Mijn poging tot een gezonde levensstijl

1 maart 2015 No Comments

bananen Afgelopen zomer besloot ik om gezonder te gaan leven: gezonder eten, meer sporten. Dit ging heel erg goed, ik sportte iedere dag en at gezond. Toen het schooljaar begon is dit weer een stuk minder geworden. Ik kon niet meer dagelijks sporten door alle drukte en het vele reizen en ik merk dat ook mijn eetpatroon langzaamaan weer minder goed is geworden. Kortom: ik besloot het weer te gaan oppakken.

Een paar weken geleden besloot ik om mijn gezondere levensstijl weer op te pakken. Ondanks het feit dat ik nog altijd niet erg veel tijd heb om te sporten, en dit dus ook niet doe merk ik wel dat het gezonde eten weer beter gaat. Natuurlijk neem ik nog wel eens iets lekkers of ga ik af en toe met vriendinnen een patatje halen bij de Smullers op het station, maar dat mag ook.

Ik merk dat wanneer ik gezonder eet ik niet alleen resultaten zie in mijn lichaam, maar ook merk dat ik beter in mijn vel zit. Ik voel me prettiger, gezonder en productiever.

Het liefst zou ik weer dagelijks gaan sporten met de video’s van Blogilates, net als dat ik dit afgelopen zomer deed. Ik weet alleen heel erg goed dat dit niet haalbaar is: ik heb het veel te druk. En natuurlijk kun je zeggen dat wanneer ik het echt heel graag wil ik er tijd voor moet maken. Het probleem is alleen dat ik het druk heb met dingen die ik niet eventjes kan verzetten of afzeggen om te gaan sporten. Zowel met mijn paard, mijn werk en school als mijn blog gaat dit niet. Oke, wat betreft mijn blog zou de mogelijkheid er nog zijn, maar ik heb mezelf de deadlines gegeven om 3 keer per week iets te posten en hier moet ik me dan ook echt aan houden van mezelf.

Doordat ik een eigen paard heb ben ik wel vaker actief bezig: of het nou het heen en weer fietsen, het daadwerkelijk rijden, of het doen van de stal is; ik ben actiever bezig dan wanneer ik alleen heen en weer zou reizen voor mijn school of werk.

Kortom: ik ben lang niet zo actief bezig als dat ik zou willen, en ik eet ook echt niet 100% gezond: maar dat hoeft ook niet van mij. Mijn doel van een gezonde levensstijl is dat ik me prettig voel in mijn lichaam en me er goed door voel. En ik merk dat ik dat gevoel al stukje voor beetje terug begin te krijgen door de afgelopen weken. Nu nog volhouden dus!

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

Irina

GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
×