Mijn Reis Bucketlist

25 februari 2016 5 Comments

Mijn reis bucketlist

Het is weer de periode van het jaar waarop iedereen zijn vakantie gaat boeken voor aankomende zomer. Zelf hebben wij dit ook net weer gedaan: in mei gaan we twee weken naar Santorini! Ik heb er nu al heel erg veel zin in, ook al ben ik er al eerder geweest. Vandaag deel ik met jullie een aantal andere plekken waar ik heel erg graag nog een keer naartoe wil: mijn Reis Bucketlist.

Plaatsen

Londen blijft toch echt wel een geweldige stad, en hoewel ik er nu alweer 3 keer geweest ben hoop ik er nog heel erg vaak terug te komen. De stad is gewoonweg prachtig gebouwd, Oxford Street is een van mijn meest favoriete winkelstraten en de sfeer die er hangt is ontzettend prettig.

Een stad waar ik nog heel graag een keer heen wil is toch wel Parijs. Het lijkt me heel erg tof om de Eiffeltoren een keer in het echt te kunnen bekijken, in plaats van op een foto. Daarnaast heeft Parijs een heleboel toffe plekken en gebouwen om te bezichtigen, maar ook de winkels lijken me leuk om door rond te struinen.

Mijn moeder is jaren terug naar Rome geweest voor een studie, en sinds ik van haar hoor hoe prachtig die stad is wil ik er ook heel graag een keer naartoe. Alle foto’s op het internet zien er altijd prachtig uit en volgens mij is het een ontzettend indrukwekkende stad om te zijn.

Over foto’s gesproken: de foto’s van Venetië zijn altijd zo ontzettend mooi met alle gondels etc. dat ik er zeker wel een keer naartoe zou willen. Volgens mij is de sfeer die daar hangt ontzettend romantisch en ook perfect om een keer naartoe te gaan met een geliefde.

Ik ben al in Disneyland Parijs geweest, maar toch zou ik heel erg graag een keer terug willen. Ik ben over het algemeen totaal niet van de achtbanen o.i.d. en daarom vind ik de meeste attractieparken ook niet zo interessant, maar Disneyland heeft toch iets speciaals. Zeker het Studio land vond ik de vorige keer heel erg indrukwekkend en leuk. Jammer genoeg is het ontzettend duur: zeker nu ik ouder ben.

Mijn reis bucketlist

Landen

Een land waar ik ontzettend graag een keer naartoe wil is Amerika. Een road trip langs de Grand Canyon en Las Vegas lijkt me echt een onwijs gave ervaring. Wat me wel tegen houd is de onwijs strenge bewaking die er in Amerika wordt gedaan. Daarnaast lijkt de vliegtijd en de jetlag waar je mee te maken krijgt ook niet heel erg fijn.

Ook wil ik heel erg graag een keer naar Curaçao, maar dan wel in een periode waarin het niet al te warm is. Ik kan namelijk niet heel erg goed tegen echte hitte, dus ik zou niet in het hoogseizoen moeten gaan. Het land lijkt me zo ontzettend schattig, en zeker Willemstad lijkt me een onwijs leuke plek om eens gezien te hebben. Helaas is ook hier de reistijd, de jetlag en de prijs toch iets wat me tot nog toe afhoud.

Een jeep safari dwars door Afrika lijkt me ook ontzettend gaaf. Ik ben gek op dieren, en om al die wilde olifanten, giraffen, tijgers etc. daar in het wild te zien lijkt me echt ontzettend gaaf! Ook dit kost natuurlijk weer aardig wat geld, maar het lijkt me wel een onwijs gave beleving.

Dit zijn toch wel echt de wat grotere plannen voor vakanties die ik heb. Daarnaast begin ik het sinds het afgelopen jaar weer wat leuker te vinden om op vakantie te gaan. Ik heb het namelijk jaren lang niet leuk gevonden: te ver weg van mijn dieren en mijn vrienden. Het feit dat ik op het moment single ben helpt al: ik heb niet het gevoel meer dat ik mijn partner alleen laat en heb ook minder heimwee naar hem. Ik kan nu echt genieten van mijn vakantie en dat is iets wat ik echt ben gaan waarderen. Ik kijk dan ook nu al uit naar mei en mijn vakantie op Santorini.

Waar wil jij nog heel erg graag een keer naartoe?

5 Comments

 • Linda | travellersoftheworld 10 mei 2016 at 20:30

  Wat een leuk lijstje! Londen wil ik ook graag een keer heen, nog nooit geweest! Parijs is leuk, Rome ook, maar Venetië vond ik niks. Ik wil heel graag een roadtrip maken door Amerika en op safari in Afrika. Er staat echt extreem veel op mijn bucketlist, aankomende zomer mag ik Maleisië doorstrepen 🙂

 • Sandra 25 februari 2016 at 19:06

  Ahhh ik wil ook weer lekker op vakantie! Mooi lijstje heb je. De steden in Europa blijven leuk! Ik zou ook wel graag een keer naar de Grand Canyon in Amerika willen. 🙂

 • Mariska 25 februari 2016 at 09:06

  Ik ga met je mee, haha. Ik wil ook nog eens super graag naar Venetië! De laatste keer dat ik op Curacao was is meer dan 10 jaar geleden dus ik zou ook nog wel eens graag willen 😀

 • Tineke 25 februari 2016 at 08:47

  Ik krijg hierdoor meteen zin om op vakantie te gaan! Ik zou nog graag naar meerdere plaatsen in Engeland, Mallorca en Griekenland willen gaan!
  Liefs

  • Irina 25 februari 2016 at 09:06

   Ik ga mijn hele leven al naar Griekenland, dus daar heb ik inmiddels al een heleboel gezien. Blijft een mooi land!

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×