel trots op ben. Maarja, zo gaat dat nu eenmaal. Leuk artikel!

  • Irina 19 juli 2016 at 22:52

   Haha herkenbaar!
   De dingen waar je de meeste tijd in steekt worden vaak het minst goed ontvangen: zo irritant!

 • hilde 19 juli 2016 at 17:45

  Over het samenwerken ben ik het volledig met je eens! Daarom hebben we ook de Nationale Beautybloggersdag georganiseerd. Ik vind dat juist ontzettend leuk! Ik hoop dat ik nog niet met jaloezie te maken ga krijgen, ik trek mij dat namelijk altijd erg snel aan. Daar moet ik zelf natuurlijk ook in groeien, en sterker in worden.
  Tijd heb ik gelukkig wat meer. Nu de kids vakantie hebben moet ik het wel plannen, maar als de scholen weer beginnen kan ik gelukkig overdag veel aan mijn blog werken.

  • Irina 19 juli 2016 at 18:03

   Dat lijkt me heerlijk: alle tijd ervoor hebben. Ik moet het altijd flink plannen en dat wordt vanaf september alleen maar meer: nieuwe opleiding.

 • Melike 19 juli 2016 at 11:24

  Ik vind jaloezie nog niet eens heel veel.. Er is ruimte voor veel blogs dus je kan ook samen groeien! Natuurlijk is het menselijk als jij ook de beste wil zijn (algemeen gesproken he). Ik merk vooral jaloezie onder mijn vriendinnen etc.. Ik was nog geen week begonnen met mijn blog en ze wouden zelf ook al beginnen.. Tja, oke.

  • Irina 19 juli 2016 at 11:55

   Fijn dat jij er niet zo veel last van hebt! Ik hoor veel bloggers die namelijk juist heel veel last hebben van andere bloggers die hen niks gunnen etc.

 • Mariska 19 juli 2016 at 10:08

  Een beetje jaloezie herken ik wel bij mezelf. Maar zeker niet op de manier dat ik het een ander niet gun. Meer op een manier van mezelf telkens vergelijken met blogs die veel verder zijn dan ik, en dat ik dan hoop dat ik ook ooit zo ver kan komen maar ongeduldig ben. Met andere bloggers samenwerken vind ik juist leuk! Heb wel eens het een en ander georganiseerd.

  Zelf vind ik het niet zo erg hoeveel tijd bloggen in beslag neemt. Het is wel meer dan iemand zonder de ervaring waarschijnlijk zou denken maar ik vind het toch elke keer weer leuk 🙂

  • Irina 19 juli 2016 at 11:21

   Ik vind het over het algemeen ook heel erg leuk, maar in drukke periodes wordt het soms wel wat veel, haha.

 • Ria 19 juli 2016 at 09:13

  Eerlijk blog, Irina, knap gedaan!

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×